Linkbuilding voor Long Tail Pagina’s (Deel 6)

by Bart van der Meer november 16, 2019
l voor long tal

Dit is deel 6 in onze serie over een complete SEO en content marketing strategie. In deze serie vertel ik je hoe je moet Linkbuilden voor Long Tail Pagina’s voor een long tail gerichte SEO en content marketing strategie. Ook ga ik je precies vertellen hoe je deze strategie uitvoert.

Wil je de andere delen over  Long Tail SEO en content Marketing strategie ook bekijken? Ben je opzoek naar het vorige deel over SEO Tekst Schrijven van Long Tail Zoekwoorden? Klik dan op de link.

Linkbuilding voor Long Tail Pagina’s (Deel 6)

Hoi mijn naam is Bart van Klik Proces en in deze video ga ik je alle tips en tricks vertellen over het linkbuilden voor pagina’s over long tail zoekwoorden.

Dit is deel 6 en het laatste deel van onze serie over long tail zoekwoorden en hoe je daarmee een complete seo en content marketing strategie uitvoert.

Wat we Gaan Leren

Linkbuilden op Forums

Linkbuilden voor long tail pagina’s is meestal makkelijker dan voor andere pagina’s. Omdat de meeste long tail pagina’s redelijk informatie gericht zijn.

Daarom zijn forums bij uitstek ideaal om mee te beginnen en ik ga uitleggen waarom.

In de vorige delen hebben we een pagina geschreven over een wc die niet goed doorspoelt.

Nu ga ik naar Google toe, en dan zoek ik op het volgende:

“Wc spoelt niet door+inurl:forum”

Wat je kan doen is je kan je aanmelden bij deze forums en dan kan je proberen om een link vanuit het forum naar jouw pagina te krijgen.

Dat kan zijn door simpelweg de link te plaatsen. Door op een forum te reageren, bijvoorbeeld deze.

En hier te zeggen: wij hebben een pagina ontwikkeld met alle potentiële oorzaken en oplossingen, ik denk dat je lezers er wat aan hebben. Hier is een link naar mijn website.

Maar daar moet je even bij opletten, dit is een topic uit 2010. En als jouw pagina niet volledig informatief is en er staan ook commerciële verwijzingen in dat ze jou moeten bellen om het probleem op te lossen.

Dan is de kans groot dat de moderators dat niet tof vinden, en ze jouw post verwijderen.

Dat is niet altijd aan te raden, als jouw pagina 100% informatief is dan kan het, als je iemand er mee helpt.

Op het moment dat er commerciële uitingen in zitten raad ik het sterk af.

En dan wordt het moeilijker, dan kan je een moderator benaderen om te vragen of je een link mag achterlaten omdat je oprecht mensen wil helpen.

Een andere manier is dat je een account aanmaakt, en de meeste accounts hebben, je ziet het hier ook, ruimte voor een handtekening.

Soms kan je in die handtekening een link plaatsen, dan kan je hier een link plaatsen naar jouw pagina die mensen helpt.

En dan kan je op topics reageren die het probleem beschrijven waar jouw pagina over gaat.

In dit geval gaat het over een wc die niet goed doorspoelt dus dan kijk je op fok, wat voor webpagina’s gaan nog meer over wc’s die niet goed doorspoelen.

In dit geval is het er maar één, maar daar reageer je op met de link naar jouw pagina in de handtekening.

Dat zijn de 2 manieren. Daarbij moet ik wel echt zeggen, zorg er alsjeblieft voor dat je niet een forum kapot gaat spammen. Dat is echt absoluut niet wat ik bedoel.

Je moet waarde toevoegen aan het forum. Of je moet het gewoon netjes vragen aan een van de moderators of het mag.

Ga alsjeblieft niet lid worden met 6 accounts en blijven spammen tot je link er blijft staan. Dat is gewoon niet de bedoeling.

Dat is ongelooflijk irritant voor de moderators van het forum. Doe het alsjeblieft niet.

Directories

Het tweede is dat je naar startpagina’s kan gaan. En dat je daar een link achterlaat naar jouw pagina.

Wij hebben een lijst met 140 Nederlandse directories, daar zal ik even een link naar plaatsen zodat je die makkelijk kunt vinden.

Het zijn er meer dan 100 daar kun je makkelijk je link op aanmaken. En op die manier kun je simpel een link naar je pagina krijgen.

En hou in de gaten, long tail pagina’s hebben doorgaans niet zoveel pagina’s nodig om te ranken in Google.

Als jouw pagina wat meer een informatieve pagina is kun je ook bloggers benaderen die aan jouw onderwerp gerelateerd zijn.

Je kunt hetzelfde doen met forums, dat je opzoek gaat naar een blog.

Blogs

Dan ga ik het even laten zien. Dan type ik het volgende in: ‘ “wc spoelt niet door+inurl:blog”. Maar dan kom ik niet heel veel tegen dus, in dit geval gaat het voor dit zoekwoord niet werken.

Maar er zijn nog veel meer manieren om een blog te vinden nu is dat wel wat minder specifiek.

Om bloggers te vinden, moet je in iets bredere termen denken zoals, lifestyle, huis inrichting, misschien verbouwingen van toiletten en van badkamers.

Er zijn gewoon heel veel manieren om bloggers te vinden, daar heb ik nog geen pagina voor maar in de toekomst gaat die zeker komen.

Maar die kan je zeker benaderen en vragen of ze willen naar jou linken naar jouw informatieve pagina.

Wellicht dat je ze geld moet betalen, dat zou kunnen dat hangt af van de blogger zelf. En als dat moet, dan kan je zelf bepalen of je dat wil of niet.

Concullega’s & Leveranciers Benaderen

Wat je soms kan doen, is dat je concullega’s benadert. En dat werkt vooral als je een lokaal bedrijf bent. Dus als jij lokaal in Amsterdam werkt, dan kan je een bedrijf benaderend dat lokaal in Rotterdam werkt.

Want jullie zijn toch geen concurrenten van elkaar. En dan kan je bijvoorbeeld zeggen, hé collega, ik heb hier een heel tof stuk van 3000 woorden.

Je mag daarvan als je wilt een samenvatting voor overnemen. Van bijvoorbeeld 500 woorden, als je zegt dat en linkt naar mijn pagina. Als die zegt, ik wil 1000 woorden overnemen, nou ook goed.

De samenvatting, daar kan je concullega iets aan hebben, en jij krijgt daar een hele goede backlink van.

En dat kan je op precies dezelfde manier tegen je leveranciers zeggen.

Sterker nog, als je in je artikel, bepaalde merken of bepaald gereedschap noemt, dan zou ik die zeker benaderen.

En zeggen dat je heel positief hebt gesproken over hun merk, en of dat ze misschien een samenvatting van jouw artikel over willen nemen.

En dat in hun nieuwssectie willen zetten met een link naar het volledige artikel op jouw pagina. Of vanuit hun partner sectie.

Nou zo zijn er nog zo’n beetje 100 manieren om linken te krijgen naar jouw long tail pagina. En omdat het doorgaans informatieve pagina’s zijn is dat meestal niet zo ingewikkeld.

Ik zal even een link achterlaten naar onze 103 Nederlandse Linkbuilding Strategieën en dan kan je naar die pagina gaan, en een strategie uitkiezen die waarschijnlijk het beste voor jouw werkt.

Binnen no-time heb je een paar linken naar je site, en echt waar, een paar linken naar een goede long tail pagina is meer dan genoeg om heel veel verkeer binnen te halen.

9 krachtige linkbuilding tips

Ik wens je heel veel succes met linkbuilden, heb je daar nog vragen over, heb je problemen heb je hulp nodig of twijfel je ergens over?

Vraag het in de comments of op onze website en dan krijg je van ons zo antwoord.

Dit was het einde van onze long tail serie, ik wens je ongelooflijk veel succes om de long tail strategie, om daar een volledige seo en content marketing strategie van te maken.

Daar valt heel veel verkeer mee binnen te halen, heel veel geld mee te verdienen, heel veel succes en ik zie je bij de volgende video.

slechte woordgrap
Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *