Klanten Waar We Mooie Dingen Voor (Mochten) Doen


Wij kunnen als bedrijf vele mooie verhalen of resultaten vertellen, maar onze klanten doen dat veel beter. Bekijk hieronder een selectie van de meer dan 232 projecten die wij hebben afgerond of nog altijd lopen.

Case Studies


E-Commerce SEO

DR 15 Boven Amazon Laten Scoren in Google

Van 60K Naar 454K [in 2 Jaar Via SEO]

93K Zoekwoord Van #24 Naar #3 [In 10 Maanden]

15K Commercieel Zoekwoord Van #14 Naar #1 [in 5 Maanden]

Van 0 Naar 2.100 Bezoekers en 40K Omzet

1 Pagina van 1.600 Naar 6.300 SEO Bezoekers in 4 Maanden op Zeer Commerciële Zoekwoorden

Webshop Faalde 3 Jaar, Lukt Ons in 5 Maanden: #1 in Google op Competitief E-Commerce Zoekwoord

In 40 Dagen Stijgen op 90K Volume Zoekwoorden

8K Zoekwoord van #30 Naar #3 [in 8 Maanden]

+200% Verkeer Voor E-commerce Categoriepagina

Leadgeneratie SEO

Van 20 Naar 80 Aanvragen Per Maand [In 18 Maanden]

258.000 Euro aan B2B Leads in 6 Maanden

+400% Offerte Aanvragen in de Bouw Via SEO

+700 Bezoekers & €13.600 Omzet in B2B

0 Naar 55 Leads Per Maand in de Bouw

Affiliate SEO

Van 6.300 Naar 22.000 Bezoekers Per Maand in 6 Maanden in de Meest Competitieve Branche van Nederland

Van 138K Naar 302K Bezoekers in 1 Jaar

+267% Verkeer in Competitieve Black Hat Niche in 10 Maanden

SEO [Creatieve Linkbuilding Campagnes]

[27 Backlinks] Linkbuilding in Niet-Familie Vriendelijk Niche

16 Backlinks Voor Gloednieuwe Financiële Website

52 Backlinks Met 1 Linkbuilding Campagne

128 Backlinks met 1 Campagne

75 Backlinks Door Landelijk in het Nieuws te Komen in een Saaie branche

SEO [Linkbuilding]

52K E-Commerce Zoekwoord van #12 Naar #2 in 6 Maanden

Linkbuilding Voor een Gloednieuwe Website

Top 3 van Google Door 4 Krachtige Backlinks

SEO [Content]

0 Naar 1.8 Miljoen Bezoekers in 18 Maanden

Webshop 11K Product Zoekwoord van #100 naar #2

In 20 Seconden van #17 Naar #5 in Google [1.3K Zoekvolume Competitief Zoekwoord]

Van Pagina 3 Naar Positie #1 Door Content Update [URL Zichtbaar]

Van €6.000 Naar €22.500 Maandelijkse Omzet in 7 Maanden Door On-Page Wijzigingen

€24.000 Extra Omzet Door 1 Pagina

Conversie Optimalisatie

+50% Conversie Door Offerteformulier Optimalisatie

+57% Conversie Door 2 Kleine Wijzigingen

+32% Conversie Door Effectieve Copywriting

+45% Conversie Voor Verhuurbedrijf in 6 Maanden (Van 4,45% Naar 6,47%)

SEO & Conversie optimalisatie

€88.000 Omzet Uit 10K SEO & CRO Campagne In Een Paar Maanden

Overig

€60.775 Aan Logo’s Verkocht als SEO Experiment


Don’t Take Our Word For It


Klik Proces ondersteunt Bax Music sinds 2017 bij de nationale en internationale SEO groei van de webshops.

Gerard van der Aarssen, SEO manager van Bax Music, zegt hierover: “In 2017 zijn wij de samenwerking met Klik Proces o.a. gestart vanwege hun specialistische kennis over SEO.

Door middel van een proefperiode van een jaar is gebleken dat wij met Klik Proces een proactieve partij hebben gevonden, die beloftes weet waar te maken.

Klik Proces heeft ons de juiste ondersteuning gegeven in de competitieve branche waarin wij ons bevinden en hierdoor hebben wij onze doelstellingen voor Bax Music weten te realiseren.

Jochanan Bax, eigenaar van Bax Music, zegt hierover: “De samenwerking met Klik Proces is ons erg goed bevallen. Van te voren is er een overzichtelijk planning opgesteld, gedurende de samenwerking hebben zij zich hier aan weten te houden, zijn ze binnen het budget gebleven en hebben zij ons geholpen onze doelstellingen te behalen. Ik kijk uit naar de doelstellingen die wij nog meer kunnen behalen door onze samenwerking ”


Klik Proces heeft ons een aantal goede suggesties en adviezen gegeven om dit verbeteren. Aan de hand van een grondig onderzoek binnen onze branche en onder onze klanten, heeft Klik Proces de opbouw en inhoud van de pagina’s herschreven en hierin een nieuwe structuur aangebracht.

Sinds deze nieuwe versie live is gegaan scoren we wekelijks hogere posities in Google en bovendien hebben na enkele weken al bijna twee keer zoveel aanvragen via de website!

De samenwerking met Klik Proces verloopt zeer prettig; enorm pro-actief en helder in de communicatie. De opdrachten worden niet alleen goed uitgevoerd, maar denken hierbij ook out of the box en komt met vernieuwende ideeën om de website verder te optimaliseren.

Wij bevelen Klik Proces zeker aan!

Ronald – eigenaar lekkagevinden.nl
Bart heeft mij op belangrijke punten gewezen en doen inzien dat er veel verbetering mogelijk is.

Ik heb een audit laten doen door Klik Proces, dit omdat ik het gevoel had dat ik de laatst tijd in een tunnelvisie terecht was gekomen. Omdat ik het YouTube kanaal van Klik Proces al een tijd volg en het idee heb dat ze echt verstand van zaken hebben van SEO en CRO.

Daarom heb ik Bart van Klik Proces gevraagd een audit uit te voeren. Bart heeft mij op belangrijke punten gewezen en doen inzien dat er veel verbetering mogelijk is.

De conclusie is dat er de komende tijd genoeg om aan te werken is.  De audit is het voor mij waard geweest om mijn valkuilen te zien en met nieuwe inspiratie en richtlijnen aan de slag te gaan. Ik kan het daarom ook aan andere websitebeheerders aanraden die het gevoel hebben dat ze vast lopen.

Vera Franssen – Vitaalgezond.com


Wij zijn sinds juli 2019 bezig met een website en plaatsen daarop artikelen, alleen de groei bleef uit.

Wij hebben na het zien van een video op een forum dat Bart van Klikproces een ouder artikel opnieuw onder de loep heeft genomen om deze beter te laten scoren in Google, welke nu op positie 1 staat.

We hebben daarom contact opgenomen met Bart om te kijken wat hier de mogelijkheden in zijn om onze site beter te laten groeien.

We kregen een hele snelle reactie met duidelijkheid en wat we konden verwachten.

Hierin hebben we binnen één week afgesproken op Skype om aan de slag te gaan en een plan van aanpak te maken.

Bart geeft duidelijk aan wat zij voor ons kunnen betekenen en wat wij zelf kunnen doen om resultaten te behalen, je weet gelijk waar je aan toe bent, wat Klikproces doet en wat wij moeten doen.

Na wat sparren kwamen we uit dat Klik Proces een plan van aanpak voor ons zou maken, content onderzoek en zoekwoorden onderzoek, dit in de hoop de groei te ondersteunen en te versnellen.

In de tussentijd hebben we meerdere emails en Skype calls gewisseld om alles in goede banen te laten gaan en de stand van zaken te bekijken.

Wij hebben 0 ervaring in SEO maar hebben van Bart zeer veel tips gehad, met ondersteuning van zijn zoekwoordenonderzoek, hoe je hier een goed artikel mee kan maken.

De tips die je krijgt zijn niet de open deuren die je verwacht maar concrete antwoorden die je direct kan toepassen.

Het eerste artikel dat we vanaf Bart zijn aanpak hebben gemaakt resulteerde in meer kliks dan alle andere artikelen die we hadden gemaakt en dat in 2 dagen tijd.

Ondertussen hebben wij een content document waar wij voorlopig (lees:

eerste jaar) nog mee vooruit kunnen.

Met het advies en het onderzoek van Klikproces kunnen wij vooruit kijken naar (nog) meer bezoekers en conversies voor onze website.

Met de duidelijkheid en nuchterheid van Bart kunnen wij de stappen maken die we zonder hun niet hadden kunnen bereiken.

Wij zijn erg blij dat wij Klikproces hebben gevonden en zullen ze zeker in de toekomst voor iets nieuws raadplegen.

Hartelijk bedankt voor alles!

– Team Slaapnugoed.nl


We hadden een aantal uitdagingen zoals SEO en een nieuwe website, Klik Proces doet beide dus voor ons reden om dit bij 1 gespecialiseerde partij onder te brengen.

Waarom we uiteindelijk voor Klik Proces hebben gekozen vraag ik me nu nog steeds af… (geintje). Klik Proces verzorgde al de verbeteringen in de organische zoekresultaten en ook het onderhoud van de website bij overname van de BV, zij hebben ons overtuigd om ze trouw te blijven.

Wij ervaren KP als een partner die altijd met ons meedenkt, we zijn het niet altijd eens maar gaan beide voor het best haalbare resultaat. KP is productief en denkt altijd met ons mee, in goede en slechte tijden.

We hebben bijvoorbeeld meegedaan aan een wedstrijd, toen heeft KP alles uit de kast getrokken om ons zo goed mogelijk bij te staan, dat gaf ons een geweldig gevoel en ook een TOP resultaat.

We kennen elkaar inmiddels een aantal jaren, ambitie is helder en dat kan KP prima invullen. Daarnaast is het een echt partnership en schakelen ze snel en pro actief.

Bas – eigenaar kiprestaurant Alan en Pim’s Leidsche Rijn


Ons probleem was dat wij het niet voor elkaar kregen om de stijgen in rankings op bepaalde zoekwoorden. Dit hebben we meerdere jaar zelf geprobeerd, maar tevergeefs.

Toen vond ik Klik Proces via deskresearch, YouTube en LinkedInWaarom heb je voor KP gekozen en niet een andere partij.

Voordat we een samenwerking aangingen met KP heb ik met meerdere partijen samengewerkt en gesproken.

Het viel me op dat het kennisniveau van Bart aanzienlijk hoger lag en me eindelijk dingen kon vertellen die ik nog niet wist.

Bart kan een vraagstuk in hapklare brokken oplossen zonder een vaag verhaal zoals andere partijen.

Daarnaast gaf kreeg Bart van mij een gunfactor, omdat ik het gevoel kreeg dat hij er samen wat van wilde maken, waarbij andere partijen vaak een commerciële uitstraling hebben.

De ervaring tijdens de samenwerking is (zoals gehoopt) zeer goed bevallen. Maatwerk service en altijd bereikbaar! Dit vind ik erg bijzonder.

Verbeterpunt is denk ik een samenwerking niet te laten starten door een jonge accountmanager. Dit zorgde tijdelijk voor wantrouwen maar is snel opgelost. Hoe zijn de resultaten

Uiteindelijk draait het om de resultaten aan het einde van de afgesproken termijn en die zijn nagekomen. Oftwel: Helemaal top!

Belangrijkste wat ons bevalt: Persoonlijk contact, Het meedenken over de volledige SEO operatie ipv. alleen linkbuilding, Kennisniveau, Videos

De grootste verassing vond ik de flexibiliteit, aanpassingsvermogen en de wilskracht on de door ons gestelde targets te halen.

E-commerce manager & co-owner [Naam alleen op aanvraag]


Wij zitten in een bepaalde niche die valt onder ‘de lastigste om te ranken’. Mijn main site stond altijd op 1 maar was door omstandigheden gezakt en ik wilde graag dat de site weer terug kwam op 1.

Toevallig las ik dat Klik Proces een bepaalde techniek gebruikte waar ik zelf ook heel erg achter sta, vandaar mijn keus om ze te contacteren. Wat ik direct merkte was dat Bart en zijn collega’s enorm flexibel waren en direct tijdens het eerste belletje enthousiast mee gingen denken.

Die energie en dedication was voor mij de trigger om direct zaken te doen. Ik wilde het een half jaar proberen, maar inmiddels ben ik al bijna een jaar klant en ben ik niet van plan om binnenkort te stoppen met de samenwerking. Bart en zijn team zijn enorm flexibel, denken mee, en hebben overal een duidelijke en direct toepasbare oplossing voor.

Eigenaar [Naam alleen op aanvraag]


Kort gezegd ben ik enorm te spreken én tevreden over de diensten van Bart. Het doel was om gevonden te worden op een belangrijk keyword voor mijn business.

Ik scoorde voordat Bart aan de slag was gegaan ergens op positie 50 in Google. Bart ging hiermee aan de slag, herschreef de pagina en optimaliseerde het geheel voor SEO.

Binnen 2-3 maanden schoten we naar de eerste pagina in Google, en sindsdien staan we netjes op de derde positie in Google. Dit is een term met zeer veel concurrentie. Ik had serieus niet gedacht dat dit zou lukken.

Bart neemt alles uit handen en is enorm professioneel en kundig in zijn laten en doen. Dat is ook de reden dat ik met Bart aan de slag ben gegaan; hij heeft een nuchtere kijk op dingen, en laat zien dat hij weet waar het het over heeft. Hij verteld ook waar het op slaat, en laat weten of iets realistisch is of niet. Enorm blij met de resultaten, en ben Bart hier ook enorm dankbaar voor!

Jacko Meijaard – Eigenaar Internetsuccesgids.nl

Jacko verwijst naar deze 100% openbare case study:
Van Pagina 3 Naar Positie #1 Door Content Update [URL Zichtbaar]


Ik wil met BROA Vloerisolatie gewoon groeien en dat ging niet hard genoeg. Met name in de kruipruimte ventilatie en vloerisolatie. De groei is nu 60% in ongeveer 9 maanden, dus dat gaat de goede kant op. Ook groeit ons YouTube kanaal goed door met al duizenden kijkers (over vloerisolatie nog wel!) en veel leuke berichten vanuit klanten daarover!

Nu wil ik gewoon meer bezoekers en meer offertes, maar dat komt vast goed!

-Niels eigenaar BROA Vloerisolatie


I heard about Klik Proces from an acquaintance a few years ago when I started my business as a Locksmith.

The locksmith business is very competitive when it come to SEO and advertising, and I needed a real pro who can help me navigate in this “shark tank”. 
Now I can honestly say that choosing Bart and Klik Proces to build, design, and optimize my website was probably the best business decision I’ve made.
I chose KP over other options because it seemed they understood my needs immediately, and even better than I did. 

Unlike the other companies I talked with, Bart didn’t promise me unrealistic expectations regarding the time and effort involved in what I was asking for. He analyzed the market professionally and got back to me with an honest estimation of what needs to be done, and a very creative and positive attitude of how it can be done.

From being an irrelevant player in my field of business and spending a fortune every month on ineffective advertising campaigns, it took just a few month to be on the first page of Google. And from there we kept on climbing.

KP saw the big picture: the behavior of the visitors in the website is analyzed and they run creative tests to see which content will work better to bring the desired results, and all in full transparency.

Bart’s availability and genuine interest in my business is great. I have been working with KP for years now and I have all the reasons to keep on using their services for many more years.


Wij zijn als juridische dienstverlener werkzaam in een niche waarvoor wij een speciale website online hebben. Ondanks dat wij maandelijks duizenden bezoekers op de website kregen, werd er veel te weinig gebeld.

De conversie was met andere woorden veel te laag. Via Google kwamen wij bij Klik Proces terecht. “Zij stonden bovenaan, dus zij hebben hun SEO goed voor elkaar”, was de gedachte.

De resultaten van de quickscan door Bart van der Meer leverde meteen een aantal nieuwe en nuttige inzichten op. Dat wekte vertrouwen en kort nadat de eerste aanpassingen op belangrijke pagina’s van onze website waren doorgevoerd, nam het aantal telefoontjes merkbaar en aanzienlijk toe.

Bart is een creatieve denker die in één brainstormsessie met een duizelingwekkend aantal goede ideeën komt. Roos Velberg zorgt vervolgens dat de teksten “conversieproof” worden gemaakt.

Wij zijn dan ook nog lang niet klaar met het verbeteren en aanpassen van onze website en het implementeren van de goede ideeën van Klik Proces.

Klik Proces heeft ons bovendien geholpen met het meten van de (in-)effectiviteit van onze Adwords-campagnes. Daarmee hebben we behoorlijk wat budget kunnen vrijspelen. Wij raden Klik Proces dan ook absoluut aan.

— R.K. juridisch dienstverlener