Wat Pogosticking is en Hoe Dat Jouw Google Ranking Bepaald

by Bart van der Meer maart 04, 2020
Pogosticking SEO

Ontdek Wat SEO Pogosticking Betekent en Hoe Dit Jouw Website Omhoog Brengt in Google, Zonder Dat Je er Iets Voor Hoeft te Doen.

Transcriptie: Wat Pogosticking is en Hoe Dat Jouw Google Ranking Bepaald

Hey, mijn naam is Bart van Klik Proces en we gaan het in deze video hebben over pogosticking.

We gaan het erover hebben wat pogosticking in godsnaam te maken heeft met Google, waarom het cruciaal is om te weten wat het is en dat het bestaat en ik ga je natuurlijk precies uitleggen wat je daarmee aan moet om te zorgen dat je hoog komt te staan in Google.

Wat is Pogosticking?

Dus wat is pogosticking. Nou, ik zal het even hiernaast illustreren, dat is een bepaald gedrag wat iemand in de Google zoekresultaten vertoont. En dat werkt als volgt:

Iemand Googelt op een zoekwoord, klikt op het bovenste resultaat, gaat naar de website en klikt vrij rap daarna terug met de browserknop in Google, klikt op resultaat nummer twee, gaat daar heen, klikt weer terug, klikt op resultaat nummer drie en weer terug en zo stuitert die van resultaat naar website en weer terug.

Waarom is dat gedrag zo belangrijk? Omdat Google dat zeer waarschijnlijk ziet als teken dat het resultaat waar iemand op heeft geklikt en weer terug heeft geklikt, niet bevredigend was voor de behoefte van die zoeker.

En dat kan betekenen dat Google de zoekresultaten daarop gaat aanpassen. Want als een bezoeker een zoekwoord intikt en die stuitert van resultaat naar zoekmachine, van resultaat naar zoekmachine en weer terug, maar hij klikt op jouw resultaat als nummer vijf bijvoorbeeld, gaat naar jouw website en klikt vervolgens of niet meer terug of hij gaat wel terug maar hij verandert bijvoorbeeld zijn zoekopdracht, dan is dat een heel sterk teken voor Google dat jouw resultaat iets heeft gedaan wat die andere resultaten niet voor mekaar kregen.

En als dat in een bepaalde frequentie gebeurt ten opzichte van het zoekvolume is dat een heel sterke indicator voor Google dat jouw resultaat waarschijnlijk belangrijker is dan die andere en daardoor gaat die je langzaam maar zeker omhoog zetten.

Pogogstick Effect Onderbreken

Dus dat jij degene bent die de pogostick of het pogostick effect onderbreekt is echt superbelangrijk. En dan zal je je afvragen, maar hoe doe je dat dan precies?

Hoe onderbreek je dan zo’n pogostick effect? Nou, dat is eigenlijk niet zo heel ingewikkeld.

Goede Landingspagina

Één je moet zorgen dat jouw pagina een prettige pagina is om op te landen. Dat betekent dat die snel laadt, dat je geen irritante pop-ups hebt of drie pop-ups hebt in 20 seconden.

En dat met name de bovenkant van de pagina, met een mooi woord, above the fold, dus wat iemand als eerste ziet, dat die eerste koptekst, die eerste afbeelding, die eerste inleiding, dat die aantrekkelijk en duidelijk genoeg zijn zodat iemand verder gaat lezen en makkelijk kan vinden wat die zoekt.

Geen Verwarrende Elementen

Daarnaast moet je er natuurlijk voor zorgen dat er geen andere verwarrende dingen zijn zoals een video die meteen gaat afspelen die je slecht uit kan zetten of dat een advertentie in het scherm komt die je niet wil hebben.

We hebben een blogpost met meer dan 25 tips om je bounce rate te verlagen dus om de landingspagina prettig te maken bij binnenkomst, dus daar kan je alle tips en alle optimalisatie vinden. Maar weet dat dat heel belangrijk is.

Uniek

Het tweede wat belangrijk is is dat je iets moet bieden wat de rest niet biedt. En dat betekent in veel gevallen dat je dus meer waarde moet geven.

Dus ga de resultaten boven je af om te kijken, wat vertellen zij en probeer dan te beredeneren, wat vertellen zij nog niet, wat waarschijnlijk op z’n minst een gedeelte van de mensen wel wil weten. Dus vragen die niet beantwoord zijn, misschien moet je wel een klein tooltje toevoegen op je website omdat mensen iets willen uitrekenen.

Wat het precies is kan ik je niet vertellen maar zorg ervoor dat jij de meest complete bron van informatie wordt die er te vinden is als je Googelt op dat zoekwoord. Veel completer, veel duidelijker, veel beter dan je concurrenten.

En als je dat doet, is de kans enorm groot dat jij dat pogosticking onderbreekt en dat je daardoor dus gaat stijgen in Google en hoef je verder eigenlijk niks voor te doen want het gedrag van de zoeker, die zorgt er al eigenlijk voor dat Google weet dat jij omhoog moet.

SEO-Titel & Meta Description

Oh en los van je pagina is natuurlijk ook de SEO-titel en de meta description in Google heel belangrijk. Want op basis daarvan klikken ze.

Dus één moet dat natuurlijk super interessant zijn voor de bezoeker om op te klikken en twee, het moet natuurlijk wel een match hebben met je landingspagina. Want als je in je SEO-titel gouden bergen belooft, bijvoorbeeld Download hier gratis iets maar vervolgens kunnen ze dat niet gratis downloaden, dan worden ze daar natuurlijk niet zo blij van.

Dus zorg dat die heel aantrekkelijk is die SEO-titel en die meta description, maar zorg er ook voor dat het matcht met de landingspagina.

En als je nu heel veel aandacht eraan wil besteden, we hebben een apart blogpost voor de SEO-titel en voor de meta description om die heel erg interessant in te richten om te zorgen dat die echt zoekers naar zich trekken als een mot naar het vuur. En daar staat echt alles in wat je nodig hebt, inclusief meer dan 25 formules om een goeie SEO-titel te schrijven. Op die twee blogposts kan je echt alles vinden wat nodig is om een goeie SEO-titel en meta description op te stellen.

En dat is het, het pogosticking effect is dus niet zo ingewikkeld, het heen en weer hoppen van de zoeker naar pagina’s.

Ik hoop dat je er wat aan hebt want het kan een hele goeie maar tegelijkertijd ook eenvoudige manier zijn om te stijgen in Google. Hoef je geen moeite te doen voor linkbuilding, soms hoef je je pagina niet eens zoveel aan te passen.

Het kan om kleine maar duidelijke dingen gaan en vergeet het above the fold niet, vergeet het stuk bovenaan je website niet goed na te lopen. Ik zie je graag terug de volgende keer want dan ga ik je nog veel meer advies geven over SEO, over YouTube, over Voice en over conversie optimalisatie.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *