Wat is de Foot in the Door Techniek en Hoe Werkt Het?

by Bart van der Meer maart 18, 2020
Foot in the Door Techniek

In dit artikel lees je meer over de foot in the door (FITD) techniek. Wat verstaat men onder deze techniek en hoe werkt het? Kijk ook eens naar het voorbeeld van een situatie, waarin je de toepassing van deze techniek terug ziet komen. Evenals dat de tips onderaan interessant zijn, om te zien hoe je hier zelf gebruik van kunt maken. 

Wat is de Foot in the Door techniek?

Foot in the door betekent bijna letterlijk, het verkrijgen van een voet tussen de door. Het betekent dat je probeert om een ander er eerst van te overtuigen je te helpen bij een relatief makkelijke klus. Wanneer een ander toezegt, zal deze sneller geneigd zijn om ook te helpen bij een groter probleem. Vaak is de kleinere klus onderdeel van datzelfde grote probleem. Zou je hem of haar direct vragen te helpen bij het grote probleem, dan is de kans groot dat deze weigert. 

Foot in the door techniek voorbeeld

Een voorbeeld van een situatie waarin de foot in the door techniek wordt toegepast, is die van een renovatie van de tuin. Zo kun je een goede vriend eerst vragen om te helpen bij het verwijderen van de stenen die momenteel in je tuin liggen. Op het moment dat jullie bezig zijn, vraag je de ander om ook te helpen bij het leggen van nieuwe tegels. De kans is groot dat je vriend instemt! Hij is nu toch al bezig. 

Foot in the door techniek tips

De foot in the door techniek is ook voor ondernemers ontzettend interessant! Wanneer zij een consument overtuigd hebben om voor een specifiek product of een dienst te kiezen, kunnen zij vanuit dat startpunt proberen extraatjes te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan accessoires bij het product, of een losse dienst waarbij de klant mogelijk ook baat heeft. Zou je het product direct als pakket aanbieden met de accessoires, dan is de kans kleiner dat een consument deze set koopt. De prijs is immers aanzienlijk hoger, dan van het losse product. Eenmaal overtuigt van dit losse product is een klant sneller geneigd om hier nog wat bij te kopen. 

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *