Enormail Review en Ervaringen 2020

by Bart van der Meer december 02, 2019

Enormail is e-mailmarketing software die ervoor zorgt dat je gemakkelijk e-mails en nieuwsbrieven kunt samenstellen. Je vindt in deze review alle informatie die je nodig hebt om te bepalen of Enormail wel iets is voor jou. Denk bijvoorbeeld aan de prijzen, functies en het gebruiksgemak.

Alles Op Deze Pagina Over Enormail:

Wat is Enormail?

Enormail is handige e-mailmarketingsoftware, waarbij de software je gemakkelijk helpt om nieuwsbrieven en e-mails in elkaar te zetten. De resultaten van de e-mails en nieuwsbrieven zie je gemakkelijk in met de functie analytics en rapporten. Er zijn verschillende abonnementen bij Enormail, waarbij de eerste 30 dagen gratis zijn om te kijken of de software wel geschikt is voor jou.

Voor wie is Enormail bedoeld?

Enormail is zowel geschikt voor beginners als gevorderden

Enormail is gemakkelijk te gebruiken voor beginners, omdat je snel en eenvoudig aan de slag kan met het opmaken en versturen van e-mails. In enkele minuten heb je al een e-maillijst opgesteld, e-mails gemaakt en een campagne gelanceerd.

Zelf ben ik van mening als je een echte beginner bent dat GetResponse en Mailchimp wat makkelijker voor je in gebruik zijn, omdat het overzicht in het dashboard en bij het maken van een e-mail sommige dingen toch wel wat lastiger te vinden zijn.

Met de gratis proefversie van 30 dagen heb je toegang tot maximaal 1.000 contacten en onbeperkt e-mails versturen. Je beschikt over bijna alle functies van Enormail om te kijken hoe het in elkaar zit en of het bij je past.

Enormail heeft voor gevorderden een aantal functies die belangrijk zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan opt-in formulieren of autoresponder. Met de functie analytics en rapporten heb je een duidelijk overzicht met details van al je e-mails.

Enormail heeft daarnaast een groot aanbod aan integratiemogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan WordPress, Zapier en Api.

6 Beste Features

Hieronder volgen de 6 beste features van Enormail

 1. Autoresponder
 2. Opt-in formulieren
 3. Maildesigner
 4. Segmentatie
 5. Analytics en Rapportages
 6. Personalisatie

Pluspunten

Hier volgen een aantal pluspunten van Enormail

 • Amper e-mails naar spam
 • Eenvoudige analytics en rapportage
 • Automatisch lijsten bijwerken
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Proefversie

Minpunten

Hier volgen een aantal minpunten van Enormail

 • Geen A/B testen
 • Geen gratis versie

Enormail Prijzen en Kosten

Hieronder volgen de actuele prijzen van Enormail met 2 verschillende pakketten. Dit zijn de prijzen als je een jaarlijks abonnement afsluit met 2.500 contacten

Sumo: vanaf €12,50 per maand*

Mammoet: vanaf €50 per maand*

*De prijs hangt af van de lijstgrootte.

Enormail Vergelijking met Alternatieven

Hieronder zie je vergelijkingen van Enormail met alternatieven

Zelf ben ik van mening als je een echte beginner bent dat GetResponse en Mailchimp wat makkelijker voor je in gebruik zijn, omdat het overzicht in het dashboard en bij het maken van een e-mail sommige dingen toch wel wat lastiger te vinden zijn.

Goedkoopste Pakket

FeaturesEnormailCopernicaMailcampSpotlerMailchimp
Prijs per maand€ 15€ 200€ 25€ 119€ 0
Email open, reply & click trackingJaJaJaJaJa
A/B testingNeeJaJaJaNee
Auto responderJaJaJaNeeNee
Makkelijk in gebruik******************
Integratie andere platformenNeeJaJaNeeJa
E-mail segmentatie/DoelgroepbeheerJa?JaJaJa
Personalisatie NeeJaJaNeeNee
Support ******************
FeaturesEnormailAutorespondGetResponseMailshakeLaposta
Prijs per maand€ 15€ 27€ 13€ 39€ 0
Email open, reply & click trackingJaJaJaJaJa
A/B testingNeeJaJaNee?
Auto responderJaJaJaNeeJa
Makkelijk in gebruik********************
Integratie andere platformenNeeNeeJaNeeJa
E-mail segmentatie/DoelgroepbeheerJaNeeNeeNeeJa
Personalisatie NeeNeeJaJaJa
Support *******************

Duurste Pakket

FeaturesEnormailCopernicaMailcampSpotlerMailchimp
Prijs per maand€ 50€ 200€ 75€ 319€ 275
Email open, reply & click trackingJaJaJaJaJa
A/B testingNeeJaJaJaJa
Auto responderJaJaJaNeeJa
Makkelijk in gebruik******************
Integratie andere platformenJaJaJaNeeJa
E-mail segmentatie/DoelgroepbeheerJa?JaJaJa
Personalisatie JaJaJaNeeJa
Support ******************
FeaturesEnormailAutorespondGetResponseMailshakeLaposta
Prijs per maand€ 50€ 44€ 1.119€ 99€ 3.143
Email open, reply & click trackingJaJaJaJaJa
A/B testingNeeJaJaJaJa
Auto responderJaJaJaNeeJa
Makkelijk in gebruik********************
Integratie andere platformenJaJaJaNeeJa
E-mail segmentatie/DoelgroepbeheerJaJaJaNeeJa
Personalisatie JaJaJaJaJa
Support *******************

Opvallend aan Enormail

Hier geef ik een voorbeeld van wat er opvallend is bij Enormail

Hieronder zie je een voorbeeld van je e-mail als je de e-mail opent op je mobiel. Dit is erg handig, omdat er tegenwoordig veel e-mails geopend worden via de mobiele telefoon. Als je e-mail slecht zichtbaar is op je mobiele telefoon, verlies je mogelijk al gelijk potentiële klanten. Dit is dus een erg handige functie van Enormail.

Uitleg om te Starten

Hieronder volgt een uitleg om te starten met Enormail

Ga naar https://enormail.eu/ en klik rechtsboven in het scherm op ‘Nu gratis proberen’.

Je komt nu op dit scherm terecht. Vul in het omcirkelde vak de benodigde informatie in. Als je dit gedaan hebt klik je op ‘Maak mijn account aan’.

Als je je account hebt aangemaakt kom je op het dashboard van Enormail terecht. Klik op de link in het rode omcirkelde vak om je account te verifiëren.

Mailinglijst Aanmaken

Hieronder ga ik uitleggen hoe je je eerste mailinglijst aanmaakt

Als je eenmaal je account hebt aangemaakt, kom je op het dashboard van Enormail. Hier verplichten zij je een soort van om gelijk te beginnen met een mailinglijst aanmaken. Klik in het omcirkelde vak op ‘Start met Enormail en maak je eerste mailinglijst’.

Nu kom je op dit scherm terecht. Vul in het omcirkelde vak de naam van je mailinglijst in. Naast de eerste rode pijl heb je de optie of je contacten zich opnieuw kunnen inschrijven voor je mailinglijst, als je dit niet wilt klik je op het rondje naast ‘Nee’, als je het wel wilt klik je op het rondje naast ‘Ja’. Bij de tweede rode pijl heb je de optie om een e-mail te ontvangen wanneer iemand zich inschrijft op je mailinglijst. Als je deze optie niet wilt klik op het rondje naast ‘Nee’. Als je deze optie wel wilt klik je op het rondje naast ‘Ja’. Als je deze stappen hebt doorgelopen klik je linksonder in het scherm op ‘Opslaan’.

Vervolgens kom je op dit scherm terecht, nu gaan we contacten toevoegen. Klik in het omcirkelde vak op ‘Nieuw contact’.

Je komt nu op dit scherm terecht. Je ziet boven aan bij de rode pijlen dat we twee opties hebben om contacten toe te voegen, handmatig en importeren via CSV-bestand. Ik ga hieronder eerst de optie ‘Handmatig toevoegen’ uitleggen. Vul in het omcirkelde vak de e-mail, tags, voornaam en achternaam van de persoon in die je wilt toevoegen.

Een eventuele optie is om dit contact toe te voegen aan de autoresponder die aan de lijst gekoppeld is. Als je dit niet wilt vink je dit vakje niet aan. Als je alles ingevuld hebt klik je op ‘Contacten toevoegen’.

Als je contact toegevoegd is, krijg je bovenaan in je scherm een pop-up met ‘Contact toegevoegd’. Dit is een bevestiging dat je je contact hebt toegevoegd.

Nu ga ik de optie ‘Importeren via CSV-bestand’ uitleggen. Klik rechtsonder in het scherm op ‘Bladeren’ om een bestand te uploaden.

Nu kom je op dit scherm terecht. Je hebt nu de optie om kolommen te koppelen aan bijvoorbeeld e-mailadres, naam of achternaam. Al deze opties staan in het rode omcirkelde vak. Als je dit gedaan hebt klik je naast de rode pijl op ‘Kolommen koppelen en door naar stap 3’.

Nu kom je op dit scherm terecht. In het omcirkelde vak moet je de herkomst van je contacten opgeven, dus een korte toelichting over hoe je aan deze contacten bent gekomen. In het onderste omcirkelde vak kan je nog een tag toevoegen. Als je dit niet wilt kan je dit veld leeg laten. Eenmaal de stappen doorlopen dan klik je naast de rode pijl op ‘Import verzenden’.

Als je op ‘Import verzenden’ hebt geklikt, krijg je bovenin je scherm deze pop-up. Dit is een bevestiging dat je CSV-bestand is verzonden.

Mailing maken

Hieronder ga ik uitleggen hoe je een mailing aanmaakt

Als je op het dashboard van Enormail bent klik je bovenaan de rode pijl op ‘Mailingen’.

Nu kom je op dit scherm terecht. Klik in het omcirkelde vak op ‘Maak je eerste mailing aan’.

Je ziet hier dat je twee opties hebt om een e-mail te maken. De éen is ‘Standaard mailing’ en de ander is ‘Live designer’. Bij de optie standaard mailing bouw je een simpele tekst en pas je deze aan geheel naar je eigen zin. Bij de optie live designer bouw je gemakkelijk professionele e-mails die ook goed op mobiel werken. Sleep de gewenste artikelen gemakkelijk in je e-mail en pas de vormgeving geheel naar eigen wens. Ik ga eerst de standaard mailing uitleggen en vervolgens de live designer. Klik op ‘Standaard mailing’.

Vul in het omcirkelde vak het onderwerp van je e-mail in. Naast de rode pijl vul je je tekst in en eventuele afbeeldingen. Alles wat je in je e-mail wilt voeg je hierin.

Bij nummer 3 heb je de optie om klik statistieken te genereren bij Enormail, hiermee zie je in hoe vaak iemand geklikt heeft op je e-mail en hoe vaak je e-mail geopend is. Daarnaast heb je nog de optie om Google Analytics te genereren. Vink dit alleen aan als je dit gebruikt. Bij nummer 4 selecteer je de afzender. Bij nummer 5 kan je eventueel een test e-mail versturen om te kijken hoe je e-mail eruitziet. Bij nummer 6 selecteer je naar welke lijst je de e-mail wilt sturen. Bij nummer 7 heb je de optie om contacten uit te sluiten die een autoresponder ontvangen of contacten die op een bepaalde mailinglijst staan.

Als je klaar bent met de e-mail maken, klik je onder aan in het scherm op ‘Opslaan en doorgaan naar verzenden’.

Ik ga nu de optie ‘Live designer’ uitleggen. Vul in het omcirkelde vak het onderwerp van je e-mail in. Naast de rode pijl zie je de optie om de e-mail op mobiel voorbeeld te laten zien. Hiermee zie je hoe je e-mail eruitziet als iemand de e-mail opent op zijn of haar mobiel.

Hieronder ga ik laten zien hoe je een tekst en afbeelding invoegt. Klik eerst boven de rode pijl op ‘Toevoegen’.

Je krijgt nu dit in je scherm. Klik op het icoon ‘Tekst’.

Vul in het omcirkelde vak de tekst die je in je e-mail wilt hebben. Als je dit gedaan hebt klik je onderaan op ‘Inhoud opslaan’.

Je ziet nu in het omcirkelde vak waar de tekst geplaatst is.

Nu laat ik je zien hoe je een afbeelding invoegt. Klik weer op ‘Toevoegen’.

Klik op ‘Afbeelding’ om een afbeelding in je e-mail in te voegen.

In het omcirkelde vak kan je een alternatieve tekst toevoegen, via de blauwe knop ‘Upload file’ voeg je een afbeelding toe. Er is nog een optie om een URL in de afbeelding toe te voegen. Als je dan op de afbeelding klikt word je naar die URL gestuurd. Als je een afbeelding in hebt gevoegd klik je naast de rode pijl op ‘Inhoud opslaan’.

Je ziet in het omcirkelde vak waar de afbeelding in de e-mail is geplaatst. Verder doorloop je de stappen met de nummers 3 tot en met 7 die ik heb uitgelegd onder het kopje ‘Standaard mailing’.

Je hebt nu de optie om de e-mail direct te versturen of op een ander tijdstip. Als je de e-mail direct wilt verzenden klik je op ‘Nu direct verzenden’. Er volgt verder nog een uitleg over een e-mail versturen ‘Op een later tijdstip’.

In het omcirkelde vak kies je de datum waarop je de e-mail wilt versturen en eventueel ook nog op welke tijd de e-mail verstuurt moet worden. Als je dit gedaan hebt klik je naast de rode pijl op ‘Inplannen voor verzenden’.

Vervolgens kom je op dit scherm en zie je dat je e-mail klaar staat om verzonden te worden.

Autoresponder Opzetten

Hieronder geef ik een uitleg over het opzetten van een autoresponder

Ik ga je nu uitleggen hoe je een autoresponder opzet. Klik bovenaan in het scherm op ‘Autoresponders’.

Je komt nu terecht op dit scherm. Klik op ‘Maak je eerste autoresponder aan’ om je autoresponder op te zetten.

Je bent nu op dit scherm terecht gekomen. Vul in het rode omcirkelde vak de naam van je autoresponder in. Naast de eerste rode pijl vul je de mailinglijst in naar wie de autoresponder verstuurd moet worden. Bij de tweede rode pijl kan je selecteren of je de contacten na afloop van de autoresponder wilt verplaatsen naar een bepaalde mailinglijst. Eenmaal alles ingevuld klik je links onderaan op ‘Opslaan’.

Nu je op dit scherm terecht komt klik je op ‘Voeg het eerste bericht toe aan deze autoresponder’ om je bericht op te stellen.

Je hebt nu de keuze om een standaard mail te maken of een live designer mail. Beide opties heb ik uitgelegd onder het kopje ‘Mailing maken’.

Eenmaal de e-mail opgesteld en alle stappen doorgenomen, vul je nu bij stap 6 in het omcirkelde vak na hoeveel minuten, uren of dagen na de inschrijving de autoresponder verstuurd moet worden.  Als je dit gedaan hebt klik je links onderaan op ‘Opslaan en activeren’.

Scrol nu naar boven om terug te gaan naar autoresponder beheer. Klik rechtsboven in het scherm op ‘Terug naar autoresponder beheren’.

Je komt nu terecht op het overzicht van de autoresponders.

Rapporten en Statistieken

Hieronder geef ik een uitleg over hoe je rapporten en statistieken van je e-mails in kan zien

Ik ga je nu uitleggen hoe je de rapporten en statistieken van je mails in ziet. Als je op het dashboard van Enormail bent klik je bovenaan op ‘Statistieken’.

Klik nu op de mailinglijst waarvan je de statistieken in wilt zien.

Je bent nu op de pagina van de statistieken. Zoals je ziet onder de rode pijl, zie je een grafiek over de uniek geopende e-mails over een bepaalde tijd. In het omcirkelde vak zie je hoe vaak je e-mail geopend is, mislukt, niet geopend, of mensen zich hebben uitgeschreven en of er spamklachten zijn. Vele functies om te kijken hoe je e-mails het doen.

Integratie met andere platformen

Hieronder geef ik een uitleg hoe je navigeert naar de integratie platformen van Enormail

Als je op het dashboard van Enormail bent, klik je linksboven in het scherm op ‘Contacten’.

Je komt nu op dit scherm. Klik in het omcirkelde vak op ‘Instellingen’.

Nu kom je bij de instellingen terecht. Klik in het rode omcirkelde vak op ‘Integraties’ om naar de integraties van Enormail te gaan.

Hieronder zie je een aantal integraties van Enormail.

Gebruiksgemak

Hieronder een korte uitleg over het gebruiksgemak van Enormail

Enormail is een gebruiksvriendelijke e-mailsoftware. Dit komt doordat je gemakkelijk je opmaak toe kan passen en snel en eenvoudig je ontwerpen in elkaar kunt zetten. Bij Enormail zie je snel wat je wel en niet aanpast.

Zelf ben ik wel van mening als je een echte beginner bent dat GetResponse en Mailchimp wat makkelijker voor je in gebruik zijn, omdat het overzicht in het dashboard en bij het maken van een e-mail sommige dingen toch wel wat lastiger te vinden zijn.

Als je bijvoorbeeld een tekst vak wilt invoegen, zie je snel waar het tekst vak terecht is gekomen en als je bijvoorbeeld het tekst vak verwijderd zie je gelijk de aanpassing.

De gemakkelijke iconen van Enormail zorgen daarnaast voor duidelijkheid.

Support

Hieronder een korte uitleg over de support van Enormail

Enormail bied je een supportpagina met een kennisbank waar je veel handleidingen vindt en antwoorden op veelgestelde vragen, support via de e-mail, support per telefoon en de contactgegevens van Enormail. Bij het bekijken van deze opties concludeer ik dat ze op elke vraag wel een antwoord hebben.

Alle Features

Hieronder alle features van Enormail met een korte uitleg

Rapportage / Analytics

Met de rapportages en analytics kan je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je de e-mail hebt gestuurd of je kan zien hoe vaak je e-mail geopend is en hoe vaak erop geklikt is. 

Autoresponder

Een autoresponder is een programma of script dat op een mailserver ervoor zorgt dat het automatisch beantwoorden van binnenkomende e-mail met een van tevoren opgestelde tekst. De tekst kan bijvoorbeeld zijn “Ik ben op vakantie en kan uw mail nu niet beantwoorden”.

Opt-in formulieren

Met deze functie maak je converterende opt-in pagina’s, pop-ups en formulieren die goed scoren. Met dit formulier is maar één ding mogelijk en dat is gegevens van de consument binnenhalen.

Maildesigner

Met deze functie zet je gemakkelijk e-mails in elkaar. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen invoegen, teksten invoegen of sociale iconen zoals Facebook.

Mailinglijsten

Met het beheer van mailinglijsten kan je verschillende e-maillijsten aanmaken. Zo is het handig als je verschillende soorten onderwerpen naar een bepaalde groep mensen kan sturen.

Segmenteren

Segmenteren betekent het opsplitsen van bijvoorbeeld gegevens of klanten in verschillende delen, bijvoorbeeld naar leeftijd, beroep, opleiding, geslacht en woonplaats. Omdat klanten van elkaar verschillen.

Tags

Met deze functie verdeel je je contacten in verschillende groepen. Tags zijn labels die je aan je contacten toewijst om ze onder te verdelen in groepen binnen je e-maillijst.

Personalisatie

Met deze functie spreek je je contacten direct aan, bijvoorbeeld bij hun naam, achternaam of woonplaats.

Integraties

Met deze functie integreer je je mailinglijsten met bijvoorbeeld je ledenomgeving of webshop. Nog een voorbeeld is koppelingen op maat met de integratie van API of Zapierkoppeling.

Samenvatting Enormail

Hieronder geef ik een samenvatting van Enormail

Enormail is een handige e-mailmarketingsoftware met vele opties, functies en mogelijkheden. Enormail is daarnaast eenvoudig in gebruik. Dit zorgt ervoor dat Enormail een gemakkelijke software is voor beginners en gevorderden.

Zelf ben ik van mening als je een echte beginner bent dat GetResponse en Mailchimp wat makkelijker voor je in gebruik zijn, omdat het overzicht in het dashboard en bij het maken van een e-mail sommige dingen toch wel wat lastiger te vinden zijn.

Beginners

De e-mailsoftware van Enormail is eenvoudig in gebruik voor beginners die het toe willen passen voor hun bedrijf. De software heb je binnen no-time onder de knie, waardoor je er snel mee aan de slag kunt gaan. Je hebt bijvoorbeeld binnen één minuut een account aangemaakt, in een aantal minuten je mailinglijst aangemaakt en binnen vijf minuten een campagne opgezet.

Enormail bied je een proefperiode aan van 30 dagen. Dit doen ze zodat jij kan kijken of de e-mailsoftware wel bij je past. Je hebt toegang tot 1.000 contacten en je kunt onbeperkt e-mails versturen. Het abonnement voor beginners start vanaf €12,50 per maand als je een factureringsperiode van 12 maanden hebt.

Gevorderden

Enormail heeft ook een geschikte e-mailsoftware voor gevorderden. Het abonnement voor gevorderden begint bij €50 met een factureringsperiode van 12 maanden. Enormail biedt vele functies voor gevorderden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opt-in formulieren of API-integratie.  

Veelgestelde Vragen

Kan ik Enormail proberen voor ik het koop?

Ja, Enormail heeft een proefversie van 30 dagen.

Wat zijn opt-in formulieren?

Met deze functie maak je converterende opt-in pagina’s, pop-ups en formulieren die goed scoren. Met dit formulier is maar één ding mogelijk en dat is gegevens van de consument binnenhalen.

Wat is een autoresponder?

Een autoresponder is een programma of script dat op een mailserver ervoor zorgt dat het automatisch beantwoorden van binnenkomende e-mail met een van tevoren opgestelde tekst. De tekst kan bijvoorbeeld zijn “Ik ben op vakantie en kan uw mail nu niet beantwoorden”.

Hoe zeg ik mijn Enormail account op?

Stap 1: Log in op Enormail en klik rechtsboven op ‘Account beheren’.

Stap 2: Op de overzichtspagina klik je op ‘Mijn gegevens’.

Stap 3: Scrol naar de onderkant van de pagina en klik op ‘Ik wil mijn account opzeggen bij Enormail’.

Stap 4: Bevestig het opzeggen van je account. Type het woord ‘Opzeggen’ in het veld en klik op ‘Opzeggen’.

Waar vind ik mijn facturen?

Stap 1: Klik rechtsboven op ‘Mijn account en klik vervolgens op ‘Mijn Facturen’.

Stap 2: In het facturen overzicht klik je op ‘Download PDF’ om de betreffende factuur te downloaden.

Hoe kan ik mijn bankrekening gegevens aanpassen?

Als je je bankrekening gegevens wilt wijzigen moet je Enormail een e-mail sturen. Dit doe je naar info@enormail.eu met de juiste, nieuwe gegevens van je bankrekening. Dit wordt dan direct geregeld, daarna krijg je een mail ter bevestigen.

Wat gebeurt er als ik over mijn account limiet heen ga?

Enormail hanteert limieten op basis van je account, omdat we werken met een fair use policy is het niet erg als je contacten meer zijn dan het limiet van je account. Je verliest geen contacten en blijft doorwerken zoals je het gewend bent.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *