SEO Analytics

Wat houdt het SEO Analytics in

Google Analytics is één van de belangrijkste tools wanneer je aan de slag gaat met het verbeteren van je online vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van je website. In Google Analytics kun je achterhalen door middel van welke pagina’s mensen op je website komen. Je kunt daarnaast te weten komen hoeveel bezoekers organisch op je website zijn gekomen. Google Analytics vormt daarin de basis voor je SEO werkzaamheden.

Waarom is het belangrijk

Analytics kan ontzettend veel informatie meten over je website. Je kunt precies achterhalen hoe mensen over jouw website bewegen, hoe ze op je website zijn gekomen, welke pagina’s het beste worden bezocht etc. Wanneer je weet door middel van welke organische zoekresultaten mensen op je  website komen, kun je ook besluiten om je op deze zoekwoorden te richten of deze pagina’s te gebruiken voor de interne linkstructuur. Analytics wordt vooral gebruikt voor het analyseren en optimaliseren van de siteprestaties.

Wat kun je verwachten:

Dit is de grafiek die te verwachten is op het moment dat we starten. In het onderstaande voorbeeld is dat de blauwe lijn.

Zoekverkeer-Nieuwe-Website

Laat ons helpen om jouw website of webshop te laten knallen in Google.