YouTube Search Ranking: Is Het Wel Belangrijk?

Bovenaan Staan in de YouTube Search Resultaten is Geweldig Toch? Maar YouTube is Geen Google, Dus Wat Levert het Nu Echt op?!
Transcriptie: YouTube Search Ranking: Is Het Wel Belangrijk?
Hey, dit is Bart van Klik Proces en ik ga je uitleggen waarom jouw YouTube ranking niet zo belangrijk is als jij denkt en niet zo belangrijk is als je ranking in Google. Dus als je bezig bent met YouTube en je wil zo goed mogelijk, zo veel mogelijk verkeer binnenhalen, dan ga ik je nu uitleggen waarom je je niet blind moet staren op jouw positie van YouTube search. Dus even voor de duidelijkheid, YouTube search is als je YouTube opent, in de zoekbalk iets intikt en vervolgens de resultaten die je dan krijgt. En die ranking, die positie is minder belangrijk dan je denkt ten opzichte van bijvoorbeeld als iemand in Google zoekt.
Nou, als je wil weten hoe jij scoort op bepaalde zoekwoorden, kan je natuurlijk gewoon zoeken op dat woord, ik zou even incognito dat doen, dan heb je het redelijk goed. Of je kan gebruik maken van TubeBuddy, wat we ook in een andere video hebben laten zien, dan ga je namelijk naar een video toe, je ziet hier een voorbeeld, dan zie je de tags verschijnen, klik je erop en dan zie je de ranking van die video op dat woord. Dus dat is in twee makkelijke manieren om te weten hoe jij rankt.
Waarom die resultaten veel minder belangrijk zijn dan je denkt is eigenlijk omdat YouTube en Google niet hetzelfde beestje zijn. Ja, als je via YouTube zoekt en als je via Google zoekt krijg je hetzelfde idee, namelijk een aantal resultaten waar je op kan klikken en vervolgens kan je dus een view binnen halen. Maar als je op YouTube eenmaal op een resultaat hebt geklikt, dan blijf je binnen de YouTube omgeving, bij Google niet, bij Google ga je naar een website toe. Maar bij YouTube blijf je binnen de YouTube omgeving en daar zijn heel veel verschillende manieren om weer door te klikken naar een volgende video. En al die verschillende manieren die zorgen ervoor dat je nog heel veel views krijgt. Plus daarnaast kan je een video van YouTube heel makkelijk delen op bijvoorbeeld social media kanalen of embedden op een website en daar kan je ook heel veel views vandaan halen.
En als je dat dus uit gaat drukken in getallen zal je zien of zal je gaan merken dat slechts 10 tot 20% van al je bezoekers komt via YouTube search. Dus dat betekent dat 80 tot 90% van je YouTube views niet via die search komen. En dan vraag je natuurlijk af maar waar komen die dan vandaan? Nou die komen bijvoorbeeld van je eigen blog of vanuit je eigen nieuwsbrief, die komen vanuit je eigen kanaalpagina’s, vanuit je afspeellijsten, doordat jij een aanbevolen video bent bij iemand anders, bij een andere video of bij een andere video van jezelf. Dat je dus aan de rechterkant als suggesties naar voren komt, dat is een hele belangrijke bron en vergeet natuurlijk niet hoeveel mensen nog doorklikken op het eindscherm van de video naar de volgende video. En hier zie je bijvoorbeeld de statistieken van een YouTube kanaal en dan zie je dat de YouTube search echt maar een heel klein deel vertegenwoordigt.
Dus als je bezig bent met YouTube SEO of met je kanaal te laten groeien op YouTube, staar je dan niet blind op die YouTube search en let erop dat mensen vanuit allerlei kanalen kunnen komen, veel via de aanbevolen video’s, veel via je afspeellijsten en je kanaal en natuurlijk ook heel veel van buiten YouTube zelf omdat de video ergens ge-embed wordt. Dus zorg ervoor dat je op al die manieren ook goed vindbaar bent en dat helpt je kanaal om heel snel heel veel meer views te krijgen.
Ik zou zeggen zet ‘m op! En ik zie je natuurlijk graag weer terug met nog veel meer tips en trics over YouTube, over SEO, over Voice en over conversie optimalisatie.