Hoe Je Commitment Bias Gebruikt om Jouw Conversies te Verhogen

by Bart van der Meer juli 29, 2018
Commitment Bias

[vc_row][vc_column][vc_column_text dp_text_size=”size-2″]Je komt in dit artikel meer te weten over hoe het inzetten van Commitment Bias jou helpt om de conversies van jouw website of webshop te verhogen. In dit artikel leert je wat de definitie van Commitment Bias is en wat het precies inhoudt. Om je duidelijk te maken hoe je Commitment Bias toepast, lees je daarna een aantal voorbeelden. Ook krijg je een aantal concrete tips waarmee je het direct toepassen van Commitment Bias op jouw webshop of webshop gesneden koek wordt.

Wat is Commitment Bias?

Commitment Bias houdt in dat mensen graag consistent zijn met dingen die ze eerder hebben gedaan of gezegd, zeker als ze dat in het openbaar hebben gedaan. Mensen willen nooit het idee hebben dat ze zich inconsistent gedragen en zullen er dan ook alles aan doen om hun beloftes na te komen en consistentie uit te stralen.

Mensen die bijvoorbeeld in het openbaar hebben verteld dat ze 3 keer per week naar de sportschool gaan, zullen sneller geneigd zijn om dat ook daadwerkelijk te doen dan mensen die nooit over hun sportintenties hebben gesproken met familie of vrienden.

Commitment Bias Voorbeelden

Een goed voorbeeld van een product waar Commitment Bias een grote rol speelt, is de loterij. Misschien speel je zelf ook al jaren mee met één van de loterijen in Nederland, waarschijnlijk zonder dat je ooit een grote prijs hebt gewonnen. Toch blijf je meespelen, omdat je steeds weer het gevoel hebt, dat je nu misschien wél in de prijzen gaat vallen.

Ook verkopers en collectanten op straat passen Commitment Bias slim toe. Vaak beginnen ze met een kleine vraag, waarop het overgrote deel van het publiek ‘ja’ zal zeggen. Bijvoorbeeld ‘Vind je de natuur belangrijk?’ Als je daar ‘ja’ op hebt gezegd, is het vervolgens een logische stap om ook ‘ja’ te zeggen op de vraag of je donateur wilt worden van het WNF. Je hebt immers al gezegd dat je de natuur belangrijk vindt en ‘moet’ donateur worden om consistent te blijven met die eerdere uitspraak.

Tips Hoe Je Commitment Bias toepast om Conversies te Verhogen

Ook op jouw website of in jouw webshop is Commitment Bias toe te passen om je conversies te verhogen. Hieronder enkele voorbeelden van hoe je dat doet:

  • Zorg ervoor dat bezoekers eerste een kleine commitment doen. Bijvoorbeeld door eerst een knop als “download nu” te klikken, voordat de nieuwsbrief inschrijf informatie verschijnt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *