Wat is het Novelty Effect en Hoe Gebruik Je Het Online?

by Bart van der Meer juni 08, 2019
Novelty Effect

Gebruik Novelty effect om Jouw Conversies te Verhogen

Het novelty effect kan een grote rol spelen bij jouw online onderneming. Wanneer je actief aan de slag gaat met het novelty effect, zullen jouw conversies toenemen.

Wat is het Novelty effect

Het novelty effect is het fenomeen dat uitlegt hoe het menselijk presteren verbetert bij de introductie van nieuwe technologie, simpelweg omdat het nieuw is.

Novelty effect voorbeeld

Hoewel het mogelijk is dat een hogere aandacht spanne kan worden toegeschreven aan het nieuwheidseffect, zelfs nadat de oorspronkelijke nieuwigheid is verdwenen, is de mate van interesse in de geautomatiseerde werkmap nog steeds groter dan die in de normale werkmap. Verhoogde inspanning of doorzettingsvermogen, wat prestatiewinsten oplevert. Als ze te wijten zijn aan een nieuwheidseffect, nemen deze winsten meestal af naarmate studenten meer vertrouwd raken met het nieuwe medium. Dit was het geval bij beoordelingen van computerondersteund lesgeven op het niveau van de middelbare school.

Novelty effect Tips

Het blijkt dus dat nieuwe technologie├źn zorgen voor meer interesse en focus op de inhoud. Er zijn verschillende manieren waarop je dit effect kunt toepassen, zoals:

  • Zorg ervoor dat je altijd gebruik maakt van de nieuwste technieken op je website. Een achterstallige website geeft gelijk een slechte indruk.
  • Zorg dat je menustructuur en zoekfuncties goed werken. Wanneer alles goed functioneert, zullen mensen langer op je website blijven en vinden ze sneller wat ze zoeken.
Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *