“Verplichte” Pagina’s Lokale Website (Deel 11)

by Bart van der Meer november 12, 2019
featured image

In dit deel van onze serie over lokale SEO ga ik je vertellen over wat voor “Verplichte” Pagina’s jouw Lokale Website moet hebben om goed te scoren.

Wil je de andere delen over onze lokale SEO gids ook bekijken? Of ben je opzoek naar het vorige deel over hoe je  jouw Lokale Website Indexeert Door Google? Klik dan op de link.

“Verplichte” Pagina’s Lokale Website

Hoi mijn naam is Bart van Klik Proces. En in deze video wil ik het heel kort met je hebben over een aantal verplichte pagina’s bij het maken van een website voor elke lokale website.

Wat we Gaan Leren

  • Is het echt verplicht
  • Wat je moet doen

Is het Echt Verplicht

En als ik zeg verplicht, dan bedoel ik helemaal niet verplicht. Er is zowel op Google als de wet, die verplichten je niet deze pagina te gebruiken. Maar ik wil je wel sterk aanraden om deze pagina’s te hebben.

Wat je Moet Doen

Dus elke website heeft automatisch een homepage. Ik raad je aan om een “over ons” pagina te maken, en zeker als je lokaal gevestigd bent helpt het enorm als je de over ons pagina ook lokaal maakt.

Daar kunnen mensen je aan herkennen en dan krijgen ze sneller een band met je. En dat maakt de kans weer groter dat ze daadwerkelijk naar je toe komen en je diensten afnemen of een product kopen.

Zorg dat je een goede contactpagina hebt, waar mensen makkelijk contact met je op kunnen nemen. Zorg ook zeker dat je een offerte aanvragen pagina hebt. Of een offerte formulier.

En zorg voor je voorwaarden en privacy pagina’s. Ik weet dat dit niet de meest populaire pagina’s zijn, maar zeker met het gdrp wat verplicht is, raad ik je toch aan deze twee pagina’s te hebben.

Dan ben je maar ingedekt, en ook al leest nooit iemand ze, het wekt wel vertrouwen op je website, als ze er op staan.

En ten slotte, zorg dat je een goede diensten pagina hebt. Waar duidelijk staat beschreven welke verschillende diensten je aanbiedt of welke verschillende producten je aanbied.

En nog beter is het om die diensten pagina op te splitsen en die diensten allemaal een aparte pagina te geven. Zodat je 1, gevonden kan worden in Google, en 2, zodat de bezoeker die op die pagina komt veel meer informatie over kan vinden, en via daar, daadwerkelijk een offerte aanvragen.

Dat is het, dat is wat ik wilde zeggen. Maar de meeste lokale websites missen de voorwaarden en privacy pagina’s.

En mijn advies zou zijn, als je een lokale website hebt, voeg in ieder geval deze pagina’s toe aan je website.

Het helpt niet per se met Google, maar het werkt wel voor het vertrouwen wekken van je klanten in jouw website. 

En dat zorgt weer voor meer omzet, en meer winst. En daar gaat het uiteindelijk om. Vergeet ook niet om de volgende video over hoe je een Google Mijn bedrijf Account Aanmaakt in 10 Minuten te bekijken.

Ik wens je heel veel succes met het website maken en het maken van deze pagina’s als je ze nog niet hebt.

meme

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *