Van 6300 naar 22.000 Bezoekers P.M. in 6 Maanden in de Meest Competitieve Branche van Nederland [Linkbuilding Casestudy]

Ontdek Hoe We in de Meest Competitieve Branche van Nederland een Website van 6300 Naar 22.000 per maand via Linkbuilding.
Transcriptie: Van 6300 naar 22.000 Bezoekers P.M. in 6 Maanden [Linkbuilding Casestudy]
Hey, mijn naam is Bart van Klik Proces en ik heb een te gekke casestudy voor je hier hoe we van 6300 bezoekers naar 22000 bezoekers zijn gegaan in 6 maanden tijd en dat puur door linkbuilding. Dus wat je hier gaat krijgen is echt een linkbuilding casestudy. Ik ga je precies de achtergrond van de site en van de eigenaar vertellen. Ik ga je ook precies vertellen wat het voorheen is geprobeerd om die website te laten groeien en natuurlijk hoe we linkbuilding hebben toegepast en wat voor effect dat dat heeft gehad. Dus als je dol bent op linkbuilding zoals wij en heel graag een website heel snel wil zien groeien, dan moet je vooral blijven kijken en luisteren.
Het meest bijzondere van deze casestudy is misschien wel dat dit een relatief kleine website is die het opneemt tegen de grote jongens. Echt de grote jongens, dan heb ik het over de grote jongens zoals bol.com, Coolblue, Zalando, MediaMarkt, bodyenfitshop, dat niveau moet je denken, echt de allergrootste die er überhaupt in Nederland zijn. En het tweede mooie daarvan is dat het team achter de website eigenlijk maar bestaat uit één eigenaar. Eén eigenaar die de on page SEO voor de hele site doet maar nog nooit iets met linkbuilding heeft gedaan. Want na een aantal jaren werk bestaat de website nu uit zo’n 20 pagina’s. En qua on-page optimalisatie zat dat echt al heel erg goed in mekaar.
het zoekwoordenonderzoek was duidelijk goed uitgevoerd, maar ook de inhoud van de pagina zag er heel goed uit, de content was lang, de content was erg goed, zeker op z’n minst net zo goed als die van concurrenten maar heel vaak veel beter. Dus daar was heel goed over nagedacht en dat zie je ook terug want als je hierzo naar de cijfers kijkt, dan zie je dat de site al op zo’n 6300 bezoekers zat voor dat wij iets hebben gedaan. Nou 6300 bezoekers is een groot genoeg aantal, dat krijg je niet zomaar. Zeker niet als je bedenkt dat de concurrenten die in Google scoren eigenlijk de grote jongens zijn, dus dat maakt het eigenlijk wel extra leuk. De site is relatief klein en heel veel van de zoekwoorden daar was dus al een pagina voor binnen de branche.
Dus om de site te laten groeien konden er eigenlijk maar twee dingen worden gedaan, of hoger scoren op de bestaande zoekwoorden of meer producten en productcategorieën en zo toevoegen om op meer producten te kunnen scoren en daarmee meer verkeer aan te trekken. Maar de doelstelling was in dit geval vooral, nee ik wil wat ik heb graag behouden en dat hoger laten scoren, dus ik wil meer halen uit de zoekwoorden waar ik nu in feite al op scoor. En we zijn in een gesprek gegaan maar dat leek nogal een uitdaging te zijn want die 6300 bezoekers die kwamen dus voornamelijk uit longtail, het shorttail gedeelte van het zoekwoordenspectrum, daar scoorde de site eigenlijk niet op of nauwelijks op. Al dit verkeer kwam uit shorttail zoekwoorden en dat betekent dat als we het wilden laten groeien, we het echt op moesten nemen tegen de allergrootste shops van Nederland en ook nog eens uit die shorttail zoekwoorden die zo ontzettend gewild zijn. Dus het was, op z’n zachts gezegd, een uitdaging.
Maar de site heeft natuurlijk wel iets heel erg positiefs, namelijk on-page zat die heel goed in mekaar, het int-ent linkbuilden was heel goed geregeld dus eigenlijk als we die content kracht konden bijzetten door te linkbuilden, dan zou die het toch goed moeten doen. Want doordat die zo klein is, is die ook heel erg specialistisch. En dat zijn we dus gaan doen. En we hebben samen afgesproken dat we alleen maar voor supergoeie kwaliteit zouden gaan. Dus we gingen niet zozeer kijken naar wat kost het om een link voor elkaar te krijgen, we zijn alleen maar gaan kijken naar, welke websites zijn autoritair genoeg en welke websites zijn relevant genoeg voor deze website. En als je dat in cijfers uit wil drukken, nou ja, relevantie is moeilijk maar duidelijk dat die over hetzelfde onderwerp gaat. En je zou kunnen zeggen de dr en de tf van minstens 30 of het aantal bezoekers van minstens 5000 in de maand uit Google.
Als we de keuze hadden voor één hele goeie link of meerdere minder goeie linken of minder relevante linken, zijn we in dit geval dus alleen maar gegaan voor die super relevante, super autoritaire backlinks. En daar hebben we eigenlijk maar twee van onze meer dan 100 linkbuilding strategieën voor gebruikt en één daarvan was het inzetten van reviewbloggers, maar niet zomaar elke willekeurige reviewblogger, nee ze moeten relevant en autoritair zijn. Dus in elk geval moeten ze alleen maar reviewen over de producten binnen de branche, dus als je een algemene lifestyle reviewblogger hebt of iemand die van alles deed, dat hebben we niet gedaan. Het moest specifiek gaan over nou, ja de productgroep waar wij in actief zijn en we hebben nog een andere linkbuilding tactiek gebruikt, maar als je precies wil weten hoe die productreview linkbuilding tactiek werkt, we hebben een artikel van meer dan 3500 woorden geschreven waarin we precies uitleggen hoe dat werkt dus daar link ik nog even heen.
Maar dat is wat we hebben gedaan, dus niet heel complex, maar wel veel werk en veel tijd, moeite en geld heeft het gekost. Maar we hebben nog iets anders gedaan, namelijk voordat we voor een specifieke pagina een linkbuilding campagne startten, is die pagina nog helemaal doorgekeken en is die echt tot op detail gecontroleerd of die zo goed mogelijk is, of dat we ‘m nog konden updaten of beter konden maken. Dus ondanks dat ze echt al allemaal achten of negens waren, zijn we toch gaan kijken, kunnen we er een tien van maken, van die pagina. En dat deden we vlak voordat we dus een aantal linken naar die pagina’s gingen sturen en heel vaak zie je dat dat een extra goed signaal is voor Google. De pagina wordt verbeterd, hij wordt opnieuw geïndexeerd en vervolgens komen er wat backlinks heen.
En sommige pagina’s hebben we uiteindelijk helemaal niet veranderd, sommige pagina’s een klein beetje en andere pagina’s best wel wat. Maar die combinatie tussen super relevante krachtige linken en die pagina die echt een absolute tien is, dat heeft een prachtig resultaat teweeggebracht. En we zijn voor minder pagina’s aan de slag gegaan dan je misschien zou denken. In de basis zijn we voor vier pagina’s aan de slag gegaan en later hebben we nog voor twee pagina’s ook nog een aantal backlinks verzameld. Die vier pagina’s hebben tussen de vijf en de tien backlinks naar zich toe gekregen en die twee andere pagina’s tussen de drie en de vijf. En dat is eigenlijk alles, “alles”, wat we voor die site hebben gedaan en je ziet, hij ging meteen scoren op die shorttail zoekwoorden en het verkeer is meteen omhooggeschoten en daarmee natuurlijk ook de omzet die er uit die site komt.
En dat is natuurlijk precies wat Google wil. Hele goeie waardevolle content waar heel veel aandacht aan is besteed en super relevante, super autoritaire backlinks die dat vervolgens ondersteunen. Op die manier zijn we van 6300 naar ruim 22000 bezoekers gegaan in slechts 6 maanden tijd en dit is dé manier om te scoren op shorttail zoekwoorden en om als relatief kleine site te vechten tegen de grote jongens. En natuurlijk zijn er nog veel meer linkbuildingmethodes die we hadden kunnen toepassen, alleen deze markt leende zich toevallig heel specifiek voor reviewbloggers en die andere linkbuild methode. Dus ik zeg niet dat je alleen deze moet toepassen maar ik zou vooral kijken, doe wat werkt bij jouw branche en dan zie je dat je in beperkte tijd gigantisch resultaat kan bewerkstelligen.
Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad, ik hoop dat je een beetje inspiratie erdoor hebt gehad. Ik hoop ook dat je misschien beseft dat je dus niet tientallen linken nodig hebt om te scoren op de grote zoekwoorden. En ik zie je natuurlijk graag weer terug want dan ga ik nog veel meer uitleggen over SEO, over conversie optimalisatie, over YouTube en over Voice.