100 Tactieken Voor Gratis Kwalitatieve Backlinks

by Bart van der Meer december 20, 2017
100 Tactieken Voor Gratis Kwalitatieve Backlinks voorkant

Pagina’s genoemd in de video

109 linkbuilding strategieën

Artikel marketing linkbuilding

Linkpartner linkbuilding

Directory (startpagina) linkbuilding

Alles over dofollow en nofollow linken

Check voor een kwalitatieve link

Hoi. Mijn naam is Bart van Klik Proces en in deze video ga ik je 100 tactieken geven om kwalitatieve en gratis backlinks te ontwikkelen zonder dat je daar een teruglink voor hoeft te plaatsen.

Ik ga de vier soorten gratis backlinks uitleggen. Ik ga je vertellen wat voor kwaliteit je kan verwachten van elke soort. Ik ga je tien hele snelle tactieken geven om gratis backlinks te krijgen waarbij je geen teruglink hoeft te plaatsen en waar je direct mee kan gaan beginnen.

En dan ga ik je nog 90 tactieken geven voor gratis backlinks waar je iets meer moeite voor moet doen.

Soorten Gratis Backlinks

Belangrijk om te weten dat je vier soorten backlinks gratis kan krijgen.

AB Backlink

De eerste is de AB backlink. En dat is eigenlijk website A links naar jouw website en jouw website is website B en je hoeft daarvoor geen teruglink te plaatsen. Je hoeft geen link terug te plaatsen naar website A.

ab backlinks

En dat is de meest ideale situatie, want dat betekent dat website A alle kracht naar jou doorstuurt.

ABC Backlinks

Dan heb je ook een ABC link en dat betekent eigenlijk dat je drie websites hebt, waarvan deze van jou is en die is van jou en vanuit jouw website link je door naar website nummer B en website B linkt door naar jouw website nummer C.

abc backlinks

Dus dit is een link plaatsen met teruglink, waarvan de eerste website en de derde website bij jou in beheer moeten zijn. En dat kunnen websites van jou zijn, maar dat kunnen ook directory startpagina’s zijn. Als je maar een link kan plaatsen vanuit de ene naar de volgende, van A naar B en zij linken dan van B naar C.

ABCD backlinks

En de derde manier, dat is dat je een A-B-C-D link hebt. En dat is eigenlijk hetzelfde als een backlink plaatsen zonder teruglink, maar daarvoor moet je wel een extra website hebben.

En in deze linkbuilding tactiek heb je eigenlijk vier websites, waarvan er twee van jou zijn. Dat is het streepje. En twee van iemand anders zijn en dat is het verticale streepje. En jij linkt dan vanuit jouw website naar de website van iemand anders en zij linken vanuit een andere website naar een andere website van jou.

abcd backlinks

Dat is in feite een vorm van linkruilen, maar eentje die heel moeilijk voor Google te zien is en daarmee, als je het goed doet, net zoveel kracht heeft als de A-B link. Dus het liefst wil je een A-B link plaatsen of een A-B-C-D link plaatsen.

Kwaliteit Gratis Backlinks

Dat gezegd te hebben, is het belangrijk om te weten: wat voor kwaliteit kan je nou verwachten van gratis backlinks. En de waarheid is dat dat heel erg verschilt.

Want eigenlijk, als je het hebt over gratis backlinks, heb je het over het plaatsen van linken en dat betekent dat je ergens je website aanmeldt via een of ander formulier, je klikt op een knop en vervolgens staat jouw link ergens op een website genoemd.

Maar je hebt ook gratis backlinks waarvoor je eerst een heel stuk content moet ontwikkelen en dat stuk content is zo goed, dat mensen uit vrije wil naar jou gaan linken. Die zijn ook gratis, maar die zijn moeilijker om voor elkaar te krijgen en die duren wat langer.

Dus de kwaliteit die je kan verwachten verschilt heel erg afhankelijk van de tactiek die je toepast.

Dus de tien hele snelle methodes die ik zo laat zien zijn in kwaliteit een stuk lager, maar je kan er wel vandaag nog mee beginnen, je kan vandaag al je eerste backlinks hebben.

gratis backlinks

De andere 109 tactieken, die duren wat langer, maar zijn op termijn meer waard, omdat de kwaliteit van de backlinks die je krijgt, die is een stuk hoger.

Je kan het eigenlijk ook op een andere manier bekijken. De tien tactieken die ik je zo eerst ga geven, dan komt je link altijd op een website terecht die eigenlijk alleen maar als doel heeft om de scores in Google te vergroten. Er is vrijwel geen bezoeker die op die tien websites terecht komt.

Die andere 109 tactieken gaan er alleen maar over hoe je backlinks krijgt vanuit websites waar wel bezoekers komen en waar er ook echt mensen op je link gaan klikken en echt naar je website gaan. Dus dat is een belangrijk verschil.

10 Snelste Gratis Backlink Tactieken

Dat gezegd te hebben, zijn de tien snelste tactieken zijn heel erg snel. Ze zijn gratis. Je hoeft er geen content voor te gebruiken of te ontwikkelen of te schrijven en je hoeft geen teruglink te plaatsen.

1: Direcotries/startpagina’s

De eerste manier om snel en makkelijk backlinks te krijgen zonder dat je een link hoeft terug te plaatsen, zijn directories of startpagina’s en klonen van startpagina’s.

En als je je een beetje met SEO of linkbuilding bezighoudt, dan herken je die vast, maar ik zal even een startpagina erbij pakken om je een voorbeeld te laten zien hoe dat eruit ziet.

Dus ga naar Google en typ daar jouw dienst of jouw bedrijf in of de locatie waar je bedrijf zit plus het woord startpagina. Dus bijvoorbeeld Amsterdam startpagina. En dan zie je hier amsterdam.startpagina.nl.

directories

Dan kom je op een pagina terecht die alleen maar bestaat uit linken naar websites. Op het moment dat jouw website of jouw bedrijf ook in Amsterdam gevestigd is, kan je je link hier aanmelden en dan nemen ze ‘m vrijwel altijd op en dan heb je een link te pakken.

Hoe je dat doet is meestal door een knop als contact met de beheerder, soms staat die bovenaan. Daar klik je op. Dan kan je ze een mailtje sturen en op die manier krijg jij een link, vrijwel altijd zonder backlink terug te plaatsen.

startpagina's

Dus er zijn wel 100 van zulke websites in Nederland. We hebben een lijst gemaakt van al zulke websites waar je eigenlijk simpel je link op kan plaatsen. We hebben ze ook nog gefilterd op sites waar je wel of niet een backlink moet plaatsen. Dus ik plaats even een link in de beschrijving, ga naar die pagina, download de hele lijst en je kan meteen beginnen met het aanmelden van jouw website op die verschillende websites.

Dus directories of startpagina’s of klonen van startpagina’s, een hele makkelijke manier om simpel en snel backlinks te ontwikkelen.

2: Linkpartners

De tweede tactiek zijn linkpartners. En linkpartners ken je waarschijnlijk wel van de website. Ik ga even een voorbeeld erbij pakken. Je gaat weer naar Google en in dit geval tik ik niet in Amsterdam, maar tik ik in Amsterdam/linkpartners. Om precies te zijn in url:/linkpartners. En dan vind ik hier Amsterdamse uitjes, linkpartners van amsterdamseuitjes.nl.

Daar klik ik op en wat zie je dan: dat ‘ie niet gevonden wordt. Oké. Pak ik even de volgende. Wiggelaar. Verhuisbedrijf Wiggelaar. En dan zie je op deze pagina heel veel linken staan. En hier kan je jouw link ook bij plaatsen.

gratis backlinks linkpartners

Hier staat al aangegeven hoe je dat doet: Ook uw link op deze pagina, plaats dan eerst de link naar hun. Oh, dus in dit geval moet je wel een teruglink plaatsen. Dat hoeft zeker niet altijd. En stuur je websitegegevens hierheen.

Dus in dit geval vragen ze wel een teruglink. Dat hoeft bijna nooit. En als je simpelweg in Google zoekt op jouw dienst, jouw product plus in url linkpartners bijvoorbeeld, kan je hier zien dat je hele grote lijsten vindt. Ook dit hebben we op onze blog al een keer helemaal uitgelegd.

We hebben je iets van tien manieren gegeven om linkpartners te vinden. Er staat een complete uitleg met hoe het werkt, hoe je mensen een mailtje stuurt, etcetera.

De link staat in de beschrijving, dus ga naar die pagina als je deze tactiek wilt toevoegen en dan vind je alles over linkpartners. Ook daar kan je al vandaag mee beginnen en dan heb je morgen zeker weten al de eerste backlinks binnen.

3: Social-Media

De derde tactiek is om alle social media profielen op te zetten die bij jouw bedrijf horen. Dus Facebook, Twitter, Google+, Instagram. Op al die profielen kan je ook een link plaatsen naar jouw website.

Hoewel de meeste no follow zijn helpt het je wel en is het wel een extra backlink. Dus maak die profielen aan en je hebt weer vijf of tien of twintig backlinks erbij. Als je wilt zijn er misschien wel 300 of 400 websites, social media websites waar je het op kan doen. Als je simpelweg googelt op social media websites, dan krijg je hele lijsten vol en dan kan je eenvoudigweg je link plaatsen.

4: Bedrijfsprofielen

Dan hebben we ook bedrijfsprofielen. En bedrijfsprofielen zien er zo uit. De meest bekende van de bedrijfsprofielen of de lokale bedrijfsprofielen is misschien wel telefoonboek.nl.

En op een bedrijfsprofiel plaats je je naam, je plaatst er je adresgegevens, je telefoonnummer, je website en op die manier krijg je een bepaalde bekendheid.

bedrijfsprofielen gratis backlinks

Heel belangrijk in je lokale vindbaarheid, maar je kan er ook een link naar je website plaatsen. Zoals je hier ziet. Hieronder zie je ook een link naar de hsloodgieter.nl. Er zijn zeker 30 bedrijfsprofielsites actief in Nederland, maar misschien dat het er wel 50 of 100 zijn. Dus vind die sites en meld je op die sites aan en je hebt zo alweer 30 relatief goede linken erbij.

Het aanmelden ervoor is niet zo ingewikkeld. Er zit hier ergens. Het aanmelden is niet zo ingewikkeld. Er staat altijd een duidelijke knop. Hier zie ik bijvoorbeeld de knop gratis aanmelden. Klik erop, vul je gegevens in en binnen een dag staat jouw profiel doorgaans online.

5: Link Reclamatie

Een andere goede tactiek is link reclamatie of link reclamation in het Engels. En dat is een duur woord voor een simpele tactiek die heel effectief werkt en van al deze tien tactieken je de meest kwalitatieve linken op kan leveren.

En die tactiek werkt als volgt. Ga naar Google en zoek op jouw bedrijfsnaam tussen quotes. Dus in mijn geval is dat “Klik Proces”. Dan krijg je een lijst te zien van alle websites die de naam Klik Proces ooit een keer genoemd hebben.

Ga al die websites af en kijk of er websites zijn die jou bedrijf genoemd hebben, maar geen link naar jouw website hebben opgenomen. Als ik bijvoorbeeld op de telefoongids klik, zie ik hier www.klikproces.nl. Die hebben een link, dus dan ga je door naar de volgende.

Ga zo alle websites af en overal waar je geen link ziet, contacteer je die site en zorgt ervoor dat ze wel een link naar je site opnemen.

6: Marktplaatsen

Dan afhankelijk van het product en de dienst die je bedrijf levert, kan je ook jouw website plaatsen op marktplaatsen. Van alle marktplaatsen is marktplaats.nl de meest bekende.

Daar kan je een profiel op aanmaken, daar kan je je diensten aanbieden, daar kan je producten aanbieden. En ook daar kan je een link in plaatsen naar je website.

Maar marktplaats.nl is niet de enige. Spreuders.nl is ook een bekende, eBay. En zo zijn er nog tientallen andere marktplaatsen. Daar kan je allemaal een gratis backlink op plaatsen, zonder dat je een teruglink hoeft te doen. Snel, makkelijk, effectief. Niet extreem waardevol, maar het kan je wel een beetje helpen, zeker als je website net nieuw is. Los van het feit dat sommige bedrijven of diensten gewoon klanten kunnen halen bij marktplaats vandaan.

7: Forums

Dan heb je ook nog forums. Hoewel forums steeds minder voorkomen in de zoekresultaten, kan je er nog wel hele goede backlinks vandaan krijgen. Hele relevante en je hebt nog ongelofelijk grote forums.

Denk bijvoorbeeld aan het motor forum of aan bokt, een paardenforum, waar heel veel mensen op actief zijn.

En hoe je eigenlijk kijkt of zo’n forum is wat een backlink naar jou kan plaatsen zodat die 100% relevant is, dat doe je als volgt: Ga naar Google en type de naam in van de dienst of het product die jij levert. Als we bijvoorbeeld een loodgieter zijn, dan tikken we bijvoorbeeld in lekkage + in url:/forum. En nu vinden we alle forums waarop een lekkage genoemd is. Dus je ziet hier fok, viva, avro tros, tweakers.

gratis backlinks forums

Op het moment dat er een topic is wat relevant is voor jouw website, dus stel dat je bijvoorbeeld iemand kan helpen met zijn lekkage of je hebt een stuk op jouw website geschreven wat over lekkages gaat en daar kan je mensen mee helpen, kan je je aanmelden bij een forum en kan je een link naar jouw website plaatsen.

Bij heel veel websites kan je hieronder je link plaatsen in de handtekening kan je je link plaatsen naar de site en dat heeft dus niks te maken met wat je hier precies vertelt.

En daarnaast kan je dus op heel veel forums gewoon een profiel aanmaken en al die profielen worden ook geïndexeerd door Google en dan krijg je ook een link.

gratis backlinks forum

Een profiel aanmaken op een forum en daar verder niks mee doen, dat heeft niet zo heel veel zin. Maar een link krijgen vanuit een pagina die gaat over jouw onderwerp of hier onder in de content of hier onder in de handtekening heeft zeker nog steeds waarde. En als je dat goed doet en je stuurt die mensen naar een relevante pagina op je site, dan kan je er nog daadwerkelijk klanten en bezoekers uit krijgen ook.

8: Blogreacties

Je kan ook blogreacties plaatsen. Ook daarvoor geldt: ga op zoek naar bloggen die relevant zijn voor de dienst of producten die je aanbiedt. Bijvoorbeeld door in Google het volgende te tikken. Het vinden van bloggen om een reactie achter te laten kan je bijvoorbeeld als volgt doen:

Stel dat je in fashion zit, dan tik je bijvoorbeeld in fashion + in url/ blog en dan vind je in één keer heel veel fashion bloggen. Moet je kijken waar ze het over hebben, of dat aansluit op jouw blog en dan kan je daar reacties achterlaten die ook een link zijn.

Er zijn eigenlijk twee soorten linken in de reacties. Ik heb even doorgeklikt en dan moet je bijna altijd zoiets invullen. Dus als je hier een reactie achterlaat en je plaatst daar je link in, dan is het vaak een do follow link, een link die Google meetelt.

Maar normaal gesproken als je hier bij site je website invult, dan wordt je naam aanklikbaar gemaakt om te linken naar je site en dan wordt het een no follow. Dus dat is een klein verschil.

gratis backlinks blogreacties

Weet je niet wat no follow of do follow is, dan zetten we even een link in de beschrijving, daar staat een complete uitleg met het verschil tussen do en no follow.

Dus er zijn twee manieren om via een blogreactie een link te krijgen. Net als met het forum raad ik je niet aan om elke willekeurige website kapot te spammen of elk willekeurig forum kapot te spammen om maar je link erop te krijgen. Zorg ervoor dat je dit achterlaat op linken, op websites die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp of aan websites die een pagina hebben die gerelateerd is aan jouw onderwerp. Makkelijk, snel. Op heel veel bloggen worden de comments of de reacties worden ze binnen een dag worden ze goedgekeurd, dus binnen een dag kan je al linken hebben.

9: Artikelmarketing

Dan hebben we nog twee tactieken, namelijk artikelmarketing en persberichten. Over artikelmarketing hebben we al een heel blog geschreven, dat ga ik je ook laten zien. Maar je kan hier zien dat ik ze rood heb gemaakt, omdat ik niet aanraad om deze tactieken te gebruiken. Ze werken niet, ze brengen bepaald risico mee dat je een tik krijgt van Google.

10: Persberichten

Met persberichten bedoel ik ermee dat je je persbericht plaatst op een website die eigenlijk elk persbericht wel plaatst en daarmee is het eigenlijk een artikelmarketing site. Vergeet alsjeblieft, als je deze tactieken tegenkomt, vergeet ze alsjeblieft. Plaats er niet je linken of je websites. Je hebt er niks aan, het kost wel tijd, je hebt er niks aan en het brengt wel een potentieel risico met zich mee.

Dus dat zijn de tien makkelijkste, snelste manieren om redelijke, van redelijke kwalitatieve gratis backlinks te krijgen zonder dat je een link hoeft terug te plaatsen.

109 Linkbuilding Strategieën

Nou hebben we nog 109 linkbuilding strategieën om gratis backlinks te krijgen, maar van die 109 vragen eigenlijk 66 tactieken er wel voor dat jij content gaat maken.

En dat plaats je of op jouw website of je zorgt ervoor dat je dat op iemand anders zijn website mag plaatsen, maar je moet wel aan de slag met copywriting.

tactieken gratis backlinks

Maar we hebben nog 37 tactieken waarvoor je geen content nodig hebt. En je kan je voorstellen dat die 109 tactieken heel erg verschillen in complexiteit, in de tijd die ervoor nodig is om dat uit te voeren, om de kracht van de linken die je ervan krijgt en wanneer het precies in je linkbuilding strategie past. Doe je dat vanaf de eerste dag of doe je dat pas na een jaar. Maar ook dit staat allemaal in één hele grote lijst. We hebben één blog gepost met 109 linkbuilding strategieën.

Vrijwel allemaal zijn in principe gratis. Het kost alleen soms tijd en moeite om mensen te mailen en om content te maken, maar ze kosten geen geld. Ook daarvan, link staat in de beschrijving.

Dus pak een van die tien snelle manieren of pak een van deze manieren die wat langer duren, maar op termijn vaak betere linken opleveren en je zal zien dat jouw website razendsnel gaat scoren in Google.

Heb je nog vragen of opmerkingen of kom je niet helemaal uit een tactiek of wil je weten welke tactiek voor jou het slimste is, laat een reactie achter in de comments, laat een reactie achter op YouTube en je krijgt van mij persoonlijk antwoord om je verder te helpen.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *