WordPress website gehackt? In 7 Simpele Stappen Hackvrij!

by Bart van der Meer juli 09, 2019
wordpress website gehackt

Is jouw WordPress website gehackt? In dit artikel geef ik je een compleet stappenplan om jouw website weer schoon te krijgen.

Overzicht stappen:

Is jouw WordPress website gehackt? In dit artikel geef ik je een aantal manieren om jouw website weer schoon te krijgen. Daarna maak je jouw website helemaal zelf weer hackvrij  aan de hand van dit complete stappenplan.

Hoe Je Detecteert of Jouw WordPress Website Gehackt is

Weet je nog niet zeker of jouw WordPress website is gehackt? Er zijn verschillende dingen waaraan je een gehackte website kunt herkennen. Denk aan rare pop-ups, spammerige teksten, redirects naar vage websites of wanneer je niet meer kunt inloggen. 

De complete uitleg over alle soorten hacks en hoe je deze herkent kan je hier vinden: Alle Soorten Hacks op een Rij Inclusief Voorbeelden.  

Stappenplan om Jouw Website Hackvrij te Maken

1. Ga naar Sucuri

Klik vervolgens op “Login”.

2. Inloggen op Sucuri

Je krijgt het volgende scherm te zien:

3. Paymentplan kiezen

Nu kun je een paymentplan kiezen.

4. Wijzig de FTP gegevens

Het eerste wat je moet doen is het veranderen van je FTP gegevens. FTP staat voor File Transfer Protocol en zorgt dus voor het overdragen van bestanden van de ene naar de andere computer of server.

De FTP gegevens bevinden zich in het wp-config.php bestand. Het het wp-config.php bestand bevindt zich vervolgens in de root map van je website (map met alle bestanden van je website). 

Nadat je de map hebt gevonden kun je de FTP gegevens wijzigen. Dit kun je doen met een programma als FileZilla.

5. Installeer Sucuri Beveiligings Software

Vervolgens ga je naar Sucuri. Sucuri zorgt ervoor dat jouw website weer schoon en veilig is. Als je op Sucuri bent krijg je het volgende scherm te zien.

Klik op “Add Site”.

6. Website Toevoegen aan Sucuri

Nu kun je jouw website invullen en een aantal criteria selecteren.

7. Cleanup Verzoek Indienen

Ga vervolgens naar “Website Monitoring”. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van al jouw toegevoegde websites. Dit is in jouw overzicht maar 1 website. Klik op de website die gehackt is.

Dan krijg je het volgende scherm te zien. Er staat een heleboel informatie op, maar die kun je voor nu even negeren. Klik op “Request Cleanup”.

Vervolgens krijg een scherm te zien waar je een nieuw ticket kunt aanvragen, of de voortgang van de huidige tickets kunt bekijken. Klik op het groene knopje, en dan op “New Malware Removal Request”.

Bij “Malware Removal Request” Kun je een nieuw ticket aanvragen. Wanneer je een nieuw ticket maakt zul je zien dat Sucuri een aantal gegevens van jouw website nodig heeft. Vul deze zorgvuldig in.

Zorg voor dat je site directory en gegevens die je hebt doorgegeven kloppen, anders duurt het langer voordat Sucuri je kan helpen. 

Nadat je een ticket hebt aangevraagd zullen de Sucuri experts jouw website hackvrij maken. Op deze pagina kun je ook de voortgang van jouw tickets bijhouden.

Dit was een van de hack-artikelen van Klik Proces. Meer weten over malware en hacks? Je kunt al onze artikelen over hacks hier vinden. Of is jouw website gehackt en wil je het schoonmaken van jouw website liever aan ons overlaten? Je kunt ons altijd bereiken op info@klikproces.nl of 085 040 6094. Of vraag direct een offerte aan.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *