Wat is het Primacy Effect en Hoe Gebruik Je Dit Online?

by Bart van der Meer februari 19, 2019
Primacy effect

Gebruik Primacy effect om Jouw Conversies te Verhogen

Het primacy effect is een effect dat eenvoudig toe te passen in zowel de retailsector als de dienstensector. Door het effect toe te passen zullen er meer conversies plaatsvinden en zal uw omzet toenemen.

Wat is het Primacy effect

Het primacy effect is een cognitieve denkfout die uitlegt dat tijdens een observatie we de neiging hebben het eerste wat we zien disproportioneel mee te laten wegen, doordat we dit als beste onthouden.

Primacy effect voorbeeld

Dit is de neiging dat de eerste items in een serie beter of gemakkelijker worden onthouden, of dat ze belangrijker zijn dan de items die later in de serie worden gepresenteerd. Als je een lange lijst met woorden hoort, is de kans groter dat je de woorden die je het eerst hebt gehoord (aan het begin van de lijst) zult onthouden, dan woorden die in het midden voorkomen. Dit is het primacy-effect. Merk ook op dat je woorden aan het einde van de lijst waarschijnlijk meer zult onthouden dan woorden in het midden, en dit wordt het recency-effect genoemd.

Primacy effect Tips

Het primacy effect is een effect dat goed toe te passen is op verschillende soorten websites.

  • Zorg ervoor dat je goed bedenkt wat de mensen moeten onthouden wanneer je een opsomming plaatst op je website. Zet de belangrijkste punten bovenaan de lijst of onderaan de lijst, maar vermijd het midden.
  • De teksten bovenaan en onderaan de lijst moeten zo goed mogelijk geschreven zijn. Zorg dat je doelgroep wordt aangesproken.
Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *