Wat het Von Restorff Effect is en Hoe Je Dit Gebruikt Voor Conversies

by roos november 15, 2018
Von Restorff Effect

[vc_row][vc_column][vc_column_text dp_text_size=”size-2″]

Gebruik Von Restorff effect om Jouw Conversies te Verhogen

Het Von Restorff effect is een effect dat eenvoudig kan worden toegepast. Als ondernemer kun je hier veel voordelen uithalen.

 

Wat is Von Restorff effect

Het Von Restorff effect of isolation effect voorspelt dat wanneer er meerdere homogene (dezelfde) zaken worden gepresenteerd, dat wat uit de toon valt zal extra opvallen. Hierdoor is de kans groot dat deze optie het beste onthouden wordt. Dit effect kan worden toegepast in zowel de business to consumer markt als de business to business markt.

 

Een Von Restorff effect voorbeeld

Een voorbeeld: als jij een boodschappenlijst hebt, met 1 item groen gemarkeerd, is de kans groter dat je dat item onthoudt. Items die zich onderscheiden van hun soortgelijke zijn dus makkelijker te onthouden. Maar alleen verschillend betekent niet noodzakelijk beter. Het moet wel positief worden herinnerd om echt op te vallen in de menigte.

 

Tips hoe je Von Restorff effect toepast om conversies te verhogen

Het Von Restorff effect is een effect dat goed toe te passen is op websites. Het gaat erom dat de belangrijkste (positieve) dingen worden benadrukt. Dit kan door:

  • Bij webdesign wil je soms het oog van het publiek naar een bepaalde plek trekken, ook als er andere items omheen staan. Je kan het item wat dan moet opvallen een andere kleur geven, een ander lettertype of groter maken.
  • Je kan er ook voor zorgen dat er iets beweegt, zodat het in het oog springt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *