1600 Naar 6300 SEO Bezoekers in 4 Maanden [Case Study]

by Bart van der Meer januari 14, 2020
1600 naar 6300 bezoekers

Op Zeer Commerciële Zoekwoorden op 1 Pagina

Ontdek Hoe We in 4 Maanden het Verkeer van 1 Pagina op Zeer Commerciele Zoekwoorden van 1.600 Naar 6.300 SEO Bezoekers Laten Groeien.

1600 Naar 6300 SEO Bezoekers in 4 Maanden [Case Study]

Hey mijn naam is Bart van Klik Proces, en ik heb weer een super gave Case Study voor jou, hoe wij een e-commerce pagina van zestienhonderd naar drieënzestig honderd bezoekers hebben gekregen in vier maanden tijd voor een affiliate website, door on-page en Linkbuilding toe te passen.

En het verhaal is dat wij een pagina van die affiliate marketing website die echt gericht is op de e-commerce koop gerichte zoekwoorden, dat wij die al hadden en die stond op zestienhonderd bezoekers, de eigenaar zei: ‘Volgens mij kunnen wij daar meer mee.’ Wij zeiden :’Volgens mij ook.’ 

En vervolgens is dat bedrijf zelf aan de slag gegaan met de on-page, wij zijn aan de slag gegaan met Linkbuilding en in vier maanden tijd is het aantal bezoekers dus van zestienhonderd naar drieënzestig honderd bezoekers gegaan. 

En in deze Case Study wil ik jou meenemen als het ware in een tijdlijn van hoe wij dat Linkbuilden precies hebben aangepakt.

Welkom bij Klik Proces met informatie voor betere rankings, meer bezoekers en een hogere omzet. Elke werkdag praktisch advies voor meer organische groei via SEO, CRO, YouTube en Voice.

Dus ik laat jou precies van maand op maand zien wat wij hebben gedaan.

Ik laat ook een hoop linken zien die wij daadwerkelijk gerealiseerd hebben voor deze website.

Laten wij bij het begin beginnen.

De website waar wij mee aan de slag gingen die bestond al een tijdje, het is een affiliate marketing website echt gericht op de commerciële koop gerichte zoekwoorden.

Dus daadwerkelijk gewoon letterlijk op een zoekwoord of een zoekwoord plus het woord kopen, maar je moet ook denken aan zoekwoorden als: Beste ‘X’ of Top tien ‘X’ of gewoon Top ‘X’ of een review van ‘X’.

Zoekwoorden die heel duidelijk die aankoopintentie weergeven.

En deze affiliate website die ging niet voor de kleine zoekwoorden, het is niet een startende site zeg maar, maar deze gaat echt voor de grotere zoekwoorden.

Dus voor deze pagina heeft het grootste zoekwoord vijftienduizend verkeer per maand, vijftienduizend zoekopdrachten per maand, maar er zit een gigantische reeks verwante termen en longtail termen aan vast.

Echt, in dit geval niet normaal. En aan het einde van de Case Study zal ik laten zien hoe niet normaal dat is.

En dit is daarmee ook echt een stereotype voorbeeld van waarom je een pagina moet inrichten op een onderwerp, op en topic, op een groep zoekwoorden en niet op één zoekwoord specifiek.

Dat is echt iets van vroeger.

En in deze Case Study zal dat heel erg naar voren komen.

Er zijn een aantal dingen gebeurd, maar ik wil even benadrukken dat er on-page heel erg veel is veranderd op de site, maar dat heeft dat bedrijf dus allemaal zelf gedaan.

Dus dat ga ik niet uitvoerig hier bespreken, want daar kunnen wij de credits helemaal niet voor nemen.

En daarnaast zijn wij niet betrokken geweest bij het proces van verbeteren, dus wij hebben niet heel strikt in de gaten gehouden van : Hoe was de pagina eerste en hoe is de pagina nu?

Het enige wat wij weten is dat dat bedrijf gewoon heel goed was in on-page, wij hebben wel even een korte analyse gedaan nadat de pagina online stond, maar daar heb ik verder ook niets van bewaard, want het zag er gewoon heel erg goed uit.

Dus ik ga deze Case Study richten op het Linkbuilden, want daarbij hebben wij geholpen.

Deze specifieke pagina is in april tweeduizend zeventien aangemaakt, en eigenlijk door dus de goede on-page van dat bedrijf is die pagina meteen gaan klimmen.

En de eerste negen maanden (je kan het zien in de analytisch) is die site eigenlijk elke maand wel een beetje beter gegaan qua verkeer.

Er kwam op een gegeven moment een piek rond de vierduizend bezoekers en daarna is de pagina afgezakt, en is die eigenlijk tussen de zestienhonderd en tweeduizend bezoekers blijven hangen.

En jij ziet dat het maanden en maanden en maanden zo blijft. 

Ruim een jaar later, in juni tweeduizend achttien, was de eigenaar dat zat en die dacht: Ik weet dat er veel meer potentie in de pagina zit, wij gaan hem on-page nog verder verbeteren en jullie Klik Proces moeten voor ons gaan Linkbuilden.

Dus in juli tweeduizend achttien zijn wij daarmee gestart.

En in juli is de on-page van de pagina dus heel erg verbeterd, volgens mij is de pagina van ongeveer vijfentwintighonderd woorden naar ongeveer vierduizend woorden vergroot, hij is gewoon helemaal up-to-date gemaakt en er is beter nagedacht van hoe kunnen wij een bezoeker goed helpen.

Die pagina had vlak voordat wij begonnen met Linkbuilden een update gehad, en volgens mij een week daarna of twee weken daarna volgde de eerste Linken van ons.

In juli tweeduizend achttien was dat dus.

Zoals altijd met Linkbuilden gaan wij eerst kijken van wat doet de top drie, of de top vijf qua concurrenten in Google en past onze pagina daar al een beetje bij of moeten wij hem meer in lijn brengen met die pagina’s.

In dit geval had de pagina geen enkele backlink, dus die lag helemaal niet in lijn met de pagina’s die toen scoorde in Google.

Dus wij zijn begonnen met een aantal directory’s toe te voegen.

Dus in juli hebben wij vier of vijf directory linken naar die pagina gestuurd.

En die paar linken zijn eigenlijk genoeg want dat was eigenlijk een beetje wat de concurrentie ook had, qua directory link.

In de maanden die volgde, dus eigenlijk tot het einde van het jaar, zeg maar augustus tot en met december zijn wij op zoek gegaan naar de echte goede kwalitatieve linken.

En elke maand zijn er één à twee linken naar die specifieke pagina verzamel of gestuurd.

Dus dat kan bijvoorbeeld zijn een gasblog, dat kan zijn dat wij een aantal advertorials hebben gehaald, dat wij iets hebben gesponsord, dus wij hebben dat op verschillende manieren gedaan, maar één à twee linken per maand zijn er bij gekomen.

Hoewel ARF’s ze niet helemaal goed oppakt, maar het resultaat wat jij op ARF’s ziet is een beetje verstoord, maar geloof mij één à twee linken per maand.

Als jij zit te kijken zie je alleen dat er ook twee linken voorbij komen waar wij niks mee te maken hebben.

Dus een DR-78 dan denk je, wow Klik Proces goed gedaan, nou helemaal niet dat is dat bomstad dat is zo’n onzin website dus die link kan je vergeten, en er is ook een link met een DR-1, nou die hebben wij ook niet geregeld, wazup.nl dat is ook zo’n onzin website, dus die twee mag jij even vergeten.

En in die periode, dus augustus tot en met december, steeg het verkeer dus al heel hard.

En eigenlijk in vier maanden tijd piekte het verkeer gigantisch.

En dan zou je denken: Oké, die pagina is flink gestegen in verkeer, hij heeft goede posities in Google dan is het toch klaar?

Maar zowel de eigenaar als wij wilden dat niet, want die branche is redelijk competitief, er zitten echt grote spelers in qua affiliate marketing maar ook gewoon fabrikanten, leveranciers zelf.

Dus wij zijn expres nog langer door gegaan met Linkbuilding om het resultaat als het ware te verankeren, om te zorgen dat je niet zomaar van de troon gestoten wordt.

In december was er nog een hele grote piek qua verkeer, maar dat is meestal zo de meeste affiliate sites pieken rond december, want er wordt gewoon heel veel gekocht en heel veel verbruikt.

Dus toen zaten wij boven die zesduizend bezoekers, maar daarna viel het weer iets terug en eigenlijk een beetje de normale gang van zaken.

En wij zijn in januari tot en met mei zijn wij nog door gegaan door één à twee linken per maand naar die pagina te realiseren.

 Om gewoon te zorgen dat die pagina eigenlijk staat als een huis.

En dat betekend dus dat wij in negen maanden tijd ongeveer vijftien linken hebben gerealiseerd waarvan twaalf dofollow, dat is in elk geval wat ik aan ARF’s kan laten zien, zoals altijd is het iets meer, want ARF’s pakt niet alles op.

En na die periode zijn wij gestopt, wij zijn in mei gestopt met Linkbuilden, toen hadden wij er genoeg vertrouwen in, en die site bestaat niet alleen uit die pagina ook uit meerdere pagina’s.

Dus wij wilden op een gegeven moment verder met andere dingen te scoren, dus in mei zijn wij wel een beetje gestopt.

Wij zijn nu ruim negen maanden later en zoals je heel duidelijk kan zien het verkeer blijft heel erg stabiel.

Elke maand komen er ongeveer drieënzestighonderd bezoekers naar die specifieke pagina om informatie op te vragen of dingen te kopen.

En dat is in feite wat wij hebben gedaan, dus dat bedrijf heeft er voor gezorgd dat zij de on-page goed hebben aangepakt, en wij zijn gewoon heel consistent gaan Linkbuilden.

Na vier maanden zaten wij eigenlijk al op het resultaat wat wij wilden, maar wij zijn dat nog langer door blijven trekken om te zorgen dat het resultaat ook blijft staan.

Je kan zien dat het resultaat blijft staan, het staat er al ruim negen maanden, en er is geen enkele reden om aan te nemen dat het gaat zakken.

Mocht jij nog specifiek weten wat wij qua anchorteksten hebben gedaan, zoals altijd proberen wij de top van Google te matchen.

En in dit geval kwam dat neer op drieëndertig procent exact match van het hoofdzoekwoord, wat echt een heel hoog percentage is, drieëndertig procent van alle linken exact de anchortekst wat het hoofdzoekwoord is, dat is echt heel veel, dat is nu eenmaal in lijn met de concurrentie.

Zevenenveertig procent was een partial match met het hoofdzoekwoord, maar was een exact match met heel veel verschillende longtail zoekwoorden.

De twintig procent die overblijft was willekeurig: Klik hier, lees meer, zulk soort anchorteksten.

Dus de pagina was behoorlijk agressief ingestoken qua anchorteksten, maar ja, dat hebben alle concurrenten ook, dus dat is nu eenmaal wat scoort.

En ik had nog beloofd te laten zien dat het hoofdzoekwoord belangrijk is, maar ook alle longtail heel erg belangrijk is.

En dat zal ik je nu even laten zien, deze pagina scoort dus op driehonderddertien zoekwoorden, zo ontzettend veel longtail zit hieraan.

Dus met driehonderddertien zoekwoorden staat deze pagina in de top vijftig, en dan denk je: Leuk de top vijftig daar heb je niks aan.

 Nee, maar de helft van die zoekwoorden, dus honderdzeventig zoekwoorden staan deze pagina in de top tien.  

En dan zie je hoe belangrijk het is om jouw pagina in te richten op longtail, op een onderwerp en niet op één specifiek zoekwoord.

Want als wij hem hadden ingericht op één specifiek zoekwoord, los van het feit dat wij daarmee nu ook in de top vijf staan, als wij dat hadden gedaan dan hadden wij nooit zo veel bezoekers kunnen trekken.

Dus wij hebben eigenlijk het hele onderwerp, waar die pagina over gaat gewoon super goed beschreven, duizenden woorden staan erop, en daardoor domineren wij eigenlijk gewoon dat geheel.

En honderdzeventig zoekwoorden in de top tien met één pagina, dat is niet verkeerd.

En dat is eigenlijk alles wat wij hebben gedaan om van zestienhonderd naar drieenzestighonderd bezoekers per maand te groeien in vier maanden tijd.

Ik hoop dat jij er wat aan hebt gehad, en ik hoop dat het je misschien ook een idee geeft van de hoeveelheid linken die jij soms nodig hebt.

Sommige mensen denken dat jij honderden linken nodig hebt om bovenaan te komen in Google, maar heel vaak is dat helemaal niet zo, je moet alleen goede linken hebben.

En in dit geval ook alle credits naar het bedrijf die de site runt, want de on-page hebben zij echt heel erg goed aangepakt, ziet er gewoon top uit en dat is natuurlijk ook cruciaal, want Linkbuilden op een pagina die on-page nergens op slaat, daar kan je geen duurzaam resultaat op bouwen.

Zij hebben hun werk goed gedaan, wij hebben gewoon consistent voor linken gezorgd en dat alles brengt gewoon een prachtig resultaat.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *