Wat is Priming en Hoe Gebruik Je Dit Online?

by Bart van der Meer maart 19, 2019
Priming toepast om conversies te verhogen Priming gaat dus vooral om het voorbereiden van mensen door middel van woorden, teksten en beelden. Alles kan van invloed zijn op de acties van de bezoeker. Als ondernemer is het dus verstandig om priming terug te laten komen in video’s, podcasts en websiteteksten. Bereid je bezoeker op een positieve manier voor op het product of de dienst die hij/zij gaat afnemen.

Gebruik Priming om Jouw Conversies te Verhogen

Priming is een techniek die toegepast kan worden op websites. Hiermee worden de bezoekers op de website gestimuleerd en nemen het aantal conversies toe. Het is als ondernemer dus zeer interessant om erachter te komen wat priming inhoudt.

Wat is Priming

Priming is een techniek waarbij blootstelling aan het 1, de responds beïnvloed op iets anders.

Priming voorbeeld

Om priming zo goed mogelijk toe te lichten, kan dit worden gedaan door middel van drie voorbeelden:

  • Vergelijkbare effecten werden gevonden met onbeleefde en beleefde stimuli: de primer met onbeschofte woorden hadden meer kans om een ​​onderzoeker te onderbreken dan die met neutrale woorden, en degenen die waren geprimed met beleefde woorden hadden de minste kans om te onderbreken.
  • Een Yale-studie toonde aan dat iets eenvoudigs als het vasthouden van een warme of koude drank vóór een interview, zou kunnen resulteren in een prettige of negatieve mening van de interviewer.
  • Onderwerpen werden impliciet geprimed met woorden gerelateerd aan het stereotype beeld van ouderen (bijvoorbeeld: Florida, vergeetachtig, rimpel). Hoewel de woorden niet expliciet melding maakten van snelheid of traagheid, liepen degenen die waren geprimed met deze woorden langzamer bij het verlaten van de testcabine dan degenen die waren geprimed met neutrale stimuli.

Priming Tips

Priming gaat dus vooral om het voorbereiden van mensen door middel van woorden, teksten en beelden. Alles kan van invloed zijn op de acties van de bezoeker. Als ondernemer is het dus verstandig om priming terug te laten komen in video’s, podcasts en websiteteksten. Bereid je bezoeker op een positieve manier voor op het product of de dienst die hij/zij gaat afnemen.  

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *