Wat is Quoting Out Of Context en Hoe Pas Je Dit Online Toe?

by Bart van der Meer februari 19, 2019
Quoting out of context

Gebruik quoting out of context om Jouw Conversies te Verhogen

Quoting out of context is een effectieve manier om een statement te maken op je website. Door dit effect toe te passen op je website nemen je conversies toe en zal je omzet stijgen.

Wat is quoting out of context

Quoting out of context fallacy ook wel contextomy of quote mining genoemd is het uit context halen van een statement met als doel het originele statement te vervormen.

quoting out of context voorbeeld

Het gaat om het citeren van een tegenstander uit de context om hun positie verkeerd voor te stellen (meestal om het simplistischer of extremer te laten lijken) om het gemakkelijker te weerleggen. Het is gebruikelijk in de politiek.

Als een beroep op autoriteit, betekent het een instantie buiten het kader citeren, om die autoriteit verkeerd voor te stellen als ondersteuning van een bepaalde positie.

Wanneer iemand zijn mening laat blijken over een film of boek maar dit op een ironische manier doet, zoals: “Dit was de beste film dat ik het hele jaar heb gezien! Het is natuurlijk de enige film dat ik het hele jaar heb gezien.” Vervolgens neemt de krant een deel van de uitspraak over: “Frank Jansen: “Dit was de beste film die ik het hele jaar heb gezien”” De uitspraak wordt dus geheel uit zijn verband gehaald.

Quoting out of context Tips

Quoting out of context kun je op verschillende manieren toepassen op je website. Hieronder noemen wij een paar voorbeelden:

  • Zorg dat je quotes verzamelt van klanten of concurrenten, zodat je deze op je site kunt plaatsen.
  • Licht quotes uit door goede vormgeving, een ander lettertype of door het vetgedrukt weer te geven.
Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *