Sterkste Backlink Voor Lokale SEO Ooit (Deel 16)

by Bart van der Meer maart 20, 2018
Sterkste Lokale SEO backlinks

Sterkste Backlink Voor Lokale SEO Ooit (Deel 16)

Hoi mijn naam is Bart van Klik Proces en in deze video wil ik het hebben over de meest cruciale Google backlinks die je nodig hebt om te scoren voor je lokale seo en in google maps. Als je liever een video bekijkt kan dat ook. Klik dan hier.

Wat we gaan leren

  • Hoe Je Gaat Scoren in Google Maps en Google Zoekresultaten
  • Twee Manieren
  • Manier Een
  • Manier Twee
  • Concurrentie Onderzoek

Hoe je gaat Scoren in Google Maps en Google zoekresultaten

En de meest cruciale Google backlinks voor seo zijn citation backlinks.

Citation backlinks dat zijn de volgende linken. Ik heb hier gezocht op Klik Proces, dan krijg je onze website, je krijgt mijn linkedin en ons youtube kanaal.

Maar dan kom je ook een website tegen als de telefoongids.nl.

Als je hier op kijkt, dan zie je het volgende staan.

Onze website, www.klikproces.nl, en het adres dat niet meer klopt. Maar dit is een citation link, een link naar jouw website met waar ook jouw bedrijfsgegevens staan.

Wat hier bijvoorbeeld ook nog bij kan staan is hoe je kan betalen en hoeveel medewerkers je hebt of hoe oud het bedrijf is.

Maar je bedrijfsnaam, je adresgegevens en je website dat is de belangrijkste info. Eventueel je telefoonnummer. Nou waarom zijn deze backlinks nu zo belangrijk?

Omdat dit aan Google bevestigd dat je een echt bedrijf bent en dit is dus een hele sterke validatie.

Als je dus wilt scoren in de google maps of in de lokale seo, bijvoorbeeld als je zoekt op seo bodegraven, dan krijg je hier een map te zien en dan zie je Klik Proces.

Maar als je dus in de google maps wil staan moet je dus zorgen dat die informatie er is.

En dat betekent in Nederland dat je op zoveel mogelijk van dit soort websites je informatie wilt hebben staan. Zolang die websites zich daarvoor lenen.

De telefoongids is een hele duidelijk voorbeeld, zo heb je bijvoorbeeld ook dribble hebt en zo heb je nog zo’n beetje 30 sites in Nederland. Die kun je zo downloaden. En je wil dat jouw informatie daar op staat.

En niet alleen moet je informatie daar op staan, maar ook moet de informatie overal consistent zijn. En dat kan je op een aantal manieren controleren.

Manier één

De eerste manier is door op je bedrijfsnaam, maar dan tussen quotes te zoeken.

Als je hierop zoekt dan vind je alleen maar websites die klikproces zo hebben opgenomen.

Manier twee

De tweede manier is dat je zoekt op je bedrijfsnaam, met quotes, maar dan je nieuwe of oude adres daar achter.

Dan krijg je alle sites te zien waar jouw informatie nog op staat. Zo kan je zien of er nog verouderde informatie online staat. En die informatie wil je dus wijzigen.

Dat is een hele makkelijke manier om te controleren of jouw informatie goed staat. En hier moet je echt heel nauwkeurig op zijn. Niet alles op SEO gebied moet even nauwkeurig zijn, het plaatsen van zoekwoorden komt allemaal niet zo nauw bij kijken.

Maar dit is echt belangrijk dat het klopt.

Wil je dus scoren in Google, dan kan je hetzelfde doen maar dan voor een concurrent.

Concurrentie Onderzoek

Dus we gaan weer even naar een het occasions voorbeeld in Utrecht.

Wij willen daar graag op scoren en dan zien we hier de resultaten.

Dan pakken we het adres van de bovenste en dan gaan we zoeken op de naam van het bedrijf + het adres. En nu krijgen we alle websites te zien waar deze website op vermeld wordt met deze contactgegevens.

En dat betekent dat wij af kunnen gaan of wij daar al op genoemd staan.

Als je dit voor alle concurrenten die in de top 10 staan doet.

En kijkt of jij op dezelfde websites staat waar zij ook vernoemd wordt, dan helpt dat je enorm om te scoren in de Google Maps.

En om te scoren in de organische resultaten.

Daarbij moet je vooral op letten, 1. ben ik ooit verhuisd. Dat is belangrijk wat bijna niemand die zorgt ervoor dat zijn citations kloppen, en heel veel sites nemen het weer over van andere sites.

Dan krijg je een wirwar aan foute adressen. En als je je bedrijfsnaam veranderd dan is dat ook nog een belangrijk ding.

Ons bedrijf heette ooit little b. Heet nu Klik Proces. ik weet zeker dat als ik nu zoek op little b, zie je nog dingen van mij.

De gegevens staan er nog maar het bedrijf bestaat al lang niet meer.

Dus ook dat is iets maar je op moet letten. Dat je controleert op je oude naam en als de oude naam er nog opstaat, dat je dat wijzigt naar de juiste naam.

En je zal zien, als je dat goed doet op de sites die in onze lijst staan.

Dat gaat je enorm helpen in de zoekresultaten, en ook in de google maps resultaten.

Ik wens je heel veel succes met het verbeteren van jouw citations en ik weet zeker dat je daar meteen resultaat van gaat zien.

Als je nog vragen hebt, laat een reactie achter in de comments of op ons blog, dan krijg je van ons persoonlijk antwoord.

Ik wens je heel veel succes met het scoren in google en in de volgende video hebben we het over 8 lokale linkbuilding strategieën.

En naast de citation linkbuilding is dat eigenlijk alles wat je nodig hebt om zeker te weten dat je in de maps boven staat, en dat je organisch lokaal scoort.

Dus kijk de volgende video zeker mee en succes!

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *