Website Aanmelden bij Google: in 2 Minuten Geregeld

by Bart van der Meer oktober 03, 2019

Ontdek hoe je in 2 minuten jouw website, URL of 1 pagina aanmeld bij Google, zodat deze direct geïndexeerd wordt.

Website aanmelden bij zoekmachine Google: in 2 minuten geregeld uitleg:

Hoi! Mijn naam is Bart van Klik Proces. In deze blog leg ik je uit hoe je in twee minuten jouw nieuwe website, URL of pagina aanmeldt bij zoekmachine Google. En er zijn twee hele makkelijke manieren om te zorgen dat jouw nieuwe website, nieuwe URL of een nieuwe pagina binnen een paar uur in de index van Google staat. Als je gelukt hebt, dan is het zelfs mogelijk binnen 10 minuten.

Je hebt een nieuwe website ontwikkeld en die staat online. Nu wil je dat Google hem ook op gaat nemen in zijn index, zodat je website in de Google zoekresultaten verschijnt.

Website, Pagina of URL Aanmelden bij Google via Ping Software

De eerste manier om daar voor te zorgen door gebruik te maken van een zogenoemde URL of domein-ping systeem. Dat betekent dat je je via een andere website jouw website aanmeld. De software op die website dwingt Google om jouw website of jouw URL te indexeren.

Hier staan links naar drie hele goede ping software tools:

Vul daar jouw websitenaam of een URL in. Klik op Go en jouw website of pagina wordt geïndexeerd. Binnen een paar uur sta je in Google. Deze tools zijn overigens volledig gratis.

Website, Pagina of URL Aanmelden bij Google Via Google Search Console

De tweede optie is beter voor nu en in de toekomst. Meldt jouw website aan bij de Google Search Console.

Website bij Google aanmelden via Google Search Console

Google Search Console is een tool van Google, die heel handige features voor je website heeft. Één daarvan is het aanmelden van je website bij Google. Wat je moet doen?

  1. Google op “Google Search Console” of klik op de link op ons blog.  
  2. Log in
  3. Vul je website in
  4. Verificeer uw website, bijvoorbeeld via Google Analytics

Google Search Controle heeft nog allerlei andere features, maar dat is voor een ander blog.

In het screenshot zie je naar welk tabblad je moet fetchen. Fetchen betekent dat Google een URL ophaalt. Vul je je url in.

Website aanmelden in Google zoekresultaten

Wil je je hele domein ophalen? Vul dan niets in en klik op ophalen. Kies in Google dat je alleen deze specifieke URL wilt ophalen of dat je de specifieke URL wilt ophalen en alle andere URL’s waar die heen verwijst.

Website, Pagina of URL Opnieuw Aanmelden bij Google

Meld je je website nieuw aan, dan raad ik je aan om de tweede optie kiezen. Dan loopt Google al je pagina’s door.

Klik erop en je website wordt meteen geïndexeerd. Binnen maximaal een paar uur maximaal staat je website en de verschillende pagina’s in de index van Google. Dit werkt hetzelfde met URL aanmelden bij Google.

Xml-sitemap Toevoegen

Het is ook mogelijk om een xml-sitemap toevoegen. In een ander blog heb ik uitgelegd wat een xml-sitemap precies is en hoe je dit aanmaakt. Simpel gezegd: je controleert of jij een xml-sitemap hebt door naar www.jouwdomeinnaam.nl of .com te gaan. Daar zet je daar achter /sitemap.xml of /sitemap_index.xml. Als er iets verschijnt, dan heb jij een xml-sitemap. Voeg die toe die door naar je Google Search Console te gaan. Klik op sitemaps. Voeg je de URL in van je xml-sitemap en klik je op verzenden. Jouw xml-sitemap is aangemaakt.

Als je bijvoorbeeld een WordPress site hebt en je gebruikt Yoast SEO plugin, dan wordt die xml-sitemap automatisch ge-updatet. Google Search Console haalt hem meestal ook automatisch op. Dat betekent dat vanaf nu al jouw pagina’s automatisch geïndexeerd worden. Maar het kan geen kwaad om als je een nieuwe pagina maakt, die even apart te fetchen via de Search Console. Zo weet je zeker dat het goed zit.

Website op Google vindbaar maken

XML-sitemap Toevoegen Lukt Niet

Werkt dit allemaal niet? Misschien zit jouw robots.txt file in de weg. Dat is de meest voorkomende oorzaak. Die vind je door naar jouw domeinnaam te gaan ‘/robots.txt’. Ook als je in Google Search Console zit, geeft die waarschijnlijk een error aan dat de Google bot wordt geblokkeerd van jouw website. In dit blog wil ik niet ingaan over wat een robots.txt bestand precies is, daarvoor vind je hier uitleg. Het is mogelijk dat jouw robots.txt bestand Google blokkeert en dat die geen toegang heeft tot je website.

Mocht hij het niet doen, klik dan op de link hierboven. De kans daarop is niet zo groot.

Heb je vragen over je website op Google vindbaar maken?

Zo simpel is het. Je website aanmelden bij Google is erg eenvoudig. Er zijn twee manieren. Één is heel makkelijk en snel. De andere ook, maar daar heb je op de lange termijn nog wat aan. Lukt het niet of heb je nog vragen? Laat het dan weten en mail me op bart@klikproces.nl. Daar kan je me persoonlijk bereiken. Laat anders een opmerking achter op het blog of op de YouTube beschrijving. Zo niet dan zie ik je graag bij het volgende blog. Daar gaan we het nog hebben over veel meer SEO, Voice, conversie optimalisatie en YouTube.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *