Goede Voornemens 2020 Volhouden Met 1 Simpele Techniek

by Bart van der Meer januari 29, 2020
goede voornemens volhouden

Goede Voornemens Inmiddels Opgegeven? Ik Geef je 1 Techniek Die Mij Helpt Om Gedragsverandering op te Starten en Vol te Houden.

Goede Voornemens 2020 Volhouden Met 1 Simpele Techniek

Hey mijn naam is Bart van Klik Proces, en ik wil je gewoon even hartelijk feliciteren, want inmiddels zitten wij eind januari en dat betekent dat vrijwel iedereen zijn goede voornemens al niet meer heeft volgehouden.

Gefeliciteerd, het is weer niet gelukt.

En raar maar waar, dat is elk jaar hetzelfde verhaal.

Bijna iedereen heeft goede voornemens op één januari van elk jaar, en zeker van afgelopen jaar want nul, één, nul, één, twintig, twintig een nieuw decennium, dat is toch een prachtige startdatum om met een goed voornemen te beginnen.

Of je nu kleine voornemens hebt of grote voornemens, het feit is dat het grootste deel, ik weet niet precies of het tachtig of negentig of negenennegentig procent is, maar het grootste deel van de mensen houdt hun goede voornemens niet vol.

Dus ik hoop je in deze video een strategie te geven om jouw goede voornemens wel vol te houden of misschien weer opnieuw op te pakken en dan daadwerkelijk vol te houden, maar deze strategie is niet perse voor goede voornemens, het gaat er gewoon over, hoe kan je iets beginnen en het ook daadwerkelijk volhouden, oftewel

afmaken?

Welkom bij Klik Proces met informatie voor betere rankings, meer bezoekers en een hogere omzet. Elke werkdag praktisch advies voor meer organische groei via SEO, CRO, YouTube en Voice.

Ik pas het nu even toe op de goede voornemens omdat het  actueel is maar dit is natuurlijk vooral bedoeld om jouw bedrijf beter te maken.

Wel een kleine waarschuwing, ik ben geen psycholoog, ik heb nergens papieren voor of certificaten, dus eigenlijk is er geen enkele reden waarom jij zou moeten luisteren naar een willekeurige gozer die op YouTube of via een podcast gewoon maar wat verteld, maar na dat gezegd te hebben ga ik jou toch een strategie geven die mij in elk geval in mijn leven heeft geholpen om dingen vol te houden.

Wat de meeste mensen doen is, die formuleren een einddoel.

En de strategie werkt als volgt:

Ik wil twintig kilo afvallen in een half jaar tijd of ik wil zo veel omzet hebben in het eerste kwartaal of dit jaar of ik wil X Y Z bereikt hebben tegen een bepaalde tijd.

En dat is ook wat iedereen tegen jou zegt: Weet je jij moet jouw doelen concreet maken, je moet ze smart maken, je moet ze meetbaar maken, en dan is de kans groter dat jij ze haalt.

Alleen mijn ervaring is dus als je zo’n einddoel formuleert en daar dan heen gaat werken dat, dat helemaal niet perse beter is of helpt.

Het verbaasd mij namelijk altijd hoe er mensen gefocust zijn op dat ene wat zij willen, zonder dat zij denken: Hoe word ik het type persoon dat….?

Toen ik nog een stukje jonger was had je bijvoorbeeld heel erg dat jij vrienden of kennissen had die zeiden: Ik wil graag een vriendin of ik wil graag die specifieke vriendin.

En dan gingen ze nadenken van: Oké hoe kan ik dat regelen en hoe kan ik dat zo snel mogelijk voor elkaar krijgen?

Net als dat mensen zitten van: Oké ik wil twintig kilo afvallen, hoe kan ik dat zo snel mogelijk voor elkaar krijgen?

Ten opzichte van denken van: ‘Oké hoe wordt ik het type persoon waar meiden of vrouwen graag mee om gaan? Of graag een relatie mee willen?

Hoe word ik het type persoon dat gewoon slank is of slank kan blijven?

En dat is een heel ander verschil.

Het ene is : Zo snel mogelijk bij die pot met goud zijn. 

En die andere is gewoon een structurele oplossing.

Dus daarom pak ik het anders aan en ik heb ook een video gemaakt waarin ik uitleg waarom ik helemaal ben gestopt met het stellen van doelen of traditionele doelen.

Dus dit doe ik ook niet meer, ook niet voor een goed voornemen, dus wat doe ik dan wel?

Ik ga kijken wat voor gedrag moet ik vertonen om het soort mens te worden die dat doel haalt.

In plaats daarvan dank ik dus na, wat voor soort mens moet ik worden om af te gaan vallen of om slank te zijn en te blijven.

En wat daar dan ook voor nodig is,dat ga ik doen.

En doordat ik er vervolgens geen tijd aanhang wanneer dat doel bereikt moet zijn, kan ik het in mijn eigen tempo gaan voeren.

En dat ziet er een beetje als volgt uit: Bijvoorbeeld ik wil twintig kilo gaan afvallen in een jaar tijd.

En daarvoor zijn eigenlijk twee dingen essentieel: Ik moet gezond eten of gezonder eten en ik moet sporten of ik moet meer gaan sporten.

Als ik die twee dingen volhoud doorgaans dan val ik af.

Dus die twee dingen gaan wij doen, en die gaan wij heel klein en concreet maken en gaan die veranderen in mijn leven, in de zin van, wij gaan mijn gedragspatroon veranderen.

Dus niet wij gaan specifiek dit of dat bereiken, nee wij gaan ons focussen op het veranderen van jouw gedrag.

Om dat te doen gaan wij eerst even kijken van oké, als ik gezond of gezonder moet eten en als ik meer moet sporten, waarom doe ik dan dat nog niet of wat is dan het grote probleem daarmee?

Laten wij bijvoorbeeld fictief zeggen dat gezond eten lukt om maandag, dinsdag, woensdag maar donderdag, vrijdag,  zaterdag, zondag dan is het lastig, want dan ga je met collega’s wat eten of dan hebben je een uitje met vrienden of vriendinnen of ga je stappen.

Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag dat is eigenlijk waar het probleem zit, waar ik niet normaal gezond eet.

En qua sporten is het simpel: Ik sport helemaal niet.

Laten wij dat even als makkelijk voorbeeld nemen.

Dus dat zijn de twee grote issues, dus hoe jij je gedrag gaat veranderen om dat beter te maken, is als volgt: De eerste maand of de eerste twee maanden ga ik mij focussen qua eten op de donderdag.

Dus ik zeg gewoon: Op donderdag ga ik bijvoorbeeld geen vet meer eten of op donderdag ga ik gezonder eten.

Ik weet niet precies wat jij nu doet maar gezonder kan al genoeg zijn.

Dus ik ga op die ene dag in de week ga ik het verbeteren.

Nu zeg ik specifiek donderdag en je zou zelfs ook kunnen zeggen: Ik ga één dag in de week, ongeacht welke het is, de donderdag, de vrijdag, de zaterdag of de zondag, één van die vier dagen ga ik gezonder eten.

Dat kan jij ook zeggen.

Je kan ook zeggen: ik eet maar zoveel calorieën of ik eet maar zoveel koolhydraten of hoe jij precies gezond bijhoud dat moet je even zelf bepalen, maar op één van die dagen ga ik gezonder eten ongeacht of dat betekent dat ik dan die dag daarvoor mij helemaal ga vol proppen of de dag daarna mij helemaal volprop ofzo, daar gaat het niet om.

Het gaat er alleen om: Op één dag in de week of op die ene dag in de week, ga ik gezond eten of ga ik gezonder eten.

En qua sporten zeg ik gewoon: Ik ga één keer in de week sporten ongeacht wanneer dat is, hoelaat dat is, hoe lang het is, hoeveel calorieën ik verbrand, welke oefeningen ik doe, het maakt niet perse uit, één keer in de week sta ik in de sportzaal.

Ook al zit ik daar voor mijn part één oefening te doen en dan een uur thee te drinken, want dat is op dit moment waar het niet om gaat.

Waar het dus wel om gaat is dat jij jouw gedrag structureel veranderd, dus door naar die sportschool te gaan bouw jij voor jezelf een gewoonte in om naar die sportschool te gaan ongeacht wat jij daar doet.

Door die ene dag in de week minder vet te eten of gewoon gezond te eten bouw jij voor jezelf in dat die donderdag eigenlijk niet meer een weekenddag is maar gewoon een ik-eet-normaal-gezond-dag.

En dat houd jij dus dertig tot zestig dagen vol. En doorgaans moet die eerste stap echt een heel klein stapje zijn waarvan jij zegt: Dat kan ik nog wel met twee vingers in mijn neus.

Dan heb jij de lat lekker laag gelegd en dat is ook precies de bedoeling.

En na die dertig of na die zestig dagen ga jij de frequentie opschalen. 

Dus nog niet de intensiteit dat is dus belangrijk dus jij gaat niet harder sporten of meer sporten of meer calorieën verbranden, dat ga jij allemaal niet doen, jij gaat gewoon de frequentie opvoeren.

Dus in plaats van één dag gezond eten ga jij twee dagen gezond eten, en in plaats van één keer in de week sporten ga jij twee keer in de week sporten.

Nog steeds ongeacht hoeveel gezonder jij precies eet of wat jij nou precies doet op die sportschool.

En op die manier verander jij je gedrag dus weer een klein stukje. 

En zo ga jij dat op bouwen in de loop van de komende drie misschien wel twaalf maanden net zo lang totdat jouw gedrag is wat jij eigenlijk wilt dat het is.

Bijvoorbeeld ik eet alleen nog maar op zondag ongezond, want dat vind ik gewoon fijn en daar heb ik vrede mee, maar de rest van de week eet ik gezond en ik ga drie keer in de week naar de sportschool of vier keer of vijf keer.

Ik ga zo vaak naar de sportschool als dat ik eigenlijk idealiter naar de sportschool zou willen gaan.

En pas als jij dat bereikt hebt, pas als de frequentie klopt, dan pas ga jij de intensiteit op schalen.

Dus dan pas, als jouw gedrag helemaal klopt, dan pas ga jij zeggen: Ik ga nu drie keer in de week naar de sportschool, maar het gaat mij niet snel genoeg of ik wil eigenlijk fanatieker zijn, prima dus ik ga nu minimaal een half uur cardioën.

Of ik ga minimaal zoveel calorieën verbranden of ik wil minimaal dat gewicht tillen.

Nog steeds ga jij dat niet helemaal op jouw einddoel leggen, je gaat het gewoon iets opschroeven.

Dus als jij altijd een willekeurig cardio doet zeg jij: ‘Ik ga minimaal een kwartier cardio training doen of minimaal een half uur cardio training doen.’

Wederom ongeachte hoeveel calorieën ik verbrandt, ongeacht wat precies het eindresultaat is, ik ga gewoon een halfuur op die loopband staan, want ik weet als ik drie keer in de week, een half uur op die loopband sta of wat voor cardio oefening je dan ook doet, dan zorgt het ervoor dat mijn gedrag veranderd en dat ik daar uiteindelijk veel fitter van wordt.

Maar het kan ook zijn dat je zegt:’ Van de drie keer in de week sporten wil ik één keer in de week minstens één groepsles doen.

En qua eten kan jij ook zeggen, ik eet nu één dag in de week nog vet en dat vind ik prima en drie dagen in de week eet ik wel wat gezonder, ik zit niet echt de bakken shoarma zo naar binnen te knauwen, maar echt heel gezond eet ik nog niet, dus wat ga ik bijvoorbeeld doen: 

Ik ga de intensiteit iets opvoeren, dus ik ga zeggen: Op donderdag ga ik echt gezond eten, dus op donderdag ga ik echt nog een stukje strakker zitten.

Of niet de donderdag maar bijvoorbeeld van die drie dagen die ik nu gezonder eet ga ik bijvoorbeeld zeggen, de lunch moet wel echt gezond zijn, dus het ontbijt mag nog iets minder gezond, de lunch moet echt heel gezond zijn en dan ’s avonds mag het ook weer iets minder gezond zijn.

Maar nog steeds is het in zijn totaliteit gezonder dan voorheen.

Dus op die manier bouw jij de intensiteit van de dingen die jij eigenlijk al doet, bouw jij gewoon op.

Maar dat betekent dat het (in mijn ervaring in elk geval) een stuk makkelijker is. Want jij bent al gewend om drie keer in de week naar de sportschool te gaan, het enig wat je moet doen is, je bent er toch al, nu moet jij iets meer jouw best doen.

Je eet drie dagen in de week al gezonder dat jij deed, het enige wat jij moet doen is, het nog iets gezonder maken.

En ook dat zorgt ervoor dat jij in kleine stappen doet, want ik wil jou vooral aansporen om niet te denken in de komende drie maanden, of als zometeen de zomervakantie is of iets in die zin.

Ik wil jou vooral meegeven dat jij nadenkt: Hoe kan ik het komende jaar, van mij part de komende twee jaar, mijn gedrag zo veranderen dat ik het type persoon wordt dat: Slank is, dat fit is, dat een bepaalde omzet draait, dat dit doet, dat dat doet?

Omdat dat dat doorgaans gewoon veel beter werkt dan willekeurig arbitrair zeggen: Ja, ik ga nu drie maanden sporten en afvallen en dan zie ik er super goed uit.

Maar als je maar aan het einde van het jaar ziet, nou dan ben ik weer precies waar ik nu was, of erger.

Dit systeem is wat mij betreft iets wat jij dus op bijna alles kan toepassen, eerst de frequentie van iets goed krijgen en dan de intensiteit of de kwaliteit opschalen.

Als jij het op die manier doet, heb ik gevonden in mijn ervaring, is het veel makkelijker om te doen omdat jij eerst jouw gedrag vastlegt zoals jij dat hebben wilt, en als dat lukt ga jij het eigenlijk nog beter of makkelijker maken, maar die stap is dan niet zo groot in mijn ervaring.

Dus ik hoop dat dit jou helpt om jouw goede voornemens of weer opnieuw op te pakken of misschien zelfs te gaan verbeteren, maar ik hoop natuurlijk vooral dat als jij, wat voor doel dan ook hebt, dat jij gaat nadenken over: Oké hoe kan ik het type persoon zijn dat..

En dat jij vervolgens daarmee aan de slag gaat en op die manier jouw gedrag gaat veranderen en niet maar met dat onbereikbare einddoel in jouw hoofd blijft zitten wat misschien totaal onrealistisch is.

En dat heeft mij altijd heel erg gedemotiveerd ten opzichte van gemotiveerd.

Ik hoop dat jij er wat aan hebt, ik hoop echt heel erg dat het jou helpt om jouw doelen beter, sneller of überhaupt te bereiken, daar zou ik heel erg blij van worden.

En ik hoop natuurlijk dat jij de volgende keer weer kijkt, luistert of leest, want dan heb ik nog veel meer Klik Proces story’s voor jou of ander advies over SEO, Conversie Optimalisatie, YouTube en Voice.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *