Wat is Reframing (Herkaderen) en Hoe Pas Je Dit Online Toe?

by Bart van der Meer april 19, 2019
Reframing (Herkaderen)

Gebruik Reframing om Jouw Conversies te Verhogen

De reframing techniek kan in veel branches een belangrijke rol spelen om je bezoekers te beïnvloeden. Door erachter te komen wat reframing inhoudt, kun je toepassen op je website en zullen je conversies toenemen

Wat is Reframing

Reframing of herkaderen is een techniek om iets een andere betekenis te geven of in een ander perspectief te plaatsen. Dit kan heel erg helpen als er iets vervelends is gebeurd.

Reframing voorbeeld

Stel je zit aan de telefoon achter je laptop, de kop koffie die je had gezet stoot je per ongeluk over je laptop heen. In plaats van op te hangen, de gaan huilen en in paniek je laptop af te drogen met je overhemd, besluit je om rustig te blijven. Je blijft aan de telefoon, gooit rijst in een emmer en stopt je laptop in de emmer. Je droogt je bureau af en gaat verder met het gesprek. Je bedenkt je dat het nu eindelijk het moment is om een nieuwe laptop aan te schaffen en verheugt je eigenlijk op het uitzoeken van een nieuw model. Je verandert iets negatiefs in iets positiefs.

Reframing Tips

Reframing komt voornamelijk voor in de content die je deelt op je website. Hierbij kun je denken aan video’s, podcasts en natuurlijk website teksten.

  • Reframe een situatie voor de bezoeker, maak van iets negatief iets positiefs.
  • Maak door middel van tekst duidelijk wat er voor de bezoeker veranderd als hij het product of de dienst aanschaft.
Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *