Wat is het Recency Effect en Hoe Pas Je Dit Online Toe?

by Bart van der Meer mei 19, 2019
Recency effect

Gebruik Recency effect om Jouw Conversies te Verhogen

Het recency effect is een effect dat eenvoudig te begrijpen is en daardoor kan het effect goed toegepast worden. Met dit effect zet je bezoekers eenvoudiger om in klanten.

Wat is Recency effect

Het recency effect is een cognitieve denkfout die uitlegt dat mensen de neiging hebben om in een observatie het laatste wat we zien disproportioneel meewegen, doordat we deze als beste onthouden.

Recency effect voorbeeld

Het recency effect is het principe dat de meest recent gepresenteerde items of ervaringen hoogstwaarschijnlijk het best onthouden zullen worden. Als je een lange lijst met woorden hoort, is de kans groter dat je de woorden herinnert die je het laatst hebt gehoord (aan het einde van de lijst) dan woorden die in het midden hebben plaatsgevonden. Dit is het recency-effect. Merk ook op dat je woorden aan het begin van de lijst waarschijnlijk meer zult onthouden dan woorden in het midden, en dit wordt het Primacy-effect genoemd.

Recency effect Tips

Het recency effect gaat dus over de volgorde waarop we dingen horen. De dingen die we als laatste horen, onthouden we het beste.

  • Houdt hier rekening mee wanneer je productvideo’s opneemt, bewaar het belangrijkste voor het laatst.
  • Podcasts nemen toe aan populariteit, houdt bij het opnemen van een podcast rekening met wat je als laatste meegeeft aan een luisteraar.
Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *