Wat is het Continued Influence Effect en Hoe Werkt Het?

by Bart van der Meer januari 03, 2020
Continued influence effect

Op deze pagina vertellen we je meer over het continued influence effect. Wat is het en hoe werkt dit? Wat zijn voorbeelden van situaties, waarin we dit effect kunnen herkennen? Kijk ook eens naar de tips onderaan deze pagina, die je helpen om op je eigen website in te spelen op het continued influence effect. 

Wat is het continued influence effect?

Onder het continued influence effect verstaan we het fenomeen, die beschrijft dat feiten die worden ontkracht nog steeds door personen worden gebruikt in hun argumentatie. Het leidt ertoe dat deze argumentatie aan kracht verliest. Het is niet voor niets, dat dit fenomeen ook wel continued influence of misinformation wordt genoemd. De eerder aangehaalde feiten blijken niet correct te zijn, maar hebben nog steeds invloed op de denkwijze en argumentatie van personen. Zelfs als feiten al in een ver verleden ontkracht zijn, kunnen personen ze aan blijven hangen. 

Continued influence effect voorbeeld

Een goed voorbeeld van een situatie waarin we het continued influence effect terug zien komen, is de toepassing van fake news. Een trend die de afgelopen jaren steeds duidelijker zichtbaar is geworden. Fake news wordt via sociale kanalen verspreid en door een groot aantal personen geloofd. Zelfs wanneer meerdere personen aantonen dat het nieuws niet echt is, gebruiken personen die fake news wel geloven dit in hun argumentatie. 

Continued influence effect tips

Benoem op je website de belangrijkste voordelen van je product en probeer eventuele misinformatie over andere producten nooit te corrigeren. Dit heeft als gevolg van het continued influence effect geen nut en kan juist averechts werken! Een potentiĆ«le klant kan zich storen aan de manier waarop je zijn of haar argumentatie in twijfel trekt. 

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *