Zoekwoordenonderzoek Vormt De Basis Van SEO

Wil je erachter komen welke taal potentiële klanten spreken in Google? Streef je ernaar om vindbaar te zijn op het wereldwijde web op bepaalde termen? Het antwoord op deze twee vragen is het zoekwoordenonderzoek.

Een zoekwoordenonderzoek zorgt er niet alleen voor dat je de top van Google bereikt, maar ook op het gebied van omzet.

Contracten zijn voor bedrijven die geen vertrouwen in elkaar hebben. Bij ons hoef je NOOIT een contract af te sluiten.

Al ruim 7 jaar is ons gehele team bezig met websites, Google, bezoekers, testen en meten. Iedere dag werken we hard om beter te worden.

Waarom een zoekwoordenonderzoek cruciaal is voor jouw bedrijfsvoering

Denk je te weten wat jouw klanten intypen op Google om op zoek te gaan naar jouw product of dienst? Gebruik je hiervoor af en toe de Google Keyword Planner?

Het is eenvoudig. Je kiest een paar woorden of combinaties van woorden waarvan je denkt dat potentiële klanten ernaar zoeken. Je plaatst deze in de Google Keyword Planner en pikt er daarna een paar zoekwoorden uit met voldoende zoekvolume die je gebruikt op je website.

Helaas, was het maar waar. Dit is niet de manier om te stijgen in Google. Je markt is groter dan je denkt en als je echt wilt scoren met je website is er meer nodig.

Een doordacht zoekwoordenonderzoek helpt jouw bedrijf wél om verder te komen. Weten hoe een zoekwoordenonderzoek van Klik Proces jou verder kan helpen? Dat vertellen we je hierna.  

Welke vruchten pluk jij van een zoekwoordenonderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek is de basis van zoekmachineoptimalisatie. Dit is dan ook de eerste stap die wij als online marketing bureau nemen om je website vindbaar te maken in Google.

Bereik je gehele doelgroep en genereer een hogere omzet

Wanneer je erachter komt met welke zoektermen jouw doelgroep zoekt, ben je ook in staat om die doelgroep te bereiken.

Dankzij het zoekwoordenonderzoek vind je zowel zoekwoorden waar veel concurrentie op zit als zoekwoorden waar minder concurrentie op zit. Dit betekent dat je in het vervolg ook online te vinden bent op zoektermen waar jij in eerste instantie misschien niet aan gedacht zou hebben, maar waar wel zoekverkeer op zit. Hiermee ben je concurrenten te slim af.

Na het zoekwoordenonderzoek weet je exact welke zoekwoorden jij op je website moet gebruiken om:

  • hoger in Google te komen;
  • meer relevante bezoekers te trekken;
  • klantgerichter te zijn;
  • meer producten te verkopen of diensten te leveren;
  • een hogere omzet te genereren.

Hoe voert Klik Proces het zoekwoordenonderzoek uit?

Het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek gebeurt uiterst zorgvuldig en effectief. Ons team dompelt zich volledig onder in jouw producten of diensten, klanten en concurrenten. Dit doen we altijd nadat we een interview gevoerd hebben met personen binnen jouw bedrijf die voldoende informatie kunnen geven over producten, diensten en klanten en die in staat zijn om zaken af te bakenen.

Met doorzettingsvermogen en een open blik

Zo’n 99% van onze klanten vervalt in jargon dat ze het liefst ook op de website gebruiken.

Onze taak is om verder te denken en om met een open blik en heel grondig te werk te gaan.

Ons doorzettingsvermogen in combinatie met ons open vizier leidt tot zoekwoordenonderzoeken met 2 tot wel 10 keer meer zoekwoorden erin dan concurrenten je aanbieden. Wij gaan door waar anderen stoppen en vinden daardoor zoekwoorden waar bijna niemand aan gedacht heeft. En ieder zoekwoord dat we in ons zoekwoordenonderzoek opnemen, levert extra omzet voor jou op.

Overzichtelijk en persoonlijk

Wij maken een schema voor je met de gevonden zoekwoorden en rangschikken die naar pagina’s voor jouw website. Hierdoor heb je direct een mogelijke prioritering om aan te houden voor het opzetten van je website.

Het zoekwoordenonderzoek is altijd gebaseerd op jouw bedrijf, jouw producten en/of diensten, jouw klanten, jouw usp’s en hetgeen waar jij je op wilt gaan richten. Je krijgt altijd een 100% uniek zoekwoordenonderzoek van ons.

Een betrouwbaar zoekwoordenonderzoek van topkwaliteit

Inmiddels mogen we wel zeggen dat we veel ervaring hebben met het uitvoeren van zoekwoordenonderzoeken. Klik Proces heeft al in meer dan 100 verschillende branches een onderzoek mogen uitvoeren. Hierbij maken wij gebruik van ons zelf ontwikkelde software systeem en technieken waarvan we er in de loop van de tijd achter zijn gekomen dat ze werken.

We garanderen je een zoekwoordenonderzoek van topkwaliteit. Al vele tevreden klanten gingen je voor.

Bespreking onderzoek

Wanneer het zoekwoordenonderzoek is afgerond wordt dit besproken en geprioriteerd op basis van:

  • Zoekvolume
  • Concurrentie
  • Hoe groot is de kans dat dit zoekwoord een product of dienst verkoopt
  • Hoe interessant is de omzet (en brutomarge) die uit de producten of diensten voortkomt

Na het prioriteren van het complete onderzoek ligt een groot deel van het SEO plan klaar.

Hieronder het organische zoekverkeer van zijn website van de afgelopen jaren. Wij begonnen met onze werkzaamheden in oktober 2010.

Geïnteresseerd in een zoekwoordenonderzoek?

Ben je benieuwd geworden welke zoekwoorden jouw klanten intypen in Google?

Het zoekwoordenonderzoek van Klik Proces vormt de start van een verbeterde vindbaarheid in Google en het verhogen van je omzet. Klik Proces voert ook graag een zoekwoordenonderzoek voor jouw organisatie uit.

Wij vinden tientallen, honderden of duizenden zoekwoorden in jouw niche. Je mag deze kans dus niet missen, vraag direct een gesprek met ons 

Laat ons helpen om jouw website of webshop te laten knallen in Google.