Wat zijn Facilitating Triggers en Hoe Werken Deze?

by Bart van der Meer januari 08, 2020
Facilitating Triggers

Deze pagina vertelt je meer over facilitating triggers. Wat zijn dit en hoe werken ze? Ook vind je hier een voorbeeld van een situatie, waarin deze facilitating triggers terugkomen. Wil je hier zelf op inspelen op je website? Vergeet in dat geval de tips onderaan de pagina niet te bekijken! 

Wat zijn facilitating trigger?

Onder facilitating triggers verstaan we triggers die mensen het laatste zetje geven, om een actie uit te voeren. Vaak worden deze triggers onbewust gegeven. Niet alleen zetten ze ons aan tot het uitvoeren van een actie, ook maken ze het makkelijker om de actie uit te voeren! Denk bijvoorbeeld aan een update van de software op je computer. Je zal hier automatisch een melding van krijgen, waarbij je met een druk op de knop over kunt gaan tot het uitvoeren van deze update. Het feit dat de knop direct in de melding staat, maakt dat je eerder geneigd zal zijn om de update uit te voeren dan wanneer je hier eerst naar moet zoeken. 

Facilitating triggers voorbeeld

Reeds werd het voorbeeld gegeven van de update op je computer. Er zijn echter meer situaties waarin we facilitating triggers terug zien komen. Denk bijvoorbeeld aan een sociaal netwerk, waarop talloze triggers worden gegeven die een bepaalde handeling faciliteren. Om te zien welke vrienden actief zijn op het netwerk, zou je een adresboek kunnen importeren. Veel mensen vinden dit te ingewikkeld, waardoor ze het uitstellen. Het feit dat er vervolgens een scherm verschijnt met “mensen die je wellicht kent”, geeft het laatste zetje om op zoek te gaan naar vrienden die het netwerk gebruiken. 

Facilitating triggers tips

Op je eigen website kun je inspelen op de noodzaak van facilitating triggers voor potentiële klanten, door te werken met CTA-buttons. CTA staat hierbij voor Call To Action. De button moet consumenten aanzetten tot het doen van een aankoop. Dit kan de aankoop van het hoofdproduct zijn, maar bijvoorbeeld ook van een extra accessoire. Je introduceert de accessoire in de tekst en laat de consument deze met een druk op de knop toevoegen aan zijn of haar winkelmandje onder het kopje “relevante producten”. 

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *