Hoe Maak Je de Perfecte ‘Over Ons’ Pagina [Do’s & Dont’s]

by Bart van der Meer januari 13, 2020
Over Ons Pagina

De Over Ons Pagina is Vrijwel Altijd één van de Meest Bekeken Pagina’s van Elke Website. Ontdek Hier Hoe Je Deze Slim Inzet met Praktische Tips en Uitleg.

Transcriptie: Hoe Maak Je de Perfecte ‘Over Ons’ Pagina [Do’s & Dont’s]

Hoi, mijn naam is Bart van Klik Proces en dit is wel een speciale video want we moeten even praten. En we gaat het niet over mij hebben en we gaan het niet over jou hebben, we gaan het eigenlijk effe over ons hebben.

Maar ook weer niet over ons, we gaan het vooral over de ‘over ons’ pagina hebben. Want het is een pagina die op elke website zo’n beetje voorkomt en die toch wel heel vaak niet ideaal wordt ingezet om hoge conversies te bereiken.

Dus in deze video wil ik het graag met je hebben over hoe je de over ons pagina kan veranderen van een redelijke pagina tot een conversie verhogende pagina waardoor mensen graag met je willen werken.

En dat ga ik doen aan de hand van de BHV-cursussen branche. Dus we hebben een aantal BHV-cursussen websites erbij gepakt en die over ons pagina’s gaan we gebruiken om te laten zien wat goed is en wat nog beter kan. Zodat je een veel betere conversie verhogende over ons pagina krijgt.

Wat is de ‘Over Ons’ Pagina?

De over ons pagina die ken je vast wel. De over ons pagina is de pagina waar de team foto’s op staan, waar de certificeringen van het bedrijf groot zijn uitgelicht, waar de USP’s staan, waar je diensten staan beschreven. De pagina die bijna bij iedereen er hetzelfde uitzien.

wat is de over ons pagina

Ohja, en er staat nog altijd een hond op die dan chef bewaking is of zorgt voor de morele sfeer of iets in die zin. Want het is opeens hip dat iedereen de kantoorhond er ook bij zet.

Oh en vergeet natuurlijk de clichés niet hé, die staan er ook, namelijk dat je een hecht en gepassioneerd team bent, dynamisch, flexibel, klantgericht, duurzaam, mis ik er nog eentje? Oh ja deskundig, ervaren en gezellig, dat is ook iedereen. Hé, die clichés. Nou dat is een typische over ons pagina.

Waarom de ‘Over ons’ Pagina Cruciaal is

En ik ga je nu vertellen waarom dat niet ideaal is, soms is het eigenlijk wel een goeie opzet maar is het vooral incompleet om te zorgen dat die pagina ook echt gaat helpen met het behalen van conversies.

En dat die pagina zo belangrijk is dat kan je eigenlijk wel zelf uitvinden, open maar eens je Google Analytics.

En dan zal je zien dat bij heel veel bedrijven, zeker dienstverlenende bedrijven dat die pagina vrijwel altijd in de top 10 van je meest bezochte pagina’s in analytics staat.

Want mensen willen nou eenmaal vaak weten wat voor soort bedrijf of wie zit er achter die diensten die je misschien wil gaan afnemen.

En dat is logisch want mensen doen namelijk zaken met mensen en niet met bedrijven. Het geeft een snelle indruk van met wat voor bedrijf, wat voor soort mensen krijg ik ongeveer te maken en het is een indicatie dat er waarschijnlijk bovengemiddelde interesse is want anders maakt het ze niet uit met wie ze te maken hebben.

Met wie krijg ik te maken, met wat voor soort bedrijf, met wat voor soort mensen, hoe groot zijn ze, dus de over ons pagina speelt met name in de dienstverlenende sector een behoorlijke belangrijke rol als het gaat om het maken van de beslissing ga ik deze dienst afnemen bij dat bedrijf.

Het Doel van de ‘Over ons’ Pagina

Dus wat is precies het doel van de over ons pagina? Nou die pagina is er niet om je diensten te verkopen, het is er ook niet om te laten zien hoeveel certificeringen je hebt, het enige doel van de over ons pagina is het kweken van vertrouwen in de mensen en in het bedrijf als geheel. Mensen kijken daar om te proberen uit te vinden of er een match is tussen hun bedrijf en hun mensen en jouw bedrijf en jouw mensen.

Dus je wil vertrouwen opwekken en je wil proberen alvast een soort band met ze op te bouwen, dus eigenlijk is die pagina bedoeld om mensen te overtuigen dat jij ze kan gaan helpen. Dat jouw team op de locatie waar je zit als dat een rol speelt, de juiste persoon of team is om die klant te helpen en je kan dus wel doorlinken naar de diensten en de certificeringen of de awards die je hebt gewonnen maar dat is niet het hoofddoel en dat is niet de pagina om daarover helemaal los te gaan.

Ja en de allergrootste problemen of de allergrootste denkfout die je dus heel veel ziet en ook bij de BHV zie je dat terug, is dat bedrijven denken dat de over ons pagina daadwerkelijk over hun gaat. En dat is aan de ene kant wel zo maar het is nog steeds geschreven voor de klant, voor de bezoeker dus je moet schrijven wat die persoon of personen willen weten.

En dat doe je dus niet door te zeggen wij dit, wij dat, wij zus, wij zo. Wij zijn een dynamisch en deskundig bedrijf, bestaan al 20 jaar, we helpen iedereen, we zijn zus en zo gecertificeerd en wij, wij, wij, wij, wij want dan moet een potentiële klant elke keer gaan nadenken van oke, zij kunnen dus dit, dus wat heb ik daaraan, oh ja dus al ze dit kunnen, kunnen ze misschien ook dat en daar heb ik wat aan.

Nee, je moet de over ons pagina in de vorm schrijven als voordeel voor jouw potentiële klant. Bijvoorbeeld, we hebben een hele hoge expertise en dat kan je opmaken uit deze en deze en deze punten. Bijvoorbeeld dus de certificeringen, hoe oud je personeel is, hoe goed ze verschillende cursussen of dingen hebben afgerond als dat belangrijk is. Hoe loyaal je klanten zijn, de technieken waar je mee werkt misschien.

Dus verwoord het als een voordeel voor de klant en dan hang je eventueel de eigenschappen die daarbij horen hang je daaraan vast om te bewijzen dat dat voordeel ook echt klopt.

‘Over ons’ Pagina: Hoe het Niet Moet

En om dat voor mekaar te krijgen ga ik je eerst vertellen wat je absoluut niet moet doen. En daar hebben we een paar mooie voorbeelden van gevonden.

Clichés

Dus wat je niet doet is dat je alleen maar je diensten of producten gaat verkopen. Daar zijn namelijk andere pagina’s voor. Wat je ook niet doet is dat je alleen maar je USP’s gaat beschrijven, USP’s die waarschijnlijk ook op andere pagina’s te vinden zijn. En wat je absoluut niet moet doen zijn die eeuwigdurende clichés ophangen zonder dat daar bewijs voor is.

over ons pagina clichés

Dus, wij zijn transparant, dynamisch, flexibel, klantgericht, klantvriendelijk, bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel, bij ons ben je geen nummer maar echt een klant, nou noem ze maar op.

Geen Bewijs

Als je iets wil vertellen, dan moet je dat allereerst bewijzen, dus je moet bewijs toevoegen waarom dat zo is. Maar eigenlijk beter nog, door zulke dingen gewoon eigenlijk niet te melden op deze pagina.

Anders Voordoen

Oh en als allerlaatste, moet je echt niet je anders voordoen dan dat je bent. En dat zie je zowel bij grote bedrijven als bij kleine bedrijven. Want kleine bedrijven bijvoorbeeld zzp’ers die willen dan doen alsof ze een team hebben, dat ze met een paar mensen op kantoor zitten om de een of andere reden. Bedrijven met een relatief klein team van bijvoorbeeld drie of vier mensen willen dan doen alsof ze een organisatie van 20 man zijn.

En juist grote bedrijven willen juist doen alsof ze klein zijn zodat klanten niet het idee hebben dat ze een nummer zijn.

Dus doe je niet anders voor dan dat je bent, laat gewoon zien wie of wat je bent en hoe groot je bent maar je moet natuurlijk wel vanuit de voordelen gaan beschrijven vanuit de verschillende soorten organisaties.

En vaak is klein relatief goedkoop en flexibel want ze hebben geen grote overhead en grote bedrijven kunnen alles regelen, hebben een bestaande infrastructuur en kunnen snel schakelen en geen enkel capaciteitsprobleem.  Dus doe je alsjeblieft niet anders voor dan dat je bent.

‘Over ons’ Pagina: Hoe het Wél Moet

Er zijn een paar dingen die je wel moet doen en je moet even beginnen met te bepalen, gebruiken we u of jij, en gebruiken we ik of wij. En dat is heel makkelijk om te bepalen, je gebruikt namelijk precies dezelfde tekst als die je op de rest van de site gebruikt.

Want het kan niet zo zijn dat je over ons pagina opeens heel informeel is terwijl de rest van de site wel formeel is. Dus hou gewoon dezelfde schrijfstijl aan, dus je spreekt de bezoeker aan met u of met je, afhankelijk van wat de rest van de site doet en je hebt het over je eigen bedrijf als ik of wij of je noemt het bedrijf bij de naam.

Dus wat willen mensen dan wel zien op een over ons pagina? Nou het verschilt een beetje per branche en per doelgroep en per sector dus het is niet overal letterlijk hetzelfde maar ik ga je een paar blokken meegeven die de meeste mensen wel willen zien.

Indicatie Bedrijf

En een van de belangrijkste vragen die mensen hebben, waarom ze naar de over ons pagina gaan is om een inschatting te krijgen van hoe groot is het bedrijf.

En dat kan zijn in het aantal mensen, dat kan zijn in omzet, dat kan zijn in het aantal orders, dat is net afhankelijk van wat er belangrijk is in jouw branche.

Maar meestal is een grootte van het team weergeven plus het aantal klanten dat je bedient op een jaarlijkse basis of maandelijkse of dagelijkse basis is een van de belangrijkste informatiestukken die een klant wil weten omdat die daardoor kan inschatten matchen wij als bedrijf zijnde. Want vaak willen hele grote bedrijven alleen met hele kleine bedrijven werken als ze heel erg specialistisch zijn, want een grootte van je bedrijf geeft de potentiële klant een indicatie van is dit het type bedrijf waar ik mee wil samenwerken.

En soms hebben ze redenen om met een klein bedrijf te willen werken of met een middel bedrijf of met een groot bedrijf. Dus wat die reden ook is, laat ik even in het midden.

Maar het geeft ze een eerste indicatie met wat is ongeveer het formaat van het bedrijf. En soms gaat het verder dan alleen maar het formaat van het bedrijf of wie de teamleden zijn maar dan is het ook belangrijk om te melden wat die teamleden precies kunnen.

Dus wat is exact hun functie en soms wat zijn hun certificeringen of hun accreditaties of wat hebben ze precies gedaan en hoe specialistisch zijn ze op hun vakgebied. En dat is vooral belangrijk als het bedrijf echt een hele duidelijke specialist zoekt. Ook geeft dat iets weer over de professionaliteit en verschillende potentiële klanten zoeken vaak een verschillend leven van professionaliteit.

Starters zoeken vaak iets minder professioneel, wat dan is het iets goedkopers en grote bedrijven of snelgroeiende bedrijven zoeken vaak iets heel professioneels zodat ze weten dat het goed en stabiel is. En het beschrijven van wie er in het team zitten of wie er in het bedrijf zitten en wat ze precies kunnen, wat hun functies zijn en hun accreditaties kan daar heel erg bij helpen.

Normen & Waarden

Een ander belangrijk punt is dat mensen vaak willen snappen hoe reilt en zeilt het een beetje binnen het bedrijf, wat zijn een beetje de normen en de waarden, is het formeel of informeel. Is het juist zakelijk of juist niet? Hoe professioneel is het, hoe snel groeit het, zijn het alleen maar jonge mensen of zijn het ook wat oudere mensen? Want dat geeft vaak een idee van in wat voor cultuur je terechtkomt.

over ons pagina voorbeeld

Cultuur

Dus een beschrijving van de normen en de waarden en de cultuur van het bedrijf vertelt een potentiële klant ook of dat bij hun aansluit of niet. Is dit wat ik zoek of juist niet?

En sommige bedrijven zoeken misschien een BHV-bedrijf met heel veel jonge werknemers en andere juist met ervaren werknemers en misschien maakt het sommige mensen helemaal niks uit, dat kan natuurlijk ook.

Maar het weergeven van je cultuur, dat vertelt iemand over matchen onze bedrijven samen of niet.

Locatie

In sommige gevallen, niet altijd, is de locatie belangrijk en dat kan zijn een fysieke winkel bijvoorbeeld of een gebouw wat je hebt of dat je meerdere vestigingen moet hebben of dat je vestigingen in het buitenland moet hebben. In sommige gevallen speelt de locatie een belangrijke rol.

En bij BHV kan ik me voorstellen dat het heel belangrijk is voor mensen is om te weten, ok, ik ga zo meteen een cursus volgen, maar in wat voor centrum ga ik dat doen en hoe ziet dat er een beetje uit? Hé, is dat mooi en ziet dat er professioneel uit of is dat net een halve boerenschuur die gisteren verbouwd is.

over ons pagina locatie

Dus in het geval van BHV-cursussen denk ik zeker dat locatie een rol speelt, maar je moet nadenken bij jezelf, hoe belangrijk is die locatie voor onze potentiële klanten.

USP’s

Op de over ons pagina is zeker ruimte om de USP’s uit te leggen, maar dan gaat het er ook om wat is het verhaal daarachter. Waarom zijn dat de USP’s of hoe is dat zo gekomen? Waarom is daarvoor gekozen, valt het binnen de cultuur of valt het binnen de missie en visie van het bedrijf dus als je de USP’s benoemt, dan raad ik aan om er iets meer een verhaal dan van te maken dan gewoon je USP’s op te sommen.

over ons pagina usp

Geschiedenis

Soms kan een uitleg van de geschiedenis van het bedrijf of het ontstaan van een bedrijf een belangrijke rol spelen. Voor mensen die een BHV-training uitgeven weet ik niet zeker dat het nou zo belangrijk is. He, hoe het bedrijf is ontstaan of hoe het gegroeid is, ik denk niet dat de meeste mensen dat extreem meenemen in hun overweging of ze bij jou een BHV-cursus gaan volgen of niet.

Maar wanneer je bijvoorbeeld een personal coach bent, dan kan het wel een belangrijk punt zijn omdat je bijvoorbeeld kan vertellen dat de problemen die jij vroeger had en nu opgelost hebt precies dezelfde problemen zijn als die je cursisten nu hebben en die jij met ze gaat oplossen.

Dus dat is heel erg afhankelijk van het soort bedrijf wat je bent, in welke branche en wat voor soort klanten je verwacht. Maar de geschiedenis van het bedrijf of het verhaal achter het bedrijf en het ontstaan ervan kan belangrijk zijn op je over ons pagina.

Soort Klanten

Ook nog een heel goed punt om op te nemen op je over ons pagina of om een klein stukje te vertellen en laten doorverwijzen naar een andere pagina, is een stukje over je klanten.

Wat voor soort klanten heb je en afhankelijk wederom van je branche is het verschillend van wat er dan belangrijk is van die klanten, maar het kan gaan om hoeveel omzet ze maken, of dat ze bepaalde mate van duurzaamheid hebben of dat ze een bepaald aantal medewerkers hebben of een bepaalde, dat die medewerkers een bepaalde leeftijd hebben of water belangrijk is aan je klanten om te melden.

reviews over ons pagina

Dat kan van alles zijn, misschien wel wat je voor ze gedaan hebt, maar het benoemen van een paar specifieke klanten of bijzondere klanten is altijd een goed idee op de over ons pagina. En daarmee kan je ook linken naar een andere pagina waar misschien nog meer reviews of nog meer verhalen staan over jullie klanten.

Reviews/Testimonials

Maar iemand die naar over ons gaat, dus die wil weten, met wie krijg ik te maken wil natuurlijk ook weten met wie je al te maken hebt op dit moment. Wat hier zeker niet mag ontbreken op de over ons pagina dat zijn de aantal reviews of testimonials van mensen die iets over het bedrijf vertellen.

Dus in plaats van dat je over jezelf vertelt, wie je bent, dat iemand anders over je vertelt, wie je bent. En dat kan zijn in de vorm van een video, dat kan natuurlijk een stukje tekst zijn. Dat kan een verhaaltje zijn. Laat andere mensen iets vertellen over jullie bedrijf en over de relatie die ze hebben met jullie bedrijf, hoelang ze al klant zijn.

En ook vanuit daar kan je weer doorlinken naar een andere pagina met nog veel meer reviews misschien maar zeker weten, een heel goed idee, licht een paar reviews uit op de over ons pagina.

beoordelingen over ons pagina

En net als die reviews is het altijd tof als je hier iets bijzonders kan laten zien. Bijvoorbeeld een heel bijzonder project wat jullie hebben gedaan, wat misschien wel heel erg belangrijk is geweest voor het bedrijf, maar ook als je awards hebt gewonnen of als je bepaalde certificeringen hebt.

Maar maak niet de fout dat dit de opscheppagina is waar je gewoon award na award na award op moet zetten. Dus net als met het soort klanten en met de reviews, laat iets zien, hou het wel beperkt en zorg ervoor dat mensen altijd door kunnen klikken naar een andere pagina als ze alle awards willen zien die jullie gewonnen hebben.

Maar keurmaker-certificeringen, awards, zulke bijzondere dingen hebben zeker een plek hier, alleen maak niet de fout die gewoon veel bedrijven maken en dat is namelijk dat je alles in één klap erop zet, want niet iedereen is daar even in geïnteresseerd. En niet iedereen hecht daar even veel waarde aan.

Call To Action

En als je dat allemaal gedaan hebt, en mensen zijn onderaan de pagina, dan is het een heel mooi moment om mensen door te sturen of naar de offerte aanvragen pagina of naar specifieke producten of naar specifieke diensten.

Maar om mensen weer verder te sturen in die sales funnel, want op dat moment hebben ze alles gelezen, als het goed is hebben ze heel veel vertrouwen in je, weten ze met wie ze te maken hebben, en als ze onder in de pagina zijn beland hebben ze als het goed is heel veel over je gelezen.

call to action over ons pagina

Dus dat is het moment om ze te helpen een stapje verder te komen in het hele aankoopproces. En niet eerder dan dat. En als laatste om je te inspireren wil ik nog twee hele toffe voorbeelden geven van over ons pagina’s van BHV-bedrijven.

Goede Voorbeelden ‘Over ons’ Pagina

En deze twee voorbeelden zijn niet perfect, de perfecte over ons pagina bestaat ook helemaal niet. Maar ze hebben wel hele toffe dingen in zich die ik graag wil laten zien.

Voorbeeld 1

over ons pagina goed voorbeeld

En het eerste voorbeeld is van het arbocentrum.nl. Die hebben namelijk een foto staan van de eigenaar, die hebben een heel mooi verhaal gemaakt van de geschiedenis, dat is best leuk om te lezen en dan krijg je echt een beetje het gevoel dat je het bedrijf kent. Geeft heel duidelijk aan waar het bedrijf voor staat en een kaart met alle locaties door heel Nederland.

voorbeeld over ons pagina

En ik vermoed dat het voor BHV-bedrijven belangrijk is om hun locaties kenbaar te maken want ik denk dat deelnemers naar een locatie moeten rijden en dat is fijn als dat dichtbij is. Dus echt een paar hele toffe elementen, complimenten voor het Arbocentrum.

Voorbeeld 2

Het grootste compliment moet ik geven aan de site van 101BHV.nl want die vinken misschien wel alle hokjes af als het gaat om een hele goeie over ons pagina.

En dat begint eigenlijk meteen al goed, door te beginnen met een kort verhaal en daarna een aantal kleine foto’s die een hele goeie sfeerimpressie geven van hoe dat bedrijf ongeveer werkt en wat je kan verwachten.

over ons pagina do's & dont's

Ook vermelden ze daarna dat ze in de prijzen zijn gevallen, maar het is niet heel groot, het is niet extreem uitgebreid, gewoon helemaal precies goed, een kort stukje over de prijzen die ze hebben gewonnen.

Mocht je interesse hebben in andere dingen kan je ernaar door klikken, bijvoorbeeld naar een factuur, tevreden klanten, of andere cursussen. Ook hebben ze kort daaronder een stukje uitgelicht over hun klanten, dus het aantal tevreden klanten en dan kan je doorklikken en ze hebben een paar specifieke klanten toegelicht.

over ons pagina do's

En ze sluiten eigenlijk af met een soort feitelijke weergave van de geschiedenis van het bedrijf. Dus je weet meteen eigenlijk heel veel over dit bedrijf. Nog niet alles en hij is niet perfect maar het is echt een hele toffe pagina.

Afsluitend van de geschiedenis zie je nog één keer de USP’s en dan staat er een call-to-action onderaan als je meer informatie wil over hun diensten, neem dan contact op. Helemaal super. Dus 101BHV.nl, m’n complimenten, dit is echt een goeie over ons pagina.

Ik weet zeker dat je nu alle handvaten hebt om aan de slag te gaan met je over ons pagina, want je weet nu dat het verkopen van je diensten op je site niet genoeg is. Je moet ook uitleggen wie jij bent als bedrijf, wie er achter die diensten zit en waarom dat zo goed matcht met degene die nu die pagina zit te bekijken. En ik hoop ook dat je inspiratie hebt om jouw over ons pagina te verbeteren en ‘m nog conversie gerichter te maken.

Heb je nog vragen dan kan je altijd mailen naar bart@klikproces.nl of een reactie op de video achterlaten of op ons blog, krijg je van mij persoonlijk antwoord. Ik zie je natuurlijk heel graag weer terug want we gaan het nog veel meer hebben over Voice, over YouTube, over SEO of over conversie optimalisatie.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *