Wat is de Regression Fallacy en Hoe Werkt Dit?

by Bart van der Meer mei 11, 2020
Regression Fallacy

Gebruik Regression fallacy om Jouw Conversies te Verhogen

De regression fallacy is een effect dat eenvoudig toe te passen is op websites. Door regression fallacy effectief in te zetten, zullen je conversies toenemen.

Wat is de Regression fallacy

Regression fallacy of regressive bias is een cognitieve denkfout die uitlegt dat mensen de aanname doen dat iets abnormaals weer normaal is geworden door de genomen acties en niet omdat het gaat om normale fluctuaties.

Regression fallacy voorbeeld

Het eerste voorbeeld gaat over een jongen die zich bezeerd heeft. Toen zijn pijn verergerde, ging hij naar een dokter, waarna de pijn wat minder werd. Daarom heeft hij geprofiteerd van de behandeling van de arts.

De pijn die een beetje zakt nadat hij erger is geworden, wordt gemakkelijker verklaard door regressie naar het gemiddelde. Ervan uitgaande dat de pijnverlichting werd veroorzaakt door de arts is bedrieglijk.

Een ander voorbeeld gaat over een student die het uitzonderlijk slecht deed vorig semester, dus hij werd gestraft. Hij deed het dit semester veel beter. Het is duidelijk dat straf effectief is in het verbeteren van de cijfers van studenten.

Vaak worden uitzonderlijke uitvoeringen gevolgd door meer normale uitvoeringen, dus de verandering in prestaties kan beter worden verklaard door regressie naar het gemiddelde.

Regression fallacy Tips

Het regression fallacy effect kan het beste worden toegepast in video’s, podcasts en teksten. Door middel van content kun je uitleggen hoe jouw product of dienst voor progressie zorgt.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *