Wat is de Ultimate Attribution Error en Hoe Gebruik Je Dit?

by roos december 05, 2018
Ultimate Attribution Error

[vc_row][vc_column][vc_column_text dp_text_size=”size-2″]

Gebruik Ultimate attribution error om Jouw Conversies te Verhogen

Een ultimate attribution error is een toeschrijvingsfout die door mensen wordt gemaakt. Door deze fout te onderzoeken en slim in te zetten op je website, worden conversies verhoogd.

 

Wat is Ultimate attribution error

De Ultimate attribution error is de hoofdcategorie toeschrijvingsfout die een verklaring biedt voor hoe een persoon verschillende oorzaken van negatief en positief gedrag bij mensen van binnen en buiten hun groep beoordelen. Over het algemeen kan iedereen de uiteindelijke toekenningsfout begaan. Het gebeurt echter het meest waarschijnlijk voor mensen met negatieve vooroordelen en stereotypen tegenover mensen die buiten de groep vallen.

 

Een Ultimate attribution error voorbeeld

Een ultimate attribution error wordt beschouwd als de basis van vooroordelen, aangezien mensen die deze toeschrijvingsfout plegen gewoonlijk leden van andere rassen, religies, culturen of zelfs sociale klassen zien als inferieur of gebrekkig. Terwijl mensen van hun eigen culturele of religieuze groep, bij het plegen van hetzelfde negatieve gedrag, worden ze gezien als goede mensen die zo goed mogelijk met specifieke situaties omgaan. Dit vermindert de acceptatie van mensen die buiten de groep vallen, aangezien positief gedrag wordt gebagatelliseerd en negatief gedrag wordt benadrukt

 

Tips hoe je Ultimate attribution error toepast om conversies te verhogen

Nu je weet wat een ultimate attribution error is, is het belangrijk om erachter te komen hoe je deze error effectief inzet in op je website. Dit kan je op verschillende manieren doen, zoals:

  • Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar je doelgroep. Door deze duidelijk in kaart te brengen, kun je je websiteteksten hier goed op laten aansluiten.
  • Maak geen onderscheid tussen verschillende groepen maar ga voor een gelijkheidsgevoel.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *