ActiveCampaign Review en Ervaringen 2020

by Bart van der Meer december 03, 2019

ActiveCampaign is e-mailmarketing software die ervoor zorgt dat je gemakkelijk e-mails en nieuwsbrieven kunt samenstellen. Je vindt in deze review alle informatie die je nodig hebt om te bepalen of ActiveCampaign wel iets is voor jou. Denk bijvoorbeeld aan de prijzen, functies en het gebruiksgemak.

Alles Op Deze Pagina Over ActiveCampaign:

Wat is ActiveCampaign?

ActiveCampaign is handige en uitgebreide e-mailmarketingsoftware, waarbij de software je helpt om makkelijk e-mails en nieuwsbrieven in elkaar te zetten. De resultaten zie je gemakkelijk in met de functie rapporten en statistieken. Er zijn verschillende abonnementen, waarbij de eerste 14 dagen gratis zijn, om te ontdekken of ActiveCampaign wel iets is voor jou.

Voor wie is ActiveCampaign bedoeld?

ActiveCampaign is gemakkelijk te gebruiken voor beginners, omdat je snel en eenvoudig aan de slag kunt met e-mails opmaken en versturen. In een aantal minuten heb je al een e-maillist opgesteld, e-mails gemaakt en een campagne gelanceerd.

Met de gratis proefversie van 14 dagen heb je toegang tot maximaal 500 contacten en onbeperkt e-mails versturen. Verder beschik je over de meeste functies van ActiveCampaign, zodat je een beeld krijgt over hoe ActiveCampaign in elkaar zit.

ActiveCampaign heeft voor gevorderden een aantal functies die erg belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan A/B testen of e-mail funnels. Met de uitgebreide rapporten en statistieken heb je een gemakkelijk overzicht van alle details van je e-mails.

Daarnaast heeft ActiveCampaign een aanbod met integratiemogelijkheden met andere websites en e-commerce. Denk hierbij aan Shopify, Salesforce en Typeform.

6 Beste Features

Hier de 6 beste features van ActiveCampaign

 • A/B Testen
 • E-mail Funnels
 • Rapporten & Statistieken
 • Autoresponders
 • WYSIWYG-e-mail editor
 • Druppel campagnes

Pluspunten

Hier een aantal pluspunten van ActiveCampaign

 • Eenvoudige rapportages
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Proefversie
 • IOS CRM app

Minpunten

Hier een aantal minpunten van ActiveCampaign

 • Geen gratis versie
 • Alleen telefonische ondersteuning bij duurste abonnement
 • Engelstalig

ActiveCampaign Prijzen en Kosten 

Hieronder de actuele prijzen van ActiveCampaign

Lite: vanaf $9 per maand*

Plus: vanaf $49 per maand*

Professional: vanaf $129 per maand*

Enterprise: vanaf $229 per maand*

* De prijs hangt af van de lijstgrootte.

* De prijzen zijn met een jaarlijks abonnement.

ActiveCampaign Vergelijking met Alternatieven

Hieronder zie je vergelijkingen van ActiveCampaign met alternatieven

Goedkoopste Pakket

FeaturesActiveCampaignEnormailMailcampSpotlerMailchimp
Prijs per maand€8€ 15€ 25€ 119€ 0
Email open, reply & click trackingJaJaJaJaJa
A/B testingNeeNeeJaJaNee
Auto responderJaJaJaNeeNee
Makkelijk in gebruik*******************
Integratie andere platformenJaNeeJaNeeJa
E-mail segmentatie/DoelgroepbeheerNeeJaJaJaJa
Personalisatie JaNeeJaNeeNee
Support *******************
FeaturesActiveCampaignEnormailGetResponseMailshakeLaposta
Prijs per maand€8€ 15€ 13€ 39€ 0
Email open, reply & click trackingJaJaJaJaJa
A/B testingNeeNeeJaNee?
Auto responderJaJaJaNeeJa
Makkelijk in gebruik********************
Integratie andere platformenJaNeeJaNeeJa
E-mail segmentatie/DoelgroepbeheerNeeJaNeeNeeJa
Personalisatie JaNeeJaJaJa
Support *******************

Duurste pakket

FeaturesActiveCampaignEnormailMailcampSpotlerMailchimp
Prijs per maand€208€ 50€ 75€ 319€ 275
Email open, reply & click trackingJaJaJaJaJa
A/B testingJaNeeJaJaJa
Auto responderJaJaJaNeeJa
Makkelijk in gebruik*******************
Integratie andere platformenJaJaJaNeeJa
E-mail segmentatie/DoelgroepbeheerJaJaJaJaJa
Personalisatie JaJaJaNeeJa
Support *******************
FeaturesActiveCampaignEnormailGetResponseMailshakeLaposta
Prijs per maand€208€ 50€ 1.119€ 99€ 3.143
Email open, reply & click trackingJaJaJaJaJa
A/B testingJaNeeJaJaJa
Auto responderJaJaJaNeeJa
Makkelijk in gebruik********************
Integratie andere platformenJaJaJaNeeJa
E-mail segmentatie/DoelgroepbeheerJaJaJaNeeJa
Personalisatie JaJaJaJaJa
Support *******************

Opvallend aan ActiveCampaign

Het dashboard van ActiveCampaign is bijzonder, omdat je zelf kan kiezen wat je op je dashboard wilt hebben of juist niet. Je kan dingen verplaatsen, dus je kan je dashboard indelen zoals jij het wilt en het fijnst te werk kan gaan. Hieronder zal ik een screenshot laten zien waar ik ‘All Contacts’ verplaats naar de rechterkant.

Uitleg om te Starten

Hier geef ik een uitleg om te starten met ActiveCampaign

Ga naar
https://www.activecampaign.com/en vul in het omcirkelde vak je e-mailadres in. Klik vervolgens op ‘Start your free trial’.

Je komt nu op deze pagina terecht. Vul in het omcirkelde vak je naam in en klik op ‘Next Step’.

Vervolgens kom je op dit scherm terecht. Vul in het omcirkelde vak je telefoonnummer in het klik daarna op ‘Next Step’.

Nu moet je iets gaan vertellen over je bedrijf. Bij de 1e pijl selecteer je in wat voor branche je bedrijf zit, bij de 2e pijl selecteer je hoeveel werknemers je hebt en bij de 3e pijl selecteer je hoeveel contacten je hebt. Als je dit allemaal gedaan hebt klik je onderaan op ‘Next Step’.

Je komt op deze pagina terecht. Hier vink je aan welke doelen je wilt bereiken. Selecteer de doelen die je wilt bereiken en klik vervolgens op ‘Next Step’.

Je komt nu op deze pagina terecht. Hier selecteer je de tools als je die gebruikt. Als je er 1 of meer hebt geselecteerd klik je op ‘Next Step’. Als je geen tools hebt gebruikt klik je op ‘Skip Step’.

Bedenk nu een wachtwoord voor je account en klik vervolgens op ‘Take Me To My Account’.

Contacten Toevoegen

Hier geef ik een uitleg over hoe je een mailinglijst aanmaakt.

Nadat je je account hebt gemaakt kom je op het dashboard van ActiveCampaign terecht. De eerste stap die we gaan doen is klikken in het omcirkelde vak op ‘Import Contacts’.

Je hebt 2 opties om contacten te importeren. De eerste optie is via een CSV-file die ga ik alleen uitleggen. De tweede optie is importeren via een service, bijvoorbeeld Salesforce of Evernote.

Als je een bestand hebt geïmporteerd kom je op dit scherm terecht. In het rode vak moet je checken of alle gegevens kloppen, zo niet selecteer dan de juiste optie. Als je dit gedaan hebt klik je op ‘Import Now’.

Als je je contacten hebt geïmporteerd kom je op dit scherm terecht, je hebt dan je contacten geïmporteerd.

Campagne Maken

Hier geef ik een uitleg over hoe je een e-mail maakt

Nu ga ik je uitleggen hoe je een campagne maakt. Als je op het dashboard van ActiveCampaign bent klik je op ‘Create Campaign’.

Vul in het omcirkelde vak je campagne naam in. Als je dat gedaan hebt selecteer je naast de rode pijl ‘Standard’. Vervolgens klik je rechtsboven in het scherm op ‘Next’.

Vervolgens kom je op deze pagina terecht. Selecteer in het rode omcirkelde vak je lijst naar wie je de e-mail wilt sturen. Als je dit gedaan hebt klik je rechtsboven in het scherm op ‘Next’.

Nu je op deze pagina terecht komt kies je de geschikte template voor jouw e-mail. Als je een template gekozen hebt klik je rechtsboven in het scherm op ‘Next’.

Deze pop-up komt nu in je scherm, vul in het rode omcirkelde vak het onderwerp van je e-mail in en klik vervolgens op ‘Continue’.

Nu ga je de e-mail opmaken, ik zal een paar voorbeelden geven over hoe je een ‘Text Block’, een ‘Button’ en een ‘Line Break’ invoegt. Ik ga eerst laten zien hoe je een ‘Text Block’ invoegt. Zoals je in de screenshot ziet, zie je dat je op ‘Text Block’ moet staan met je muis en je sleept het naar de plek waar je de ‘Text Block’ wilt hebben.

Om de ‘Button’ in te voegen doe je precies hetzelfde. Je gaat met je muis op de ‘Button’ staan en sleept het naar de plek waar je het wilt hebben.

Als laatste leg ik uit hoe je een ‘Line Break’ invoegt. Ga met je muis op ‘Line Break’ staan en sleep de ‘Line Break’ naar de plek waar je het wilt hebben in je e-mail.

Als je klaar bent met je e-mail opmaken klik je rechtsboven in het scherm op ‘Next’.

Check of je alle opties hebt ingevuld. Je onderwerp, preheader tekst zijn de eerste paar regels van je e-mail. Als je hier niks invult, vult de software zelf iets in wat er niet professioneel uitziet. Kijk of de goede lijst geselecteerd is, beslis of jij ‘Open/Read Tracking’ aan wilt hebben. Dit houdt in dat er wordt bijgehouden hoeveel mensen je e-mail openen en lezen. ‘Reply Tracking’ kan je aanzetten als je wilt bijhouden hoeveel mensen reageren op je e-mail.

Verder heb je nog de optie om de e-mail op een bepaald tijdstip te sturen. Als je dit wilt stel je in op welke tijd en datum de e-mail verzonden moet worden. Je hebt nog de optie om een test e-mail te sturen om te kijken hoe de e-mail eruitziet en als laatste heb je de optie om een preview van je e-mail te bekijken op desktop en voor de e-mail client preview heb je een betaald abonnement nodig.

Als je alle opties hebt gecheckt klik je rechtsboven in het scherm op ‘Send Now’ om je e-mail te versturen.

Als je op ‘Send Now’ hebt geklikt, kom je op een scherm waar je een bevestiging krijgt dat je e-mail verzonden is.

Autoresponder Opzetten

Hier geef ik een uitleg over hoe je een autoresponder opzet

Ik ga je nu uitleggen hoe je een autoresponder opzet. Als je op het dashboard van ActiveCampaign bent klik je rechts in het scherm op ‘Campaigns’.

Klik nu rechtsboven in het scherm op ‘Create a campaign’. Om een autoresponder op te zetten.

In het rode omcirkelde vak vul je je campagne naam in. Selecteer de optie ‘Auto Responder’ en klik vervolgens rechtsboven in het scherm op ‘Next’.

Selecteer de e-maillijst naar wie je de autoresponder wilt verzenden en klik vervolgens rechtsboven in het scherm op ‘Next’.

Selecteer een template die geschikt is voor jouw autoresponder. Als je een template hebt geselecteerd klik je rechtsboven in het scherm op ‘Next’.

Vul vervolgens het onderwerp van je autoresponder in. Als je dit gedaan hebt klik je op ‘Continue’.

Maak je e-mail weer compleet, zoals ik het heb uitgelegd onder het kopje ‘Campagne Maken’. Als je je e-mail compleet hebt gemaakt klik je rechtsboven in het scherm op ‘Next’.

Check hier ook alle opties weer, zoals ik heb uitgelegd onder het kopje ‘Campagne Maken’. Als je alle opties gecheckt hebt scrol je verder naar onder.

Als je naar onder hebt gescrold kom je bij het kopje ‘Autoresponder’.

Je kan de autoresponder ook naar bestaande contacten sturen als je dat wilt. Je hebt 2 opties bij het versturen van een autoresponder. De eerste optie is om gelijk de e-mail te sturen naar nieuwe contacten en de tweede optie is om het na een specifieke tijd te doen.

De tweede optie leg ik uit. Als je de 2e optie selecteert kan je instellen na hoeveel dagen en/of uren de autoresponder verstuurd moet worden. Als je dit gedaan hebt klik je rechtsboven in het scherm op ‘Finish’.

Als je op ‘Finish’ hebt geklikt, kom je op dit scherm waar je een bevestiging krijgt dat je autoresponder is ingesteld.

Rapporten en Statistieken

Hier geef ik uitleg over de rapporten en statistieken van ActiveCampaign

Als je op het dashboard van ActiveCampaign bent klik je links in het scherm op ‘Reports’.

Selecteer de lijst waarvan je de rapporten en statistieken wilt zien.

Bij rapporten en statistieken kan je zien hoe vaak je e-mail per uur geopend is, per dag in een grafiek. Je kan onder ‘Summary’ zien hoe vaak je e-mail geopend is, er op geklikt is, hoeveel mensen zich uitgeschreven hebben en nog meer.

Integratie met andere Platformen

Hier geef ik een uitleg over de integraties van ActiveCampaign

Om naar de integraties van ActiveCampaign te gaan, klik je linksonder in het scherm op ‘Apps’.

Nu kom je op de pagina met alle integraties van ActiveCampaign. Het zijn in totaal 272 integraties. Ik zal een paar screenshots laten zien van integraties.

Gebruiksgemak

Hier geef ik een uitleg over het gebruiksgemak

ActiveCampaign is een gebruiksvriendelijke e-mailsoftware.

Dit komt doordat je gemakkelijk opmaak toe kan passen en snel eenvoudig je ontwerpen in elkaar kunt zetten. Bij ActiveCampaign zie je snel wat je wel en niet aanpast.

Bijvoorbeeld als je een tekst vak in wilt voegen, zie je gelijk waar je het tekst vak wilt gaan plaatsen of als je bijvoorbeeld een button in je e-mail wilt invoegen, zie je gelijk waar je button terecht komt in je e-mail. De eenvoudige en gemakkelijke iconen van ActiveCampaign zorgen daarnaast voor duidelijkheid en om het in elkaar zetten van een e-mail gemakkelijker te maken.

Hieronder een screenshot als voorbeeld.

Support

Hier geef ik een uitleg over de support van ActiveCampaign

ActiveCampaign bied je een one-on-one training, hiervoor heb je wel minimaal een ‘Plus’ abonnement voor nodig. Ze bieden je een pagina met video’s en handleidingen, een community pagina met andere leden van ActiveCampaign, op bepaalde tijden een live chat in het Engels, een pagina met veelgestelde vragen en ze bieden je aan om een e-mail te sturen. ActiveCampaign geeft een snelle en vriendelijke reactie. Uit al deze mogelijkheden concludeer ik dat ze op elke vraag wel een antwoord hebben.

Alle Features

Hieronder alle features van ActiveCampaign

A/B Testen

Een A/B test is een vorm van splittesten waarin 2 varianten van bijvoorbeeld een e-mail tegen elkaar getest worden om hiermee de conversieratio te verhogen.

E-mail Funnels

Met e-mail funnels verkoop je meer met e-mail. Je stelt e-mailautomatisering in die je contacten verandert van geïnteresseerde leads naar betalende klanten.

Rapporten & Statistieken

Met de rapportages en analytics kan je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je de e-mail hebt gestuurd of je kan zien hoe vaak je e-mail geopend is en hoe vaak erop geklikt is. 

Autoresponders

Een autoresponder is een programma of script dat op een mailserver ervoor zorgt dat het automatisch beantwoorden van binnenkomende e-mail met een van tevoren opgestelde tekst. De tekst kan bijvoorbeeld zijn “Ik ben op vakantie en kan uw mail nu niet beantwoorden”.

WYSIWYG-e-mail editor

WYSIWYG staat voor ‘What you see is what you get’, in het Nederlands betekent dit ‘Wat je ziet is wat je krijgt. Dit is een e-mail editor, waarbij je je e-mails kan editen. Je kan direct zien hoe de e-mail op je beeldscherm of papier verschijnt. 

Druppel campagnes

Druppel campagnes zijn e-mails, autoresponders en automated e-mails. Het gaat altijd hetzelfde. Met een planning stuurt een bedrijf automatisch een set van e-mails. Zo stuurt het bedrijf bijvoorbeeld de ene e-mail direct na een inschrijving, of bijvoorbeeld een andere e-mail na een paar dagen, of er wordt weer een andere e-mail het eerstvolgende weekend verstuurd.

Event trigger e-mail

Een Event trigger e-mail is een automatisch in elkaar gezet bericht die verzonden wordt wanneer een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt. De gebeurtenissen kunnen een bepaalde gelegenheid zijn of een bewerking van bijvoorbeeld een blog.

Beheer van mailinglijsten 

Met het beheer van mailinglijsten kan je verschillende e-maillijsten aanmaken. Zo is het handig als je verschillende soorten onderwerpen naar een bepaalde groep mensen kan sturen. 

Segmentatie

Segmenteren betekent het opsplitsen van bijvoorbeeld gegevens of klanten in verschillende delen, bijvoorbeeld naar leeftijd, beroep, opleiding, geslacht en woonplaats. Omdat klanten van elkaar verschillen.

Samenvatting

Hier een samenvatting van ActiveCampaign

ActiveCampaign is een handige en gebruiksvriendelijke met vele opties, functies en mogelijkheden. ActiveCampaign is daarnaast eenvoudig in gebruik. Dit zorgt ervoor dat ActiveCampaign een gemakkelijke software is voor beginners en gevorderden.

Beginners

De e-mailsoftware van ActiveCampaign is eenvoudig in gebruik voor beginners die het toe willen passen voor hun bedrijf. De software heb je binnen no-time onder de knie, waardoor je er snel mee aan de slag kunt gaan. Je hebt bijvoorbeeld binnen één minuut een account aangemaakt, in een aantal minuten je contacten toegevoegd en binnen 5 minuten je campagne opgezet.

ActiveCampaign bied je een proefperiode aan van 14 dagen. Dit doen ze, zodat jij kan ontdekken of de e-mailsoftware wel bij je past. Je hebt toegang tot 500 contacten en je kunt onbeperkt e-mails versturen. Het abonnement voor beginners start vanaf $9, ongeveer 8 euro.

Gevorderden

ActiveCampaign heeft ook een geschikte e-mailsoftware voor gevorderden. Het abonnement voor gevorderden begint bij $129 ongeveer €117. ActiveCampaign biedt vele functies voor gevorderden, denk hierbij bijvoorbeeld aan A/B testen, e-mail funnels of CRM.

Veelgestelde Vragen

Kan ik ActiveCampaign uitproberen voor ik het koop?

Ja, ActiveCampaign heeft een proefversie van 14 dagen.

Wat is een autoresponder?

Een autoresponder is een programma of script dat op een mailserver ervoor zorgt dat het automatisch beantwoorden van binnenkomende e-mail met een van tevoren opgestelde tekst. De tekst kan bijvoorbeeld zijn “Ik ben op vakantie en kan uw mail nu niet beantwoorden”.

Is ActiveCampaign een CRM?

ActiveCampaign is een marketing en sales automation platform. Dit houdt in dat er CRM in ActiveCampaign zit voor kleine en middelgrote bedrijven.

Wanneer is ActiveCampaign opgericht?

ActiveCampaign is opgericht in 2003 door Jason VandeBoom.

Biedt ActiveCampaign bestemmingspagina’s?

ActiveCampaign biedt geen bestemmingspagina’s, maar ze integreren wel met meerdere platforms voor bestemmingspagina’s. Een paar hiervan zijn: Unbounce, OptimizePress en LandingCube.

Wat zijn e-mail funnels?

Met e-mail funnels verkoop je meer met e-mail. Je stelt e-mailautomatisering in die je contacten verandert van geïnteresseerde leads naar betalende klanten.

Met welke grote E-commerce werkt ActiveCampaign samen?

ActiveCampaign werkt met WooCommerce, Square, BigCommerce, PayPal en Stripe. Voor meer integraties klik op de link: E-commerce Apps & Integrations.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *