Wat is Subadditivity Effect en Hoe Je Dit Gebruikt Voor Conversies

by roos november 30, 2018
subadditivity effect

[vc_row][vc_column][vc_column_text dp_text_size=”size-2″]

Gebruik subadditivity effect om Jouw Conversies te Verhogen

Het subbadditivity effect wordt in het Nederlands ook wel Subadditiviteitseffect genoemd. Dit effect kan invloed zijn op jouw aantal conversies.

 

Wat is subadditivity effect

Het subadditivity effect is een cognitieve denkfout die uitlegt dat mensen de neiging hebben om de waarschijnlijkheid van een geheel als kleiner in te schatten dan waarschijnlijkheid van de onderdelen individueel.

 

Een subadditivity effect voorbeeld

Bijvoorbeeld, proefpersonen in één experiment oordeelden dat de kans op overlijden door kanker in de Verenigde Staten 18% was, de kans op een hartaanval was 22% en de kans op overlijden van “andere natuurlijke oorzaken” was 33%. Andere deelnemers oordeelden dat de kans op overlijden door een natuurlijke oorzaak 58% was. Natuurlijke oorzaken bestaan uit precies kanker, een hartaanval en “andere natuurlijke oorzaken”, maar de som van de laatste drie kansen was 73% en niet 58%.

 

Tips hoe je subadditivity effect toepast om conversies te verhogen

Wanneer je weet dat mensen het geheel als kleiner inschatten dan wanneer onderdelen apart van elkaar worden gezien. Is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het inrichten van je online webshop. Dat kan als volgt:

  • Maak pakketten van complementaire goederen. Wanneer mensen voor een camera kijken, laat je ze ook pakketten zien van de camera in combinatie met accu, hoesje, statief etc. Met daarbij het kortingspercentage van het pakketvoordeel.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *