SEO Tekst Schrijven van Long Tail Zoekwoorden (Deel 5)

by Bart van der Meer november 18, 2019
deel 5

Dit is deel 5 in onze serie over een complete SEO en content marketing strategie. In dit deel ga ik je een stappenplan laten zien hoe je een SEO tekst schrijft en daarin long tail zoekwoorden verwerkt. Of een SEO tekst die gebaseerd is op long tail zoekwoorden.

Wil je de andere delen over de SEO en content marketing strategie ook bekijken? Ben je opzoek naar het vorige deel over hoe je Long Tail Zoekwoorden Prioriteert tot SEO Strategie. Klik dan op de link.

SEO Tekst Schrijven van Long Tail Zoekwoorden (Deel 5)

Hoi mijn naam is Bart van Klik Proces en in deze video ga ik je laten zien hoe je een SEO tekst schrijft, gemaakt van long tail zoekwoorden of een tekst die gebaseerd is op long tail zoekwoorden.

Ik ga je laten zien wat voor voorbereiding je moet doen. Hoe je een insteek van je pagina bedenkt. Hoe je de inhoudsopgave opstelt. Een cursus hoe je SEO tekst schrijft, en dat we op het eind beeld en videomateriaal toevoegen. En ten slotte gaan we het hebben over hoe je kan linkbuilden naar die pagina.

Zoekwoorden uitbreiden

Het eerste wat we gaan doen is we gaan weer even het schema erbij pakken, het schema wat we de hele tijd gebruikt hebben.

En we gaan een pagina kiezen die we gaan verbeteren. Nu heb je het prioriteitenschema, dus je pakt degene met de hoogste prioriteit.

Maar omdat dit een voorbeeld is pak ik even een willekeurige pagina. Dus ik pak hier de wc spoelt niet door pagina, die gaan we maken.

Dus ik kopieer even deze zoekwoorden. En die zet ik in een leeg word document. Want ik ga de pagina in word ontwikkelen.

Wat ik los van deze zoekwoorden wil weten, is wat zijn de gerelateerde of semantische zoekwoorden.

Want ook die zijn belangrijk om te verwerken. Dus ik open even Google, en ik ga even op al deze zoekwoorden zoeken.

Dan zet ik mijn word daar even naast.

Dus ik zoek op wc spoelt niet door. Dat is een woord uit de tabel. Dan zie ik hier staan, wc spoelt niet krachtig door, wc spoelt niet door geen water. Dan pak dus al deze soorten woorden.

Al de woorden die mijn geschikt zijn zet ik onder de tabel in mijn word document neer.

Als ik al die woorden heb gehad ga ik door naar het volgende zoekwoord en dan ga ik ook weer even kijken naar de resultaten.

Waarschijnlijk zijn dit wel een beetje dezelfde, maar er zullen er in ieder geval een paar nieuwe zoekwoorden tussen zitten.

Dan ga ik er nu even snel door heen, dus het kan zijn dat ik wat mis. Maar dat maakt niet uit, het is toch voor het voorbeeld.

Maar voor jou is het belangrijk om het wel goed voor alle zoekwoorden te doen.

Hier zie ik nog meer resultaten, sommige daarvan zijn nieuw en geschikt, die zet ik in het bestand.

Insteek SEO-tekst bepalen

Het eerste wat we gaan bedenken voor deze pagina is wat gaat de insteek worden. Als ik naar de prioriteiten ga kijken, dan zie ik hier, het word een informatie pagina.

Dus wat voor inhoud gaat het worden, wordt het een opiniestuk, een tips blog, gaan we een interview maken. Het is belangrijk om dit te beoordelen op de wensen van de bezoeker.

Nu is dit zoekwoord, toilet spoelt niet door best voor de hand liggend, het meest logische lijkt dat we gaan uitleggen over, wat zijn de oorzaken en wat zijn de oplossingen.

Wat ik ga doen, ik ga op het grootste zoekwoord zoeken. Dan pak ik de resultaten erbij. En dan ga ik even kijken wat

Ik hier zie, ik zie hier tips, wat kun je zelf proberen. Ik kom hier een forum tegen, nog een forum. Nou, eigenlijk zijn de rest allemaal forums.

Die websites open ik allemaal, en dan ga  ik even kort lezen wat die pagina’s precies uitleggen of wat de inhoud van die pagina’s is.

Iemand die vraagt om hulp. Dan komen er ook oplossingen. Ik zie dat het continu over oorzaken en oplossingen gaat.

Wij gaan ook zo’n soort pagina maken. De titel wordt bijvoorbeeld het volgende: WC Spoelt Niet Door: X Oorzaken En Y Oplossingen.

Dan ga ik even checken of dit kan qua lengte. Dit wordt namelijk ook gelijk de SEO titel. En ja, 48 tekens, dat kan.

Het is aan jou om te kijken hoeveel oorzaken en oplossingen je gaat toelichten. 

Maar het is echt belangrijk om zoveel mogelijk oorzaken en oplossingen te gebruiken.

Inhoudsopgave SEO-tekst schrijven

Vervolgens ga ik door naar de inhoudsopgave. Ik ga even kijken wat mogelijke oorzaken kunnen zijn.

Teveel wc papier, tampons of maandverband, grondwater te hoog. Wederom ik verzin dit gewoon, ik ben geen loodgieter dus ik weet niet alles.

Het kan zijn dat er gewoon geen water in de stortbak zit. Dan ga ik is even kijken want we hadden net gezocht.

Wat zeggen anderen hierover. Zodat ik niks vergeet. Hier vind ik nog wat goede ideeën en die zet ik vervolgens ook weer in mijn document.

Op die manier ga je dus ook weer de pagina’s af om te zoeken naar oorzaken en oplossingen.

Nou raad ik aan om alles op volgorde te zetten van meest voorkomend tot minst voorkomend.

SEO-tekst Schrijven

Dan willen we ook nog alle oplossingen hebben. En de veelgestelde vragen kunnen er ook bij.

Nu ga ik even bij de zoekwoorden kijken wat ik zag daar nog bijvoorbeeld het woord hangend toilet en inbouw toilet. Ook die woorden ga ik toevoegen en misschien krijgen die allebei een eigen stuk maar dat weet ik nog niet precies.

Ik weet niet of er nog meer soorten toiletten zijn maar die woorden heb ik in ieder geval.

Nu ga ik verder bedenken wat mogelijke oplossingen zouden kunnen zijn.

Ik heb bijvoorbeeld de oplossingen spoelkracht versterken, wc ontstopper, het gebruiken van een ontstoppingsveer. Een plopper. De leiding verticale plaatsen.

Ook hadden we nog cola om de wc te ontstoppen. Daar kunnen we ook een stuk over schrijven of dat werkt. Preventie toevoegen

Probleem en preventie verwerken in tekst

Verder kunnen we gaan kijken naar preventie, en daar een stuk over schrijven.

En een soort huis, misschien maakt dat uit, wederom ik ben geen loodgieter dus ik weet het niet zeker.

Maar ik denk dat we daar in ieder geval wat zinnigs over kunnen vertellen. Ik weet nu even niks meer over dit onderwerp, maar probeer het wel zo uitgebreid mogelijk te doen.

Kijk daarvoor zeker terug in je zoekwoorden onderzoek, daar vind je een hele hoop woorden die je misschien wel kunt gebruiken.

Wat je eventueel ook kunt doen is dat je een onderscheid maakt tussen oplossingen die je zelf kunt doen, en bijvoorbeeld oplossingen die gratis zijn, en andere betaalde oplossingen.

Daar kun je je oplossingen nog in verdelen, bijvoorbeeld ontstoppen kun je zelf doen, maar spoelkracht verstekken heeft bijvoorbeeld weer een professioneel iemand nodig. Zo kun je die oplossingen weer indelen in categorieën.

Dat ga ik nu ook even doen voor de rest van de oplossingen, en ook voor de soorten toiletten en huizen.

Dit is dan ook alles dat je gaat invullen. Hoe je dan eigenlijk gaat beginnen is heel simpel. Je begint gewoon bovenaan.

Je begint daar met een korte inleiding. Dan laat je kort zien wat de oorzaken kunnen zijn en die laat je doorklikken naar de oplossingen die je daaronder gaat uitwerken.

Op die manier voeg je voor elk stukje voeg je een klein stukje tekst toe. Dit kunnen honderd worden zijn maar dit kunnen ook gerust 300 woorden zijn. Dat weet ik zo uit mijn hoofd niet.

Maar dit is een klein stukje en je voegt hier op een later moment nog afbeeldingen aan toe. En dan krijg je hier zo weer een afbeelding bij elk tekst stukje.

En je ziet nu al hoe groot deze pagina gaat worden. Dus als dit gemiddeld 150 woorden gaat worden. Dan krijgen we in totaal van alle oorzaken 1200 woorden.

Oplossingen verwerken in tekst

Nou datzelfde ga je eigenlijk doen bij je oplossingen. Dan begin je weer met een kleine inleiding.

Die ga ik nu weer even schrijven. Zoals je ziet is dit gewoon voor het voorbeeld, het is gewoon een standaard inleiding maar dat maakt voor nu niet uit.

In de inleiding is het belangrijk om goed uit te leggen waar het volgende stukje over gaat. Het laatste stukje kan je bijvoorbeeld wervend neerzetten.

Hiermee bedoel ik dat je het schrijft dat je bij bepaalde onderdelen een professional nodig hebt, zoals wij. Je kunt daar dan je telefoonnummer bij zetten voor conversies.

En dan schrijf je hier even een korte inleiding bij elk stuk. Bij doe het zelf gratis schrijf ik de inleiding. Dan ga ik bij elk individuele oplossing weer een uitgebreide uitleg geven.

Bijvoorbeeld wanneer te gebruiken, wanneer werkt het wel of niet. En wat zijn de voor en nadelen.

Dit beschrijf je dan even kort voor elke oplossing. Voor de ontstopper, voor de plopper, en voor de professional.

Als je nu al ziet, ik ben heel veel waarde aan het geven aan de bezoeker dus dat gaat goed komen.

Nu heb ik hier het stukje preventie, ik hoop dat je dat wel weet in jouw branche. Dan ga ik neerzetten wat het allemaal kan voorkomen.

Daarna ga ik het verschil tussen de huizen. Ik kan me voorstellen dat flats wat anders ingericht zijn en misschien liggen de leidingen net wat anders waardoor sommige oorzaken misschien net wat meer voor komen.

Dat kan je hier allemaal beschrijven en alles wat nog niet beschreven is of wat onder geen enkel kopje valt kun je onder veel gestelde vragen zetten.

Zo krijg je al met al een heel uitgebreide pagina. Nu is het misschien opgevallen dat ik al bezig ben met de pagina.

Ik heb gewoon een begin gemaakt en als ik een paar uur bezig zou zijn met de pagina zou ik misschien de pagina echt helemaal kunnen maken.

Zoekwoorden controleren SEO-tekst

Maar ik heb het helemaal nog niet gehad over zoekwoorden. En dat is omdat je je zoekwoorden op het eind pas wil toevoegen.

En je ziet dat je uit jezelf zonder erbij na te denken wat zoekwoorden in mijn tekst verwerkt.

Nou wat meestal handig is dat je even hier gaat staan bij invoegen en dan klik je rechts bij nieuwe rij toevoegen.

Dan maak je een nieuwe rij en dan noteer je hoe vaak dat zoekwoord in jouw tekst staat.

En dat betekent dat het zoekwoord exact voorkomt of net dat er een woordje anders is. Want Google leest daar wel doorheen.

Dus als er 1 woord verschilt of bijgeplakt is dan telt het nog steeds.

Dan ga ik kijken of ik deze zoekwoorden op een normale in de tekst kan voegen. Maar ik kan je garanderen dat je veel van deze woorden al op een normale manier in de tekst hebt staan. Dat gaat gewoon automatisch.

Zoals je hier kunt zien maak ik een klein opzetje van een tekst waarin ik een zoekwoord verwerk.

Ook in de titel kan ik woorden toevoegen waardoor ik weer extra woorden aanhaal. Ik raad je aan om in ieder geval elk zoekwoord weer een keer te gebruiken.

Voor de rest moet je er niet teveel over na denken. Als je een bepaald zoekwoord een of twee keer in je tekst hebt verwerkt.

Want als je de tekst serieus schrijft krijg je er automatisch wat zoekwoorden in je tekst. Google pakt die dingen dan weer op.

Als je een zoekwoord in de titel hebt, in de inleiding. En hier en daar tussen de tekst een paar zoekwoorden. Dan is dat echt wel genoeg.

Afbeeldingen Toevoegen

Het laatste wat je doet is als je dit zo af hebt dat je wat afbeeldingen toevoegt waar nodig. Dat maakt het duidelijker, dat maakt het visueler, dat maakt het aantrekkelijker.

Vervolgens kan je die afbeelding weer een zoekwoord als naam geven als dat logisch is.

Ik heb hier een afbeelding op google gevonden, die afbeelding kan je niet zomaar gebruiken, maar het is even voor het voorbeeld.

Ik zie dat de wc verstopt is met toiletpapier. En dan ga ik kijken of ik deze afbeelding een zoekwoord als naam kan geven.

Even kijken, wc papier spoelt niet door, helemaal goed, dan geef ik die afbeelding deze naam.

Die afbeeldingen voeg je toe, en dan ben je eigenlijk klaar.

Als je videomateriaal hebt kun je dat uiteraard ook gewoon toevoegen. Maar de meeste hebben op dit moment nog geen videomateriaal.

En dan heb je hier eigenlijk een complete long tail pagina gemaakt.

Je ziet al dat je van een zoekwoord als wc spoelt niet door, zoiets simpels al heel veel kunt maken.

Je raakt eraan gewend dat long tail pagina’s doorgaans wat langer zijn.

Want het allerbelangrijkste is dat je de complete bron van informatie bent.

Op jouw pagina moeten ze alles kunnen vinden over het onderwerp.

Als je dat doet garandeer ik je dat jouw pagina heel snel gaat scoren in Google.

Je ziet dat je veel meer zoekwoorden hebt dan normaal. De meeste schrijf je op een of twee pagina’s maar dit waren er 8.

Maar je komt ook echt pagina’s tegen waar misschien wel 20 of 30 zoekwoorden inzitten. Maar dat geeft niet, want als je deze tactiek aanhoudt en de meest complete pagina maakt is dat verder een eitje.

linkbuilden help

Mocht de pagina toch nog niet goed genoeg scoren. Dan hebben we hele effectieve manieren van linkbuilden voor deze pagina’s.

En dat ga ik je uitleggen in ons laatste deel over long tail zoekwoorden.

Ik wens je heel veel succes met schrijven van deze SEO teksten aan de hand van deze long tail zoekwoorden

Heb je nog vragen?

Laat dan een opmerking achter in de comments of op onze site en en dan krijg je persoonlijk antwoord.

En ik zie je graag in de laatste video over linkbuilding  voor long tail zoekwoord gerichte pagina’s.

meme
Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *