Wat is Emphasis Framing en Hoe Werkt Het?

by Bart van der Meer februari 04, 2020
Emphasis framing

Dit artikel gaat dieper in op emphasis framing. Wat verstaan we onder emphasis framing? Wat is een voorbeeld van een situatie waarin we dit fenomeen terug zien komen? Bekijk ook de tips onderaan dit artikel eens, welke je helpen om op je eigen website in te spelen op dit fenomeen.

Wat is emphasis framing?

Emphasis framing is een fenomeen, waarbij de focus op specifieke onderdelen van een object of bijvoorbeeld situatie gelegd wordt. Door mensen zich op deze specifieke elementen te laten focussen, verandert ook hun kijk op het geheel. Zij letten enkel nog op de benadrukte elementen en kijken steeds minder naar onderdelen die minder speciaal of zelfs nadelig kunnen zijn. 

Onder meer vanuit sociologie, psychologie en politicologie wordt veel naar dit fenomeen gekeken. Denk aan politieke debatten, waarbij lijsttrekkers zich op specifieke onderdelen van het geheel focussen om potentiĆ«le stemmers aan zich te binden. 

Emphasis framing voorbeeld

Het politieke debat is niet het enige voorbeeld van een situatie waarin emphasis framing voorkomt. Denk bijvoorbeeld ook aan de verkoop van een product. Hoewel het product als geheel niet heel bijzonder hoeft te zijn, bevat deze mogelijk een aantal unieke kenmerken. Door de nadruk op deze unieke punten te leggen, zal de verkoop van het product makkelijker worden. Zeker in vergelijking met een situatie, waarin de nadruk gelegd wordt op het product als geheel. 

Emphasis framing tips

Het voorbeeld van het benadrukken van specifieke onderdelen van een product, kun je toepassen op je eigen website. Dat geldt niet alleen voor de verkoop van producten, maar bijvoorbeeld ook voor het aanbieden van diensten. Welke punten maken jouw dienstverlening uniek? Door deze punten op diverse plekken op je website te benadrukken, zal een consument sneller geneigd zijn het product bij je bedrijf af te nemen. 

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *