Seo Interne link structuur

Wat houdt seo interne link structuur in

Wanneer er wordt gesproken over de interne linkstructuur, dan hebben we het over alle links die gaan naar pagina’s van je eigen website. Zo kan je van een dienstenpagina verwijzen naar je homepagina of ‘over ons’. Je verwijst je bezoekers dus naar andere relevante pagina’s van je website.

Waarom is het belangrijk

Google kijkt naar verschillende aspecten wanneer hij je site indexeert. De interne linkstructuur speelt een belangrijke rol bij de indexatie. Google leidt veel af uit deze interne linkstructuur, hierdoor weet Google welke pagina’s het belangrijkste zijn op jouw website. Daarnaast weet Google hoe jouw website aan elkaar hangt en weet Google beter te achterhalen waar jouw website overgaat.

Een duidelijk hiërarchie zorgt er ook voor dat Google sitelinks toekent aan je website. Wanneer je linkstructuur goed georganiseerd is, dan zullen de belangrijkste categorieën van je website worden weergegeven in de Google zoekmachine. Een interne linkstructuur zorgt dus voor meer overzicht en inzicht voor de Google bots, hierdoor verbetert je online vindbaarheid.

Wat je kunt verwachten:

Dit is de grafiek die te verwachten is op het moment dat we starten. In het onderstaande voorbeeld is dat de blauwe lijn.

Nieuwe website zoekverkeer Google

Laat ons helpen om jouw website of webshop te laten knallen in Google.