Hoger in Google Zonder Extra Content

by Bart van der Meer januari 13, 2020
Hoger in Google Scoren, Zonder Extra Content voorkant

Ontdek Hoe Jouw Website of Webshop Hoger in Google Staat, Zonder Extra Content te Ontwikkelen

Transcriptie Hoger in Google Zonder Extra Content Tips

Hoi. Mijn naam is Bart van Klik Proces en in deze video ga ik je acht adviezen geven om hoger te scoren in Google zonder dat je daar extra content voor hoeft te maken. Content maken is een van de moeilijkste en meest kostbare dingen om te zorgen dat je scoort in Google.

En daarom is het heel erg frustrerend voor eigenaren, voor marketeers en eigenlijk iedereen die met SEO bezig is. Dus als je kan scoren zonder extra content, is dat een hele efficiënte manier om te werken.

Vandaar dat mensen er ook vraag naar hebben: kan ik niet gewoon scoren in Google zonder daar speciaal content voor te maken? En dat kan. Dan gaat het om techniek, dan gaat het om linkbuilding. En al die manieren ga ik je in deze video laten zien.

hoger in google zonder content

1: SEO Titels + Meta Description

Het allereerste wat je kan doen is dat je de SEO-titels en de meta descriptions van jouw pagina gaat nalopen.

Vergelijking concurrentie

En dat doe je eigenlijk als volgt: ga naar Google en zoek op een zoekwoord waar jij al redelijk in scoort. Bijvoorbeeld pagina 2 of pagina 1. Je zoekt op dat zoekwoord en je gaat dan jouw SEO-titel en jouw meta description vergelijken met alle andere resultaten die er staan.

google zoekopdracht

Dus stel dat ik bijvoorbeeld zoek op “snel afvallen 10 kilo”. En dan ga ik even naar de onderste. Laten we even zeggen dat dokter online jouw resultaat is. Kijk dan goed: wat voor SEO-titel heb ik hier, 10 kilo afvallen dokteronline.com, en wat voor meta description.

voorbeeld google zoekresultaat

En vergeet niet dat de meta description recentelijk is uitgebreid, dat die 300 karakters kan omvatten in plaats van de zeg maar 150 voorheen. En controleer dat deze nog super competitief zijn.

Vergelijk ze met alle andere op de site of in de Google resultaten en zorg ervoor dat je deze zo scherp, zo aantrekkelijk mogelijk maakt, zodat iedereen op jouw resultaat gaat klikken.

positie beklimmen google

Dat alleen al kan zorgen voor veel meer kliks, kan zorgen voor veel meer aandacht naar je artikelen toe en dat kan je zowel helpen om meer bezoekers te krijgen als daadwerkelijk helpen om hoger te scoren.

Doordat mensen in plaats van op dit resultaat of dat resultaat in één keer op jou gaan klikken en dan gaat jouw site vanzelf omhoog.

Dus je SEO-titel en je meta description: superbelangrijk. Ga die controleren. Daar hoef je geen extra content voor te maken. Is relatief makkelijk om te doen. Kost best wel wat tijd, maar helpt je ontzettend.

2: Interne Linken

interne linken google

Het tweede wat je kan doen is het nalopen van jouw website op interne linken. En interne linken, daar moet je op deze manier naar kijken. Als dit je homepage is en je hebt daar een hele rits met pagina’s onder hangen, kijk dan eens heel kritisch: hoe zijn die pagina’s met elkaar verbonden.

interne linken spinnenweb maken

Welke van die pagina’s linken naar elkaar? En klopt dat nog? En nou zijn er eigenlijk grofweg twee tactieken om daarnaar te kijken.

Zoekwoordencheck

De eerste is dat je een zoekwoord of een groep zoekwoorden pakt die op een pagina staan, dat je bij jezelf gaat denken: die zoekwoorden wil ik graag een aantal plekken omhoog hebben.

En om dat voor elkaar te krijgen, ga ik alle andere pagina’s nalopen waarvan ik vind dat ze in verband staan met deze pagina. Ga ik kijken: staat daar een link op en als daar geen link op staat, dan voeg ik een link toe die linkt naar de pagina die ik omhoog wil hebben in Google.

En dan kom je er misschien wel achter dat een bericht wat bijvoorbeeld een jaar of al twee jaar oud is of een productcategorie op je webshop of een product wat er misschien al langere tijd staat, waar jij al een tijdje niet meer aan gedacht hebt, dat die op plek nummer vijf scoort met een heleboel zoekwoorden.

spinnenweb structuur uitleg

En dan ga je je website of je webshop nog wat verder nalopen en dan denk je: ja, in de loop van het jaar of in de afgelopen twee jaar is er toch wel heel veel bij gekomen. Er zijn heel veel pagina’s bij gekomen, heel veel artikelen die eigenlijk best wel gerelateerd zijn aan deze pagina, dus laat ik eens even een interne link toevoegen.

En op die manier ga je deze pagina die je hebt geselecteerd helpen om toch hoger te komen in Google zonder dat je daar extra content voor hoeft te maken. Zorg ervoor als je dit gaat doen, dat je het heel gestructureerd doet. Met name webshops kunnen al snel duizenden producten hebben en daarmee eens zoveel pagina’s.

Zorg ervoor dat je van tevoren even een goed schema maakt met welke pagina’s wil je omhoog hebben, welke zijn eraan gelinkt en zorg ervoor dat je ze allemaal goed afgestreept hebt. En dat kan je ontzettend helpen om te scoren in Google.

Pagina voor Pagina checken

De tweede manier is dat je het eigenlijk pagina voor pagina af gaat en dan kan je zowel beginnen bij degene die het al goed doen om die beter te maken als bij degene die het niet zo goed doen om die te helpen. En dat je kritisch gaat kijken: dit is een lijst met alle categorieën of alle producten of alle URL’s die je website of webshop heeft.

En dan begin je bij de eerste pagina en dan ga je kritisch kijken waar linkt ‘ie heen, oké, deze pagina linkt naar die twee pagina’s, maar dan houd ik nog een rits over. Is het niet verstandig om daar ook heen te linken? Helpt dat een bezoeker niet? Is dat niet relevant?

En dan kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat: ja, die twee nieuwste pagina’s, daar zou ik ook nog wel heen kunnen linken. En dan voeg je die link toe.

En op die manier linkt eigenlijk alles binnen je website of webshop weer op de juiste manier naar elkaar, zodat bezoekers daar blij van worden en Google wordt daar ook blij van.

En uiteindelijk word jij daar blij van, want jij gaat meer verkeer binnenhalen.

3: Zoekwoorden Gebruik

zoekwoord gebruik

Het derde stukje is zoekwoordgebruik en dit is met name voor sites die wat ouder zijn. En de truc is eigenlijk als volgt. Als je een pagina pakt, en dit is meestal geldt dit alleen voor pagina’s die wat ouder zijn, misschien een jaar of wel ouder nog.

Die pak je erbij en dat kan zijn omdat die goed presteert of het kan zijn omdat die middelmatig presteert of omdat die niet zo goed presteert. Dat kan om verschillende redenen zijn. Maar pak een pagina erbij waarvan je zegt: die wil ik wel graag verbeteren.

zoekwoord gebruik uitleg

En ga eens kijken op welke zoekwoorden die pagina is ingericht. En dan zijn er twee belangrijke vragen om te stellen. Een is: staan die zoekwoorden er nog wel goed in verwerkt? Zeker als de pagina wat ouder is dan kan het misschien een hele SEO-achtige tekst zijn zoals we dat jaren geleden nog deden en dan kan je misschien gaan updaten om ‘m wat beter te maken.

Staan er bijvoorbeeld ook gerelateerde zoektermen in die je onderaan Google vindt? Dus als je zoekt op jouw zoekwoord, kom je dan gerelateerde termen zoals deze tegen in je pagina? Dat kan helpen. En je kan ook eens kritisch kijken op welke zoekwoorden staat die pagina ingericht en zijn dat wel de juiste woorden?

gerelateerde uitleg

En dat kan je bijvoorbeeld doen door een tool als Arefs te gebruiken. Het kan met Arefs, maar het kan ook met de Google keyword planner. Die zal voor de meeste mensen wel bekend zijn. Alleen in mijn ervaring is Arefs gewoon effectiever daarin.

ahrefs organische zoektermen

En dan ga ik hier kijken bij de organische zoektermen: op welke termen scoort ‘ie? 10 kilo afvallen, 10 kilo afvallen, afvallen in 6 weken, in 3 maanden. Dit lijkt helemaal goed te kloppen. Dit zijn zoekvolumes die ertoe doen. Het zijn de juiste zoekwoorden, dus deze pagina is goed ingericht.

ahrefs organische zoektermen controle

Maar je komt er misschien achter dat je ook pagina’s hebt die niet zo goed zijn ingericht op zoekwoorden.

Of dat je misschien via Ahrefs of via de Google zoekwoorden planner, dat je eigenlijk ziet dat jouw pagina is ingericht op drie zoekwoorden die bij elkaar een volume van 100 hebben, maar dat er andere termen zijn die redelijk vergelijkbaar zijn waar misschien veel meer op gezocht wordt en dan heb je misschien wel een zoekvolume van 1000.

En dat zou betekenen dat als je eigenlijk deze termen min of meer vervangt, misschien heel minimaal de pagina’s een stukje herschrijft, dat je een veel groter potentieel bereik hebt. Idealiter kan je misschien allebei de termen in de pagina hebben, omdat ze zo aan elkaar gerelateerd zijn.

En dan kan je in één keer van dezelfde pagina, zonder zelf de content specifiek te herschrijven of aan te passen, kan je toch veel meer zoekverkeer binnen gaan halen.

Dus loop de pagina’s na en kijk of je deze truc kan toepassen en gebruik daar eventueel Arefs of Google voor om je te vertellen dat er nog zoekwoorden zijn waar je nog niet aan gedacht hebt of zoekwoorden die eraan gerelateerd zijn. En op die manier haal je eigenlijk veel meer uit bestaande content.

Wat je ook kan doen is dat je content wel rigoureus gaat aanpassen, maar we gaan niet herschrijven of we gaan niet nieuwe dingen maken, dat gaan we niet doen, want het is hoger scoren in Google zonder content. Dus wat je kan doen zijn eigenlijk twee dingen.

wat je kunt doen als je pagina slecht scoort

Verwijderen

Eén: je kan een pagina die heel slecht presteert gewoon simpelweg verwijderen. Want op het moment dat je één pagina hebt die slecht presteert, die geen bezoekers aantrekt, misschien ook helemaal niet op zoekwoorden is ingericht, dan is het niet zo erg.

Maar naar mate het aantal dode pagina’s groeit, is het beter om dat op te schonen en er eigenlijk met een 301 reader act te zeggen: deze pagina doet helemaal niks, die verwijder ik en ik stuur deze pagina door naar een andere pagina die het wel al een beetje doet. Of misschien wel heel erg goed doet.

301 uitleg

Op die manier is Google nooit energie of tijd kwijt met het doorlopen en bijhouden van pagina’s die er eigenlijk niet toe doen, die misschien wel outdated zijn. En is die alleen maar bezig met goede pagina’s.

En zeker, ook dit geldt weer voor een webshop of een blog wat misschien al jaren oud is of heel veel pagina’s bevat, kan het opschonen een heel erg positief effect hebben.

Pagina’s combineren

Wat je ook kan doen, en ook dit geldt vooral voor bloggen die een stuk ouder zijn, namelijk de neiging is van oudere bloggen om pagina’s te hebben met 300 woorden content of 500 woorden content. En meestal is oudere tekst is heel SEO-gericht, zit nog redelijk vol met zoekwoorden. Is gewoon niet zo goed.

Dus wat je kan doen, is je kan zeggen: ik pak een aantal pagina’s, twee of drie of vier, die misschien op hetzelfde zoekwoord zijn ingericht of die ongeveer met hetzelfde thema te maken hebben of die redelijk op elkaar lijken en die pagina’s ga ik combineren tot één nieuwe die wel substantie en inhoud heeft.

En misschien moet je daar een klein beetje voor herschrijven om te zorgen dat alles goed past. Maar je kan het, laat het zo veel mogelijk hetzelfde. Zet het in feite onder elkaar, zodat het logisch is en handig voor de bezoeker. Voeg even een nieuwe index toe.

En hopla: in plaats van dat je drie keer 500 woorden hebt, heb je één goede pagina van 1500 woorden. En die kan je op één van die drie pagina’s die je hebt gebruikt laat je die staan. Die andere twee, stel dat dit de twee oude pagina’s zijn, die 301 je door naar de nieuwe pagina.

woorden hoeveelheid boost

En in plaats van dat je drie keer, een, twee, drie keer een stuk content hebt met 500 woorden wat de bezoeker niet echt helpt, heb je in een keer één stuk content van 1500 woorden wat een bezoeker wel goed helpt. Simpel, heel erg effectief.

Wij hebben daar in sommige branches, in sommige niches hebben we daar echt extreme resultaten bij gehaald. En dan moet je uitgaan van pagina’s die voorheen bijvoorbeeld 200 tot 300 bezoekers per maand trokken, die omhoog zijn geschoten naar ergens tussen de laten we zetten 1700 en 2500 bezoekers.

hoe krijg je meer bezoekers

Zulke extreme voorbeelden hebben we gezien. Daar moet ik wel bij zeggen, daar hebben we wel een stukje wel een stuk echt van herschreven, daar hebben we echt een stuk aan toegevoegd van ongeveer 500 woorden.

Maar de basis van het was een combinatie van een aantal pagina’s die gewoon het niet meer goed deden en die hebben we gecombineerd, daar hebben we een stukje aan toegevoegd en bam, het verkeer schoot omhoog. Geweldig. Dus hele goede techniek, met name als je website wat groter is en wat ouder is.

Linkbuilden 

linkbuilding soorten

Dan kan je natuurlijk altijd gaan linkbuilden. Maar voor heel veel linkbuild-technieken heb je content nodig. Ik heb even twee linkbuilding-technieken hier uitgelicht waar je geen content voor nodig hebt.

Als je bijvoorbeeld een webshop hebt, dan is een hele eenvoudige manier is om producten aan te bieden aan bloggers, die bloggers schrijven daar een review over en die linken terug naar jouw website. Kost geen content, hoef je verder niks voor te doen behalve contact zoeken met die blogger.

uitleg content

Je krijgt linken erbij, die linken zorgen ervoor dat jouw pagina’s hoger scoren in Google en je krijgt meer verkeer zonder dat je content nodig hebt. Om precies te zijn gaat die blogger eigenlijk de content voor je maken.

Evenement organiseren

Maar wat je ook kan doen, als je bijvoorbeeld een website hebt die een dienst levert, is je kan een lokaal evenement organiseren. En door een evenement te organiseren, kan je lokaal aandacht krijgen. Bijvoorbeeld van bloggers, van vloggers, van lokale kranten of misschien wel zelfs van landelijke kranten.

Daar moet je wel wat voor doen. Dus daar hoef je geen content voor te maken, maar dan moet je wel iets organiseren. Maar uit ervaring weet ik ook dat er heel veel bedrijven zijn die al bepaalde presentaties eigenlijk op de plank hebben liggen, dus waarom zou je die niet gebruiken om iets te organiseren om nog meer mensen te helpen.

Sterker nog, als je dat goed doet kan je er misschien nog wat klanten aan overhouden ook. En zo hebben we nog 35 manieren waar je echt op geen enkele manier content voor nodig hebt om dat voor elkaar te krijgen. Om meer linken te krijgen, goede linken, echt kwalitatieve linken en daardoor hoger te scoren in Google.

Die kan je allemaal vinden in onze andere blogpost met 103 linkbuilding strategieën. Ik zet even een link in de beschrijving en ik doe even een link in het website artikel plaatsen.

Dus daar kan je heen klikken, naar die 37 manieren en echt gegarandeerd dat je door die linkbuilding technieken hoger gaat scoren in Google. Je hoeft er niks voor te schrijven of te maken.

Google mijn bedrijf profiel

google mijn bedrijf

Een Google Mijn Bedrijf-profiel. Mocht je dat nog niet hebben, dan raad ik zeker aan om een Google Mijn Bedrijf-profiel aan te maken.

Ook al ben je een webshop, ik heb een artikel geschreven over waarom het zo ontzettend belangrijk is, ook voor een webshop, om een Google Mijn Bedrijf-profiel te hebben, omdat steeds meer zoekopdrachten lokaal gericht worden en ook als webshop wil je er dan graag staan.

Mocht je niet weten wat een Google Mijn Bedrijf-profiel is, dan zal ik het hier even laten zien. Ik zoek even op mijn eigen naam, Klik Proces, en dan zie je hier aan de rechter kant het Google Mijn Bedrijf-profiel. En dit zorgt ervoor dat je één lokaal veel beter gevonden kan worden, maar het zorgt er ook voor dat je op bepaalde zoektermen veel beter naar voren komt.

Niet alleen als mensen lokaal zoeken, maar als je bijvoorbeeld op SEO Bodegraven, wij zijn in Bodegraven gevestigd, zou zoeken, dan wil je dat wij hier verschijnen. Als je geen Google My Business-profiel hebt, dan verschijn je hier dus niet en word je dus ook niet gevonden.

Dus een Google My Business-profiel aanmaken is relatief eenvoudig. Als je even googelt op “Google Mijn Bedrijf”, dan kom je er vanzelf uit. Het is echt maar een kwartiertje werk. En dat kan je meteen al helpen om beter te scoren in Google, zeker als je lokaal gevonden wilt worden.

Categorieën nalopen

Je categorieën nalopen. Ook nog zo’n belangrijke. Of je nu een blog hebt of een website hebt of een webshop hebt, bijna iedereen heeft wel categorieën om zijn diensten of producten op te delen. En eigenlijk net als met de content raad ik je aan om nog eens even kritisch naar je categorieën te kijken en vooral te bedenken: mis ik geen categorieën?

Kan ik niet categorieën toevoegen aan mijn website of aan mijn webshop om eigenlijk beter gevonden te worden zonder dat ik daar nieuwe producten of nieuwe diensten voor hoef te lanceren? Bijvoorbeeld, stel dat je schoenen verkoopt en je hebt ze wel ingedeeld op merk en materiaal.

Materiaal is een lang woord, ik houd ‘m even op mat. Dan wordt jouw webshop dus ook gevonden als iemand zoekt op het merk van de schoenen of het materiaal van de schoenen, dus bijvoorbeeld leer. Maar mensen zoeken ook op bijvoorbeeld de maat, schoenenmaat 38. Of ze zoeken op kleur.

Of ze zoeken op iets voor grote voeten of voor kleine voeten. Misschien zoeken ze wel op een bepaalde stijl. Misschien zijn ze wel op zoek naar een bepaalde onderkant of een bepaalde zool die erin zit of veters of weet ik het wat. Het ligt er een beetje aan wat voor soort schoenen je verkoopt.

Maar als je deze twee wel hebt opgenomen in je webshop en al deze categorieën hebben nog geen aparte landingspagina, dan kan je, daar heb je eigenlijk wel producten voor. Dus als iemand zoekt op maat 38, heb jij eigenlijk heel veel schoenen om aan te tonen.

Dus waarom zou je daar geen categorie van maken om te zorgen dat je ook scoort in Google? En bol.com is daar de absolute kampioen in. Dus ik zal even een voorbeeld laten zien van hoe slim zij dat hebben aangepakt. Dus ik heb even gezocht op bol.com. En dan stond George Michael Live in London die stond ergens bovenaan.

Dat is nu in de aanbieding. En ik ga even naar beneden. En dan kan je hier zo zien: je vindt dit artikel in. En dan hebben ze een categorie gemaakt per uitgever, de artiest, de drager, de kijkwijzerleeftijd, of die nieuw of tweedehands is, of die Engels is.

Nou moet ik zeggen dat dit nog meevalt, de meeste producten die hebben echt een stuk of 10, 15 categorieën onder zich. Dus of je nou zoekt op George Michael of op de uitgever of dat je zoekt op DVD’s geschikt vanaf 12 jaar, deze DVD staat onder al die categorieën en op al die categorieën worden ze dus ook gevonden.

De meeste webshops, met name webshops, ontbreekt het nog weleens in categorieën. Dus bedenk goed vanaf wat voor soorten manieren kan je zoeken op mijn producten en hebben die wel allemaal een landingspagina en zo niet, dan kan je starten, zonder daar specifiek content voor te maken, om überhaupt die categorieën eens aan te maken.

Techniek van de website

Als laatste raad ik je aan om weer eens kritisch door de techniek van je website te lopen. En dit geldt met name voor grotere websites of webshops, namelijk dat kleine wijzigingen die door de hele site, dus meteen over honderden of over duizenden pagina’s effect hebben, dat kan voor gigantische bezoekersstroom zorgen.

Dus loop kritische dingen na. Langs. Bijvoorbeeld de H-tags op je pagina. Heeft de allerbovenste koptekst wel een H1-tag. Ik heb geen idee waarom ik daar een puntje boven zet, daar is geen enkele reden voor.

Maar je H1- en je H2-tags, kloppen die nog wel? Staan die goed op alle pagina’s? Is dat goed geautomatiseerd? Worden al mijn pagina’s goed geïndexeerd?

Je kan naar je Google Search Console gaan, ik zal het even laten zien. Hier laat ik even zien wat ik bedoel met een H-tag. Dus een H1-tag, dat is bijvoorbeeld de bovenste titel van je pagina. Dus in het geval van bol.com zie je hier World Of Warcraft – Battlechest 3.0 – Starter Edition – Windows.

Dat zal ongetwijfeld een product of het is een expansion set van een spelletje. Dus staat die goed. Staat de bovenste als een H1. Dan ga je hier naar beneden, staat bijvoorbeeld de productbeschrijving, staat die als H2. Hier heb je reviews. Staat dit als H2. Mocht je H3 gebruiken, staan die ook goed.

Dus loop de pagina na om te checken of al zulke technische dingen goed staan. Je kan bijvoorbeeld ook kijken: hebben mijn afbeeldingen de juiste naam. Door bijvoorbeeld te zeggen “ik wil deze afbeelding opslaan als”, welke naam krijgt die. Nou, 920000. Terwijl je liever wil dat de naam is World of Warcraft – Battlechest 3.0.

Dus hier kan bol nog iets aan verbeteren. Staan de altags staan die bijvoorbeeld goed. Dat kan ik niet zo makkelijk nu even controleren. Dus kloppen al die kleine technische dingen wel op al die pagina’s en zo niet, zorg ervoor dat het wel klopt, want een kleine wijziging op grote schaal kan een groot effect hebben.

Indexeringsstatus

Wat betreft de indexeringsstatus. Dus ik heb hier even Google Search Console geopend. En je zit hier bij de site van Klik Proces. Heb ik de Google index indexeringsstatus en wat zie je dan: Google heeft 100 pagina’s in totaal geïndexeerd. En dan moet je bij jezelf even redeneren: klopt dat ongeveer met mijn website.

En als dat wel klopt, dan kan je deze stap overslaan. Als dat niet klopt, dan moet je goed uit gaan zoeken: welke pagina’s worden dan blijkbaar niet goed geïndexeerd of niet weergegeven en hoe kan ik dat gaan verbeteren.

Want dat zorgt ervoor dat je geen nieuwe content hebt, maar dat je eigenlijk ervoor zorgt dat bestaande content zijn werk gaat doen en dat je meer verkeer aan gaat trekken. Controleer je website op 404-errors. En de makkelijkste manier om dat te doen is door naar Google Analytics te gaan en dan te gaan naar de stemmingspagina.

Dus ik ga even een screen shot laten zien van waar je dan moet kijken. Zo. Maar als je naar je Google Analytics gaat en dan ga je naar het dingetje Site Content en dan naar Bestemmingspagina’s, dan zet je de bestemmingspagina’s, die staat standaard op 10, die zet je even op 5000, dat ‘ie alles opent.

En dan typ je in control en dan met je andere vinger of hand F. Mag ook met dezelfde als je erbij kan, ook goed. En dan verschijnt er een zoekbalkje en dan zoek je even op 404. En dan ga je kijken: kom ik URL’s tegen waar mensen op terecht komen die een 404 aangeven.

En zo ja, dan moet ik even uitzoeken waarom zijn die mensen daar terecht gekomen, hoe kom je daar terecht, welke pagina linkt daarheen. En je moet zorgen dat de pagina die nu niet meer bestaat, want hij geeft een 404-error aan, dat je die met een 301-redirect even doorstuurt naar wel een relevante pagina.

En op die manier pak je bezoekers die nu niet goed terechtkomen en die stuur je door naar een pagina waar ze wel iets mee kunnen. Je kan ook de laadtijd van je pagina’s of van je website controleren. Want laadsnelheid heeft zowel conversie-technisch als SEO-technisch speelt dat echt een belangrijke rol.

Dus het makkelijkste om dat eigenlijk te doen is door naar de volgende site te gaan. Tools.pingdom.com. Een hele fijne site.

Je voert daar jouw website in, bijvoorbeeld klikproces.nl, je zoekt een server die het dichtstbij is, in dit geval Stockholm, Zweden. Je drukt op “start test” en hij gaat voor je uitzoeken hoelang je laadtijd is voor een specifieke pagina, in dit geval voor mijn homepage.

En geeft ‘ie een cijfer en dan vertelt ‘ie hier wat je kan doen om die te verbeteren. Doe dat, want je website moet echt snel zijn. Je ziet hier dat ik daar ook nog wel wat aan kan verbeteren. Dus dat moeten we even gaan doen.

En op die manier kan je je website verbeteren en ook dat zorgt ervoor, als je hele website sneller is, gaat alles net een beetje beter, ga je net wat meer bezoekers halen, ga je net wat meer converteren. Laadsnelheid, heel erg belangrijk.
En als laatste is: controleer of bij jouw website de star rating goed staat.

En ik zal even laten zien wat star rating is. Ik heb er al een video en een blogpost over geschreven, dus die link ga ik ook even plaatsen als je precies wilt weten wat het is, waarom het zo belangrijk is en hoe je het implementeert. Maar star rating is het volgende. Ik zoek nu bijvoorbeeld op Avengers film.

En dan zie je hier een aantal resultaten en dan kom je bij de IMDB kom je deze sterren tegen. Die sterren kan je implementeren voor elke pagina, dus ongeacht of je nou een pagina hebt met een dienst, met een recept erop, met een film erop, met een review erop, het maakt niet uit.

Je kan altijd ervoor zorgen dat je deze sterren krijgt in je resultaat. Die sterren kunnen ervoor zorgen dat je wel tot 35% meer klikken krijgt naar verder precies hetzelfde resultaat. Dus nogmaals: als je daar alles over wilt weten, dan link ik even naar de blogpost toe.

Maar 35% meer klikken door eigenlijk alleen maar even technisch wat sterren te implementeren lijkt mij een goede deal.

Dus dat zijn ze. Dat zijn de acht technieken die je kan inzetten om te zorgen dat jij hoger gaat scoren in Google, maar dan zonder extra content te maken. Dus ik zou zeggen: ga ermee aan de slag, ga het implementeren. Laat me weten wat de resultaten zijn, of het je helpt.

Heb je nog vragen over een van deze acht tips, laat het ook weten in de YouTube-comments of bij ons op de site. Dan krijg je van mij persoonlijk antwoord. Ik help je graag. Ik wens je heel veel succes met het knallen in Google.

Genoemd in de video:

Sterren in Google

37 linkbuilding tactieken waar geen content voor nodig is

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *