Wat is Shared Information Bias en Hoe Gebruik Je Dit Voor Conversies

by roos oktober 11, 2018
Shared Information Bias

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Gebruik Shared information bias om Jouw Conversies te Verhogen

Shared information bias is één van de vele denkfouten die wij als mens maken. Door erachter te komen wat deze denkfout inhoudt, kan jij je conversies eenvoudig verhogen.

 

Wat is Shared information bias

Shared information bias is een cognitieve denkfout. Het staat bekend als de neiging van groepsleden om meer tijd en energie te besteden aan het bespreken van informatie die alle leden al kennen. En minder tijd en energie besteden om informatie te bespreken waar slechts enkele leden zich bewust van zijn. Hoewel het bespreken van niet-gedeelde informatie misschien verhelderend is, zijn groepen vaak gemotiveerd om gedeelde informatie te bespreken om een ​​overeenstemming te bereiken over een bepaalde manier van handelen.

 

Een Shared information bias voorbeeld

Deze cognitieve denkfout komt bij verschillende groepen voor, dit kan zijn in de politiek in managementteams of juist in trainingsgroepen. Als team probeer je één front te vormen van allemaal gelijkgestemden. Het kan dan beter zijn om informatie te bespreken waar het overgrote deel van de groep bekend mee is. Zodra je relatief onbekende informatie op tafel gooit, kan dit zorgen voor verwarring en kunnen meningen gaan veranderen. Dit kan vaak grote impact hebben op de samenstelling van de groep.

 

Tips hoe je Shared information bias toepast om conversies te verhogen

Nieuwe informatie is dus spannend voor groepen. Wanneer je dus iets vernieuwends komt presenteren aan een managementteam. Dat kan zijn een nieuwe soort dienst, nieuwe software, online marketing etc. Is het dus lastig om mensen achter je te krijgen. Hier kun je het volgende aan doen:

  • Breng het probleem en de huidige werkwijze van de klant in beeld, probeer je in te leven in de situatie van de klant.
  • Probeer mensen te overtuigen van je product of dienst.
  • Leg uit dat jouw product of dienst een grote stap kan zijn, maar ook veel kan opleveren.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *